«Людина Авакова»: що відомо про координатора Рожищенського району

17 Травня 2020, 10:23
Заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик 6787
Заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, його заступники та керівник апарату поділили між собою функціональні обов’язки. Здійснення координаційної діяльності щодо усіх районів Волині поділили між усіма заступниками голови ОДА та керівником апарату ОДА Юрієм Судаковим.

Відповідне розпорядження підписав Юрій Погуляйко.

Заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик координуватиме Локачинський, Ратнівський, Рожищенський та Турійський райони.

Що відомо про Анатолія Костика

Детально у біографії посадовця, якого називають «Людиною Авакова», розбиралися журналісти видання «Перший» у матеріалі «Погуляйко і його люди. Хто є хто у кабінетах Волинської ОДА».

Щойно на Волині заговорили про нових замів голови ОДА і про «луганський десант», як стало відомо, що в команді Юрій Погуляйка буде як мінімум один волинянин – Анатолій Костик.

«Готовий служити Волині та Україні!!!» – урочисто написав Костик на своїй сторінці у фейсбуці в день призначення, 18 березня.

До цього призначення Анатолія Костика згадували у політичному волинському бомонді хіба як керівника облосередку Соціалістичної партії України. Під час приїзду на Волинь лідер Соцпартії Ілля Кива (нині нардеп від ОПЗЖ) представляв Костика як «свою людину на Волині».

Уродженець Івано-Франківщини, Костик навчався у ВДУ (нині – СНУ) на факультеті фізичної культури і спорту. Має понад 20-літній досвід успішного підприємництва і сімейний бізнес у сфері транспортних перевезень.

У кулуарах ОДА говорять, що лучанин Анатолій Костик має зв’язки з правоохоронними структурами, на посаді зама губернатора є креатурою не Зеленського, а «вертикалі» міністра Авакова.

За неофіційною інформацією, саме на Анатолієві Костику лежать всі «небюджетні витрати», в яких має потребу керівництво ОДА. Адже він –  потужний бізнесмен, знається з місцевими діловими колами і має авторитет людини слова.

Працівники ОДА розповідають, що в Анатолія Костика фактично немає закріпленого за ним «функціоналу», він нібито координує лише мобілізаційну роботу та зв’язки з правоохоронцями.

Подейкують, що окремі представники управлінської команди ОДА висловлювали побажання позбутися Костика, якому, мовляв, нема довіри як місцевому. Проте ці ініціативи наштовхнулися на «імунітет» посадовця як представника команди Авакова. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024