На балконі у рожищан дозріває перець та лимони

14 Травня 2020, 15:25
4179

Рожищенське подружжя Валерія та Алли Копюків цінують екологічну продукцію, тож не лінуються самостійно вирощувати овочі та фрукти для особистого споживання. Поки на присадибній ділянці рослини ще потребують особливого захисту від вранішніх приморозків, на балконі достигають апетитні перці та ароматні лимони. 

Хоча, і ці рослини доводиться забирати на ніч у квартиру, адже травень цьогоріч не надто тішить теплом. Про особливості вирощування фруктів та овочів на підвіконні Алла Копюк розповіла видання Район.Рожище.

Жінка зізнається, що насіння перців висівав її чоловік Валерій Копюк, бо має легку руку. Таку особливість, як був іще малим, помітила його бабуся, тож з кожним роком чоловік збагачується досвідом у цій справі.

Насіння для перцю на підвіконні Валерій висіяв на два тижні раніше, аніж насіння на розсаду. Насінини збирали зі стиглих плодів перцю, який придбали у магазині в Польщі. Із розвитком рослини, її пересаджували у більший горщик.

Перець чудово почувається на балконі рожищан
Перець чудово почувається на балконі рожищан

«Особливу увагу варто приділити ґрунту. Ми його заготовляємо ще з осені. Землю обов'язково потрібно перемішати з піском, аби був хороший дренаж. Якщо рослині буде замало місця у горщику, великих плодів можна не чекати. Не зайвим буде й підживити перець. Я це робила звичайною підживкою для петуній, яку купила у рожищенському магазині «Дивосвіт», – ділиться секретами господиня.

Також важливо, аби у ґрунті не завелися шкідники. Якось довелося боротися і з цією проблемою.

«Одного року на рослини напала тля, то нам теж у «Дивосвіті» порадили засіб, який допоміг вирішити проблему. Хороший магазин і привітні продавці там», – хвалить Алла.

Подружжя ніколи не купує овочів для заготівлі на зиму. І перець, і огірки, і помідори вирощують самі. У цьому охоче допомагають сини Олег та Денис, бо й самі люблять поласувати свіжими овочами.

Цьогорічні перці планують нафарширувати на Трійцю.

«Будемо святкувати 25 річницю шлюбу. Перчики невеличкі, тож гарно виглядатимуть на тарілці. А як буде більше сонечка й тепла, то ще й наберуть гарного кольору. Сподіваюся, до свята будуть такі, як треба. До речі, якщо вчасно збирати врожай, то перець буде родити досить довго», – розповідає Алла Копюк.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024