Рожище: відбувся перший вечір поезії

12 Березня 2017, 11:00
2446

У суботу, 11 березня, в Арт-просторі «Цитрус» відбувся перший поетичний вечір «В’ЯЗ». Його започаткувало творче об’єднання «ХаОс».

Мета заходу – ознайомити молодь з авторами, які були маловідомими або, взагалі, невідомими для присутніх.

«Такий захід створили, аби долучити молодь до культурного життя нашого міста. На жаль, молодих людей мало, але тим не менше… Створили для того, щоб творчі люди мали своє середовище. Кожен може ділитися власною поезією чи прозою. Насправді, дуже хотілося б створити щирішу і теплішу атмосферу, ніж вона є у нашому містечку», – зазначив один із організаторів Сергій Янішевський.


 

Аби все було структуровано, то придумали деякі рамки: всього четверо учасників за вечір могли презентувати вірші. На даному вечорі виступали Сергій Янішевський, Дмитро Семенюк, Юлія Нікітюк і Макар Мартинюк.

Також присутній молоді представили виставку з книг, присвячену волинській поезії. Кожен міг ознайомитися з нею, можливо, хтось знайшов щось для себе.

Вечір поезії розпочав Сергій Янішевський, який презентував таких авторів: Богдана-Ігора Антонича, Джима Моррісона, Петра Мідянку, Григорія Чубая, Івана Малковича, Михайля Семенка.

Наступним з власною творчістю слухачів ознайомив Дмитро Семенюк. Він зазначив, що пише вже приблизно чотири роки. Часто його надихають красиві картини, фільми, книги чи пісні відомих людей, таких як Скрябін, гурт «Друга ріка» та ін.

Юлія Нікітюк розпочала свій виступ із віршів волинського поета, лауреата Шевченківської премії Василя Слапчука. Потім перейшла і до власної поезії. Дівчина почала писати ще зі школи, зокрема, з 11 класу. Зараз Юлія вже на четвертому курсі філологічного факультету СНУ імені Лесі Українки.

І на завершення поетичного вечора виступив Макар Мартинюк. Спершу ознайомив глядачів із віршем Івана Франка, а пізніше прочитав поезію класика української літератури Тараса Шевченка.

Поетичний вечір закінчився. Кожен трішки «окультурився» на такому дійстві. Сергій Янішевський подякував усім, хто прийшов послухати поезію, і хто виголосив її. 





 

Коментарі
13 Березня 2017, 00:49
Б. Грінченко .Українець<br/><br/>Він українец — це запевне,<br/>Бо хвалить сало й галушки<br/>Та ще вишиванії дома<br/>Бере він на ніч сорочки.<br/>Колись він навіть — хоч давненько<br/>Щось написав чи переклав,<br/>Але ж цензура — боже — люта!<br/>І пер він більше не псував.<br/>Колись кричав: &quot;Народ люблю я!<br/>За його хрест би я поніс!&quot;<br/>І за народ в каліках-віршах<br/>Пролив дрібних він з ложку сліз.<br/>Але ж народ — темнота темна<br/>І віршів тих не зрозумів, —<br/>Мужицтво кинувши, герой наш<br/>На &quot;місце тепле&quot; десь засів,<br/>І хоч накази часто пише,<br/>Щоб в шори брали мужиків,<br/>Але ж він каже: &quot;Україну<br/>Люблю я так, як і любив&quot;.<br/>Він галушки і досі хвалить<br/>І &quot;Кобзаря&quot; бере читать,<br/>І напідпитку починає<br/>Слова вкраїнськії вживать...<br/><br/>1892
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024