7 травня на Волині – день пам’яті загиблих у російсько-українській війні

07 Травня 2020, 17:03
Фото ілюстративне 2098
Фото ілюстративне

7 травня на Волині вшановують пам'ять захисників України, які загинули на Сході. 

Про це інформує пресслужба Ківерцівської РДА. 

Кожного першого четверга місяця на Волині вшановують пам'ять загиблих героїв під час проведення бойових дій у зоні АТО та ООС, збираючись біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані міста Луцьк для спільної молитви за тих, хто загинув на в російсько-українській війні.

Нагадаємо, започаткувало ініціативу Міністерство ветеранів та Інституту національної пам’яті. У Волинській області вшанування пам’яті відбувається у перший четвер місяця з 18.00 до 19.00 в обласному центрі.

У зв’язку з дією карантину та обмежувальними заходами, пов’язаними із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) громадська панахида та покладання квітів упродовж останніх двох місяців не проводиться. І сьогодні, 7 травня, подібні заходи також не відбудуться.

Однак війна триває, а у зоні ООС продовжують гинути наші захисники.

Так, у квітні у боях у зоні ООС загинули чотири українських воїни. Це Олексій Купріков (49 років), Леонід Скакуненко (32 роки), Андрій Шинкарук (28 років), Олексій Лісін (30 років). Серед загиблих є і волинянин – Андрій Шинкарук, уродженець м.Любомль.

Три солдати і лейтенант. Троє – з 93-ї бригади «Холодний Яр», полягли в районі Кримського на Луганщині. Офіцер – із 28-ї бригади Лицарів Зимового походу, поліг під Донецьком, біля Мар’їнки.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024