У селі Навіз продали «Волинянку», яку передав в АТО благодійник

07 Травня 2020, 15:21
Фото ілюстративне 8134
Фото ілюстративне

Василь Буковський з Боремеля Демидівського району Рівненської області 11 березня 2015 року віддав свій автомобіль в АТО, а у березні цього року йому зателефонував чоловік і сказав, що він – новий власник автівки і купив її за гроші.

Історію благодійної автівки розповідає Вісник.

Благодійник пригадує, як вирішив віддати свою машину на благо армії.

«У перший рік війни на Сході серце кров’ю обливалося, коли по телевізору показували нашу армію. У них не було що вдягнути і чим воювати. Усі допомагали, чим могли. От і я вирішив внести свою лепту. Тим більше, що на той момент там воювали мій племінник і його син. У мене в гаражі стояла «Волинянка». Машина не суперкрута, але їздила. Я її поварив, підфарбував», – пригадує Василь Буковський.

Він зв'язався із волонтерами, які й забрали автомобіль.

«Знайшов у Луцьку волонтерів, які допомагали нашим воїнам. По машину приїхав Володимир Перчук зі ще одним чоловіком. Вони її подивилися, завели. Віддав їм документи на неї – вони виписані на моє ім’я. Нічого не переоформляли і доручення я ніякого не підписував. Вони ще сказали: «Дякуємо». А я відповів: «Не дякуйте, хай хлопцям в окопи буде хоч чим хліба привезти». І все. Більше машини я не бачив. Був переконаний, що вона «служить». Кілька разів навіть по телевізору бачив якусь «Волинянку» на передовій і ще думав: «А може, моя?» А тут таке… Справа не в машині, вона ж коштує небагато. Але як можна торгувати тим, що від чистого серця було передано нашим хлопцям на передову?» – риторично запитує чоловік.

На жаль, зв'язатися із Володимиром Перчуком не вдалося. Однак на зв'язок вийшов новий власник автомобіля – пан Андрій, який купив машину у селі Навіз Рожищенського району за 10 тисяч гривень. Чоловік розказав, що купив авто за оголошенням.

«Мені вона підходила їздити по господарських справах. У досить хорошому стані, знятий твердий верх, пофарбована в «камуфляж». Продав авто чоловік із села Навіз Рожищенського району, якому, за його словами, її залишив родич, котрий був в «Айдарі». Казав, що забере, але не зміг, бо загинув. От вона й стояла декілька років. А оскільки йому не потрібна, то вирішив продати. Техпаспорта у нього не було. Коли я її купив, то в бардачку знайшов страховку, виписану на ім’я Василя Буковського, і подзвонив. Думав, може, у нього є документ. А тут така історія…» – розказує власник «Волинянки».

У селі Навіз журналістам розповіли, що така машина була в одного чоловіка. Його син служив в АТО. Тільки повернувся, слава Богу, живим. Машина стояла у дворі років два. Іноді нею син на полювання їздив. Зараз автівки не видно, тому цілком може бути, що продали.

«Ми знаємо прізвище і чоловіка, і його сина, але свідомо не називаємо їх, оскільки не вдалося особисто поспілкуватися з ними. Дуже хочеться вірити, що ці люди не знали, що автомобіль був переданий для хлопців, які захищають Україну. Тепер знають, як і прізвище її власника. Племінник пана Василя доброволець Володимир Буковський з позивним «Характерник» на війні отримав важкі травми. Зараз потребує дорогого лікування і реабілітації. Гроші цій родині не зайві. А 10 тисяч гривень – не така вже й велика сума, щоб за них продати совість і честь. Чи не так?» – пише на завершення авторка матеріалу Наталка Слюсар.

Коментарі
07 Травня 2020, 19:26
Мародери на війні це як блохи на бродячому собаці - типове явище. Херої упа забирали їжу у селян, херої майдану розікрали майно на дачах регіоналів під Києвом, херої добробатів віджали кучу майна на Донбасі і переслали новою почтою. Так що автомобіль "волинянка" це лише дрібничка у великому післяреволюційному дерибані.
07 Травня 2020, 23:26
Якщо упівці забирали майно,то як вони могли воювати до 1960 року і їх селяни не здавали?Хоча ми пам'ятаєм про 3 млн.доносів павліків морозових.<br/>Якщо в тебе регіанали герої, то чому вони покинули своє майно і здриснули на москву,лишивши свої дачі,покинувши тут тебе напризволяще.Вони ж чесно нажили,то мали б боронити своє праведним трудом зароблене майно. <br/>Так само і на Донбасі,всі пам'ятають що діялось навколо батальйону “Айдар”.<br/>Так що не тобі риглику тут робити висери
08 Травня 2020, 00:20
Приходили вночі херої упа до селян і продукти забирали. Чи вони ягідками і грибочками харчувалися?? Асфальт рожищенських доріг бороздили два мотобайка віджатих на Донбасі. Це так мєжу прочєм інформація для тебе тупого, тілько нікому нерозказуй, баране.
08 Травня 2020, 00:32
Йди, довбню, лісникам мізки трахай, щоб багато не крали, заодно взнаєш де вони тебе мають. Доречі я тебе там само маю. Ну ти вкурсі....
08 Травня 2020, 03:48
“Бороздять” асфальт п'ятками тільки такі зачухані колгоспники як ти по місту:)
08 Травня 2020, 11:07
Чого ти чудо тупориле ме спало в ніч глуXуую?
08 Травня 2020, 14:54
Ти я бачу, телепень, тільки зенкі продер о восьмій і поліз з самого срання показувати який ти недолугий :)
08 Травня 2020, 14:59
Деякі рожищенські волонтери теж запускали свої пальчики у речі які підприємці передавали для солдат АТО. Навіть труси собі нахаляву забрали.
08 Травня 2020, 15:18
Розкажи, сцикуняро, чому нехочеш піти на службу у саму боєздатну армію Йевропи? Де твій патріотизм??
08 Травня 2020, 17:28
Кому розказати ?
08 Травня 2020, 18:22
Зброд і ніщеброди всі ті волонтери і добробатовці. Дешеві найманці напідсосі у олігархів.
08 Травня 2020, 20:44
Завдяки Василю Буковському і йому подібним нормальним людям ще не настав повний кінець Україні як державі. Подяка Вам, Василю, і побажання всього найкращого. Було б побільше таких людей, як Буковський, а не зброду імбіцильного, тупого, та злодюг при владі, жили б у розвиненій державі, а не у розвалюсі з батраками, горе-патрійотами і тупими нациками-сцикунами.
08 Травня 2020, 21:36
Побудуй з такими комунізм,нє?
09 Травня 2020, 08:41
Дехто совість і честь за копійки продасть, як і рідну матір. (незважаючи на величину суми)
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024