У лісгоспі прокоментували заяви активістів щодо крадіжки деревини біля Копачівки

28 Квітня 2020, 16:39
4351

Заяви активістів громадської організації «Авто Євро Сила Волинь» щодо крадіжки деревини у Копачівському лісництві – свідомий маніпулятивний обман.

Так вважають у Ківерцівському лісовому господарстві.

Нагадаємо, активісти заявили про крадіжку деревини у Копачівському лісництві Ківерцівського лісгоспу.

Спеціалісти Ківерцівського лісового господарства перевірили законність проведення рубки.

«Встановлено, що ділянка включена у перелік заходів із поліпшення санітарного стану лісів на 2020 рік по ДП «Ківерцівське ЛГ». Відведення лісосіки здійснено відповідно до методичних вказівок і таксацій, видачі лісорубних квитків та огляду місць заготівлі деревини в лісах Держкомлігоспу. Лісозаготівельні роботи проводяться відповідно до лісорубного квитка. Згідно з нормативно-правовими актами, дерева, які були відведені в рубку з дотриманням всіх діючих правил і норм та в подальшому зрубані лісокористувачем, не є незаконно зрубаними», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що визначення об’єму деревини після проведення рубки (в тому числі й через переведення діаметра пня до діаметра на висоті грудей) для контролю якості відведення чинним лісовим законодавством не передбачено.

Також встановили, що кількість дерев, взятих у натурі, відповідає кількості дерев, вказаних у первинних документах.

«З усього напрошуються висновки, що активісти у своїй нібито діяльності використовують методи незрозумілих обрахунків з однією метою – вкотре дискредитувати працівників ДП «Ківерцівське ЛГ» і лісівників загалом. Також вважаємо неприпустимими та злочинним свідоме постійне порушення вимог «Правил пожежної безпеки в лісах України» у реально критичний період, коли вся Україна потерпає через пожежі в екосистемах», – зазначають у лісгоспі.

Коментарі
28 Квітня 2020, 20:36
Зазначають, що визначення об’єму деревини після проведення рубки (в тому числі й через переведення діаметра пня до діаметра на висоті грудей) для контролю якості відведення чинним лісовим законодавством не передбачено<br/>Нарізали нормальної ділової деревини і говорять що це протипожежні заходи
29 Квітня 2020, 01:19
Авто Євро Сила були праві.
29 Квітня 2020, 10:01
Активісти - це проплачена каста, яка за бабло буде &amp;quot;активувати&amp;quot; будь-що і будь-де.<br/>Згадайте лишень так звану резонансну справу по норковій фермі. За вказівкою Зелінського роздули-роздмухали, але обламались - ніц не вийшло)))
29 Квітня 2020, 15:56
Непотрібно “тітушок”, які за баблоси “активують” все що завгодно,порівнювати до активістів
29 Квітня 2020, 20:31
3ахист і збереження природних ресурсів це не свистопляска у вишиванках і національне питання. Не плутай, васю, &amp;quot;двє большиє разніци&amp;quot;. В сьогоднішніх реаліях життя лісники злодюги ще ті.
30 Квітня 2020, 00:02
Активісти, тітушки - то діти однієї матері... від різних батьків, але мати у них одна. З її молоком вони засвоїли жагу до грошей. Тітушки - силою заробляють, активісти - хитрістю, але усі з одинаковою наглістю.
30 Квітня 2020, 23:13
І як тут заробили активісти?Хто платив?
01 Травня 2020, 02:25
Не знаю. До них, до активістів питання. Як до вигодонабувачів. Чи потенційних вигодонабувачів.<br/>Тож з Еріка бабло хотіли &amp;quot;зрубати&amp;quot;. <br/>У який спосіб?<br/>Питайте в очкастої &amp;quot;Оксани&amp;quot;)
03 Травня 2020, 01:52
Якщо не бачив ,свічки не тримав,не знаєш, то навіщо писати тут різні памфлети?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024