Волинських фермерів закликають активніше «торгувати» на «Відкритому ринку»

27 Квітня 2020, 16:24
3217

«Відкритий ринок» – соціальний майданчик на якому виробники сільгосппродукції та її споживачі зі всієї України можуть зустрітись без посередників.

Волинь представлена на «Відкритому ринку», але, на жаль, не надто активно, хоча у нас чимало фермерів та виробників, які виготовляють якісну продукцію – повідомляють на фейсбук-сторінці Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Асоціація міст України у партнерстві з ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» розпочали цей соціальний онлайн-проєкт для підтримки невеликих сільгосппідприємств близько двох тижнів тому. На спеціальному інтерактивному сайті фермери зі всієї України можуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти.

Безкоштовна онлайн-платформа https://rynok.in.ua/ відкрита з 15 квітня 2020-го.

«По суті, ця платформа переводить ринок в онлайн. І це – тренд, адже сьогодні в онлайн працює вся країна. Переконаний, що проєкт існуватиме та розвиватиметься і в подальшому, коли минуть важкі часи, адже ми всі знаємо, що майбутнє за сучасними технологіями. Асоціація міст України підтримала цю ініціативу і закликає громади сприяти її максимальному поширенню та залученню місцевих сільгоспвиробників», – зазначає Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

«Відкритий ринок» – проєкт не комерційний, а винятково соціальний, тому не передбачає жодної системи оплати. Він всеукраїнський, проте, споживачі зможуть знайти продукцію у своїй області лише після того, як у ній зареєструється перший місцевий виробник.

Нагадаємо, місцеві підприємці у розпалі карантину створили чат «Луцький ринок онлайн» у Viber.

Також у Facebook створили групу Збережемо малий бізнес - Продажі з доставкою, де об'єдналися луцькі підприємці, які готові постачати свої товари клієнтам додому. За цим прикладом у місті Горохів створили таку ж групу. Активізувалася онлайн-торгівля і в місті Рожище.

Читайте також:

Коментарі
27 Квітня 2020, 20:32
Та задумка хороша , тільки який сайт не зручний по користуванню і дизайну .<br/>Тому може і відлякувати користувачів
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024