Судили чоловіка, який п'яним вчинив аварію у Рожищі

27 Квітня 2020, 09:11
4379

Ківерцівський районний суд Волинської області розглянув кримінальне провадження щодо чоловіка, який п'яним вчинив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої потерпілому ампутували частину ноги.

Слухання справи відбулось 14 квітня. Про це йдеться у вироку суду.

Обвинувачений, вночі 24 жовтня, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, керуючи автомобілем «ВАЗ» в місті Рожище на вулиці Граничній, виїхав на смугу зустрічного руху, в результаті чого допустив зіткнення з мопедом «Дельта», який рухався у зустрічному напрямку по своїй смузі руху. У результаті ДТП водій мопеда отримав тілесні ушкодження, які за ступенем тяжкості належать до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою втрати органу.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, давши суду показання про те, що він справді допустив порушення Правил дорожнього руху, керуючи автомобілем, що спричинило ДТП і в результаті якої потерпілому ампутували частину ноги, просив суворо не карати. Вину визнав.

Представник потерпілого просив призначити водієві максимальне покарання, однак із встановленням максимального іспитового строку із покладенням відповідних обов'язків, враховуючи умови затвердженої мирової угоди між обвинуваченим та потерпілим про відшкодування завданих збитків.

Суд засудив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на три роки та з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. Одночасно засудженого звільнили від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом трьох років іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Також він заплатить в дохід держави судові витрати, пов'язані із проведенням експертиз у розмірі 8 792 гривні..

Коментарі
27 Квітня 2020, 17:00
Ще раз нагадаю: тiльки розстрiли з трансляцiею процедур в прямому ефiрi зможуть викоренити пяних за кермом, корупцiю, розтлiння дiтей, наркоманiю. Нiякi сiлiчi не допоможуть.
27 Квітня 2020, 20:09
Ти ж сам казав що потрібно Сілічу дати маузер,а тепер що “сілічі не допоможуть”.Пора вже тобі оприділитись в цьому житті
28 Квітня 2020, 02:06
Лікбез потрібно влаштувати в команду веселих та кмітливих (КВК). )))))))
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024