На Волині висадили новорічних ялинок на 40 гектарах

27 Квітня 2020, 11:18
Ялинки 2432
Ялинки

У лісах Волині триває технічне приймання проведених лісокультурних робіт.

Це означає, що лісівники Волині перевіряють якість виконаних робіт та  дотримання при цьому усіх вимог, зазначених у проєктах лісових культур. Про це повідомляють у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Погодні умови цієї весни посприяли ранньому початку лісокультурної кампанії-2020 на Волині та швидкому й успішному її завершенню.

Нагадаємо: цього року заходи з лісовідновлення проведено на площі 5464 га – відповідно до плану. Із них лісові культури створено – 2809 га, заходи сприяння природному поновленню проведено на 1358 гектарах, природне поновлення – 1297 га.

Лісорозведення проведено на площі 54 га. Крім того, створено плантації новорічних ялинок на площі 40 га.

За час проведення лісокультурної кампанії в області висаджено 19,1 мільйона штук сіянців лісоутворюючих порід (це сосна, дуб, а також модрина, вільха, ялина, береза та інші).

Проводять роботи з технічного приймання відповідні спеціально створені комісії, до яких увійшли профільні спеціалісти управління, підприємства та лісництв.

За його підсумками буде надано оцінку проведенню цьогорічної лісокультурної кампанії. Тому що якість виконання таких робіт – перш за все.

Зовсім скоро у лісівників розпочинається новий етап з усього річного циклу – догляд за лісовими культурами з метою створення якомога сприятливіших умов для їх росту.

Все це в підсумку забезпечує формування в майбутньому високопродуктивного та екологічно здорового лісу, який так люблять відвідувати усі волиняни та гості нашого краю.

Читайте також: Волинян закликають не розводити багаття у ліс

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024