Як Україна виходитиме з карантину

23 Квітня 2020, 11:26
Денис Шмигаль 2884
Денис Шмигаль

Уряд розробив план, як Україна буде виходити з карантину

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на черговому засіданні Кабінету Міністрів у середу, 22 квітня.

Розпочати реалізацію цього плану можна буде лише за умови сприятливої епідемічної ситуації – орієнтовно 12 травня. Для цього, за словами Дениса Шмигаля, має бути кілька підстав: якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5% та лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менше, ніж на 50%.

«Після цього йдемо по дорожній карті виходу з карантину і реалізовуємо наступні чотири етапи. Водночас, у нас є декілька дуже важливих завдань, які маємо зробити до 11 травня», – зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, це збільшення кількості тестувань на коронавірус, покращення забезпеченні лікарень та лікарів всім необхідним, запровадження Е-контролю самоізоляції як альтернативи обсервації, створення нових правил функціонування для об’єктів обслуговування населення з обов’язковим соціальним дистанціюванням, масочним режимом та постійною дезінфекцією.

Нагадаємо, 12 березня в Україні розпочався карантин у навчальних закладах, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції. З 17 березня заборонили роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежили рух транспорту. Працювати дозволили продуктовим магазинам, побутових товарів та аптекам, ритуальним службам.

Карантин мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня, а потім – до 11 травня.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024