В Соколі відсвяткували Сиропусний тиждень

02 Березня 2017, 19:30
2275

Зима цьогорічна принесла багато снігу і морозу, багато свят у домівки рожищенців, а на закінчення останнього місяця, ми всі святкували Сиропусну неділю.

«Масляна», як кажуть в народі, символізує прихід весни та пробудження природи.      

На  святі у Соколі  звучали  пісні, веснянки, вірші у виконанні учнів  школи, колективу  «Сокільські веселухи» та аматорів сцени. Також хлопці та дівчата проводили ігри та конкурси, де у ролі судді була Зима. Потім ставали в кружок та заводили «кривий» танок. 



Вміло та майстерно  виконували свої ролі персонажі свята: Матінка Зима – Віталіна Ничипорук, Масляна – Галина Ковальчук, Весна – Антоніна Нечипорук. Масляна розповідала, а аматори сцени інсценізували всім присутнім, як проходив кожен день масляного тижня.


Та коли  прийшов останній день Сиропусної – прощена неділя, усі учасники дійства, готуючись до Великого посту, просили прощення один в одного і у всіх гостей. У відповідь доносилося: «Хай Вас Бог прощає!»

Свято пройшло в гучній мирній та веселій атмосфері, а «Масляна»  пригостила всіх присутніх  в залі смачними млинцями та варениками.


Хочеться подякувати усім аматорам сцени  за участь у святі, а особливо сільським бібліотекарям Галина Ковальчук та Наталія Морозович за постійну допомогу в заходах до різних свят та за представлення цікавих виставок .

Усім дуже хочеться щоб з разом з холодними зимовими вечорами  пройшли всі незгоди і печалі, а з настанням весни прийшли в кожний дім радість, мир, злагода, достаток, добрі вісті та довгоочікувані зміни.



Світлана Гончаревич, директор БК с. Сокіл

Коментарі
03 Березня 2017, 00:42
Молодці Соколяни!!! Пишаюся вами!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024