У селі Єлизаветин помер молодий чоловік, рідні звинувачують медиків

09 Квітня 2020, 09:13
12930

У селі Єлизаветин Рожищенського району помер молодий чоловік Сергій Бринчук. Йому було 37 років. 

Трагедія у сім'ї сталася ввечері 5 квітня. Однак рідні покійного вважають, що цьому можна було б запобігти, якби лікарі вчасно надали необхідну допомогу, замість того, щоб відправляти хворого додому. Про це Район.Рожище розповів рідний брат чоловіка Володимир Бринчук.

За словами Володимира, у неділю вранці, 5 квітня, він відвіз брата з різкими болями внизу живота на приймальне відділення Рожищенської центральної районної лікарні. Там хворого скерували до сімейного лікаря за направленням. Після скерування черговим сімейним лікарем Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги чоловік здав аналізи, йому призначили також ультразвукову діагностику.

На жаль, вранці обстеження пройти не вдалося, адже лікар був у відпустці. З лікарні хворого відправили додому.

Як розповідає Володимир Бринчук, близько 18:00 з медзакладу зателефонували та повідомили, що можна приїхати на УЗД, адже лікар зміг прийти, аби оглянути пацієнта. Він з братом Сергієм повернулися у лікарню.

«Лікар сказав, що печінка збільшена. Аналізи теж були погані. Порадили лягати в реанімацію. Але завідувач реанімаційного відділення не схотів брати його в реанімацію і сказав їхати додому», – пригадує Володимир Бринчук.

У лікарні хворому вкололи знеболення і знову відправили додому. Порадили приїхати у понеділок на гастроскопію. На жаль, до понеділка чоловік не дожив. Він помер ввечері того ж дня.

У село приїхала швидка та поліція. Медики констатували смерть. Володимир Бринчук одразу ж написав заяву, вказуючи на халатність медпрацівників лікарні.

Як розповів Район.Рожище начальник Рожищенського відділення поліції Сергій Поторась, відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 140 Кримінального кодексу України (Неналежне виконання професійних обов'язків). Санкція статті, серед іншого, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років. Ведуть слідство.

Коментарі
09 Квітня 2020, 12:29
Ось так, живи і знай що твоє життя нічого не варте, бо 99,9% що лікарю тому що не прийняв зійде з рук
09 Квітня 2020, 12:35
Ні 100%
09 Квітня 2020, 12:37
Не прийнЯв в реанімацію, бо не дали грошей! Я взагалі не знаю, для чого вснує рожищенська лікарня. Там згубили не одне життя!
09 Квітня 2020, 12:45
Ми звернулись на приймальне, бо чоловік перерізав сухожилля бензопилою, то хірург чекав поки я прийду з аптеки, принесу( вату, бинт, перекіс, йод) і нічого не робили, навіть ногу не оглянули поки я була в аптеці. Яка наша лікарня бідна, немає ні йоду, ні бинта на приймальному відділенні. ПОЗОР! МИ ПОСЛАЛИ ЇХ І ПОЇХАЛИ В ОБЛАСНУ ЛІКАРНЮ м. ЛУЦЬК, ДЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ ПРИЙНЯЛИ І ЗРАЗУ ПОВЕЗЛИ НА ОПЕРАЦІЮ, НЕ ЧЕКАЛИ ПОКИ ЇМ ВСЕ ГОТОВЕ КУПЛЯТЬ.... ЯКБИ ЗАЛИШИЛИСЬ В РОЖИЩАХ, ТО Б ЧОЛОВІКУ НОГУ НЕ ВРЯТУВАЛИ
09 Квітня 2020, 12:58
З давніх давен кажуть , хочеш вмерти то їдь в Рожище в лікарню , скильки там людей не дочекалися свого порятунку !???
09 Квітня 2020, 13:00
Як прикро,що байдужістю заражене все людство. Про нашу районну лікарню всі вже подібні історії знають....і про низький рівень деяких фахівців....Але, на жаль, праця медика вже давно не оцінюється належним чином. Тому й працюють за принципом : аби день до вечора. Сьогоднішня ситуація в світі повинна повернути вектор уваги саме на лікарів. На їхню компетентність, відповідальність, професіоналізм, зарплату....
09 Квітня 2020, 13:00
Люди помирають від похуїзму медиків, а їбанько Дунець пропонує збільшити зарплату Редзію. Отакі в нас долбойоби місцеві депутати, отакі ворюги медики. Співчуваю рідним та близьким покійного.
09 Квітня 2020, 13:20
До яких пір у нашій лікарні буде такий дурдом...Зарплати...А хіба в обласній вони більші...головного треба давно перти сраною мітлою а не зарплату збільшувати..Не приймали бо не дали на лапу...
09 Квітня 2020, 14:04
Зав. реанімації, це дуже підла, непрофесійна жорстока людина, яка не одного загнала на той світ. Гнати батогами цього бездушного люцифера. Померлому Царство Небесне, співчуття рідним.
09 Квітня 2020, 14:13
В темному провулку бітою по голові і весь суд з таких падлом інше не можна, бо наш суд відмаже і він вгробить ще не одне життя, так надійно і за таку мразь гріха не буде.
09 Квітня 2020, 16:16
В нашій лікарні лікарі хитро зроблені - якщо щось сталося і вижив, то лікар врятував (хвала, честь, хабар і т.п.)<br/>Але якщо помер - то або алкаш, пізно звернулись чи щось подібне. Но лікар ніколи не винен.<br/>Тому сто разів пишу - розігнати ту богодєльню, і або взагалі перенести в Луцьк, або створити новий колектив, а старих всіх звільнити, хватить людей калічити.
09 Квітня 2020, 16:30
Оцих лікарів-пенсіонерів-п'яничок, котрих з підвалу вивозять майже в алкогольних комах треба вже вигнати, толку з них нуль, тільки молодим дорогу переходять.
09 Квітня 2020, 16:59
в лікарні нема лікарів пенсіонерів
09 Квітня 2020, 17:06
Дівчатам з реанімації велике Дякую за чуйність, доброту зокрема К. Наташі, Любі, Тані Шадойко. А завідуючому недати права працювати лікарем взагалі ніколи, нехай йде садити квітки на могили тих кого в них поклав. Через цього горе лікаря ми суть не втратили дорогу нам людину, добре, що забрали в Луцьк.
09 Квітня 2020, 17:11
Співчуття родині. А лікарі такі, що спочатку дивляться що ти в карман покладеш а потім вже на хворого. Ганьба цим хабарникам і в першу чергу головному лікарю. Гроші на ремонт кабінету є а на бинти і вату де?
09 Квітня 2020, 17:22
Просто жах.Сама пройшла недбале ставлення лікарів нашо районної,двічі дітей витягували з того світу,після лікування.Ну не можете допомогти,відправляйте до спеціаліста,в область,не знущайтеся над людьми.Не всі лікарі погані,але хороших одиниці.Медсестрички,санітарки чудові люди.Знаєте,іноді звчийна медсестра зробить більше,ніж лікар....Ну чому так.???Доплату додаткову хочеться,а роботу робити ні.Невже продавцю доплачуєте за роботу.повару.сантехніку і т.дБо ви вважаєте у них є зарплата.І У ЛІКАРЯ ВОНА Є.і це його обов&amp;quot;язок рятувати життя,а не вбивати.Отже,висновок,є хороші лікарі і погані,хороші вчителі і погані,іт.д.
09 Квітня 2020, 19:48
Більшість лікарів закінчили ВУЗ за гроші ви знаєте їх,прийшовши в Рожищенську лікарню хочуть чим скоріше нажитись витягуючи гроші з людей,люди ведуця на це думаючи що врач поможе а врач гроші взяв за людину забув!!!колишні врачі іроботу робили і люди їм дякували--Семьонов,Карбовський,Нікулін і інші,Люди самі розбалували їх,вилікував якщо є змога віддячив ,доктор радий,нема дяки-нема лікування!!
09 Квітня 2020, 20:06
Відправили додом бо знали що йому не довго лишилось. Їхавши з Єлизаветина могли лисого гастро захопити по дорозі.
09 Квітня 2020, 20:20
Працювала у нас дитячим лікарем жіночка Катерина.Ми потрапили до неї з тяжкою пневмонією у дитини.Побачивши ситуацію вона сама поїхала з нами до Луцької дитячої лікарніі .оббивала пороги просила.Дякуючи їй луцьким лікарям і Богу все налагодилось. Вічна пам'ять цій людині.*ні про яке дякую ніхто не згадував*
09 Квітня 2020, 23:33
А чому родичі брешуть про те, що хворому дали направлення не додому, а у Волинську обласну лікарню, але він не поїхав?
09 Квітня 2020, 23:36
Шановні, якщо ви не володієте інформацією на 100%, то не варто писати. Це щонайменше не професійно.
10 Квітня 2020, 00:52
І де зараз активістка зенз пропала.?Хай лиже далі кому треба і йде із своїми рідними на прийом до інфікціоніста. Все ж норма.
10 Квітня 2020, 01:34
У каждого доктора есть свое маленькое кладбище. Це називається некомпетентність, халатність, невиконання своїх службових обовязків. В данній ситуації повина бути відкрита кримінальна справа за декількома статтями КК України, а слідчий повинен провести розслідування по факту і зі збором данних та експертиз. Хоча на практиці слідчий може почати слинити байки про карантин, відсутність транспортного сполучення і судове засідання в Локачах, а не у Рожищі. В Україні бардак і корупція у всіх сферах і галузях. Звертайтесь до телеканалу Аверс. Вони хоч одні ще трохи правдоруби.
10 Квітня 2020, 01:43
Потрібно не за зарплати як ви всі говорите, а щоб лікарі працювали за ідею, за клятву яку вони давали, от тоді і цінувати їх почнуть і подяку можна буде в грошових даже виділити від душі! А якщо прийде старенька чи будова людина то й дякую вистачить! А людство по мішане тільки на грошах і один одному заздрить в ложці води топили б!
10 Квітня 2020, 02:47
Співчуття рідним! Ганьба нашій медицині!!! На їх совісті не 100грн, а життя! ЖИТТЯ!!! Просто в таких випадках віднімає мову! А брат молодець що написав заяву, дай Бог йому сили довести це докінця!!! Буде іншим приклад!!! Шануймо близьких!!! Земля кругла, а життя коротке!!!
10 Квітня 2020, 04:03
Недаремно кажуть : &amp;quot;риба гниє з голови&amp;quot;.<br/>Однією з найголовніших причин хаосу в Рожищенській ЦРЛ є ПРОФАНАЦІЯ головного лікаря РЕДЗІЯ , який і допускає даний бардак. Повний безлад та відсутність трудової дисципліни, застаріла діагностика. <br/>Вікторе, кваліфікованих лікарів потрібно зацікавлювати залишатися працювати в лікарні, а не створювати умови, щоб спеціаліст звільнився з цієї &amp;quot;богодєльні&amp;quot;. Бо не коханками та пошпакльованими стінами створюється авторитет лікарні, а лікарями-спеціалістами та оновленою діагностичною апаратурою.<br/>Частка вини також падає на депутаттів, які пропихають даного дилетанта на посаду головного лікаря.<br/>Висновок: доки головним лікарем не оберуть ПРОФЕСІОНАЛА своєї справи,- безневинні люди і далі страждатимуть від прогнилої керівничої системи . Рожищани-депутати, задумайтесь.
10 Квітня 2020, 12:28
Шановні коментатор. Ніхто з Вас не знає реальної ситуації, а рідним у випадку такої втрати хочеться знайти винних. Ну не відправить Вас ніхто додому коли ви прийшли з направленням лягати. А журналістам пораджу перед тим як зачіпати таку соціально значущу тему брати коментарі в обох сторін конфлікту
10 Квітня 2020, 12:36
Це навіть міг бути коронавірус,адже він діє на слабкі органи.Якщо в хворого було якесь запалення,то Covid-19 міг його посилити
10 Квітня 2020, 12:37
Ха-ха-ха, які ви смішні поради журналістам роздавати. А як їм взяти коментарі, якщо одна сторона коментувати нічого не хоче? Редзій ясно сказав, що не буде нічого коментувати. І журналісти стб прийшли за коментарем, отримали дулю))))
10 Квітня 2020, 12:39
тим більше якшо то був коронавіркс не мали права відправити додому. а їм аби збути
10 Квітня 2020, 23:38
Гастроскопіст Гнатюк Володимир Іванович -чудовий лікар,як фахівець,і як людина,який і хворобу виявляє по цьому методу лише 1в районі,і лікування припише,і словом людину підтримає і укріпить.За цього доктора чую лише хороші відгуки.
11 Квітня 2020, 14:31
По-перше, хворого ще зранку направили до Луцька. Якщо тут така біда, то чому не поїхали до Луцька? Брат же має машину.... По-друге, сім'я приховує те, що хворий пив три тижні перед тим, чому нічого не робили, невже не було жодних ознак запущено пневмонії? І до всіх вдячних дописувачів... Коли їдете до Луцька то вивалюєте спершу кругленькі суми, але вважаєте, що там це норма, а тут працює сміття. Тільки як припече, то чомусь до цих нещасних лікарів біжете. І по-третє, половина наших лікарів давно по сумісництву працюють в луцьких медзакладах. Тільки там вони в пошані, а тут ніхто. А тому, що Рожище яма з гнилими людьми, які самі нічого не дотнули, а обісрати, то перші.... Ситуацію не треба розглядати однобоко, а родині перекладати на когось провину...
11 Квітня 2020, 22:54
Яка різниця пив чи не пив лікар мав надати допомогу то чого не надав допомоги лікар????
12 Квітня 2020, 00:50
лікар ти рощенський
13 Квітня 2020, 00:18
Ще трохи мене як мужика поннервують ці всі то є(льнікі натрощу усім. А не ото заіграло, і хвоста піджав і думає втік.!
13 Квітня 2020, 15:42
Не зрозумів твого комента
14 Квітня 2020, 01:53
Тож і справді, були толкові молоді лікарі: і в реанімації, і в хірургії, і в гінекології, та всі повтікали. І чого їм тут не сиділося? Бо певне побачили, що ця лікарня приречена.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024