Уряд розширив список установ, які можуть працювати під час карантину

03 Квітня 2020, 11:21
3232

Кабінет міністрів у період карантину дозволив продаж запчастин для транспортних засобів, добового молодняку свійської птиці та роботу ломбардів і кредитних спілок.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Рішенням уряду внесені зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які розширюють перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Крім того, уряд надав рекомендації для бізнесу з метою посилення контролю за дотриманням санітарних і протиепідемічних вимог», – йдеться в повідомленні.

Так, під час карантину дозволили: продаж запчастин для транспортних засобів, зокрема для тракторів та іншої сільськогосподарської техніки, продаж добового молодняку свійської птиці.

Дозволили функціонування всіх видів фінансових установ, зокрема ломбардів і кредитних спілок.

Також уряд надав низку рекомендацій для бізнесу, які сприятимуть зменшенню черг і скупчень відвідувачів у магазинах та забезпечать виконання запроваджених протиепідемічних заходів, зокрема: працювати аптекам цілодобово та допускати відвідувачів до торгових залів не лише у розрахунку не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, а й з дотриманням 1,5 метрової відстані між особами тощо.

«Ми працюємо над тим, щоб в умовах карантину забезпечити оптимальне функціонування ключових для країни галузей. Прийняті зміни пом’якшують умови ведення бізнесу, активізують аграрні компанії для проведення весняної посівної кампанії, спрощують доступ населення до фінансових ресурсів та посилюють виконання запроваджених протиепідемічних заходів», – прокоментував рішення уряду міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Читайте також: У МОЗ затвердили правила роботи ринків під час карантину

Коментарі
03 Квітня 2020, 15:09
Правильно, передивають ща людей щоб виносили все з хати в ломбарди і брали кредити
03 Квітня 2020, 16:19
А я продукти не закуповлюю чекаю поки почнуться розгроми. А ще не довго залишилось. Якщо держава не відмінить всі види комуналкі і не буде допомоги, це буде дуже скоро.
03 Квітня 2020, 16:43
Щодо комуналки, то потрібно звертатись в міську раду.Але наш мер мовчить
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024