Мережа Район.in.ua запускає сайт про історію Волині

02 Квітня 2020, 16:37
1855

Видання Район.Історія, яке стало 28 сайтом мережі, публікуватиме краєзнавчі матеріали.

Колектив мав у планах відкрити проєкт, присвячений історичній тематиці, у другій половині 2020 року. Однак, нові обставини змусили редакцію поквапитися, аби аудиторія мережі Район.in.ua мала вдосталь цікавого контенту у період затяжного карантину.

«Район.in.ua – це не просто сайти, які публікують новини. Наші видання давно перетворилися на спільноти. Ми прагнемо, аби такою ж спільнотою став проєкт Район.Історія, де дослідники минувшини зустрінуться з її шанувальниками», – пояснює головна редакторка мережі Наталія Пахайчук.

Перший етап запуску сайту – це публікація архівних матеріалів про історію Волині, які виходили на усіх сайтах Район.in.ua впродовж п’яти років її існування. Уже доступні публікації за 2015-2016 роки, а також найсвіжіші доробки журналістів та дописувачів мережі.

Повний архів буде доступний упродовж тижня. В майбутньому видання покликане стати майданчиком для дискусій, ресурсом, який підіймає непрості питання і пояснює складні явища.

«Ми запрошуємо до співпраці та діалогу з читачами і професійних істориків, і краєзнавців-аматорів, і журналістів, які спеціалізуються на історичних темах. При нагоді дякую нашим постійним авторам, які пропонували редакції свої напрацювання і саме завдяки їм сьогодні стартуємо із сотнями матеріалів. Це луцькі історикині Тетяна Яцечко-Блаженко та Леся Бондарук, рожищенські краєзнавці Микола Вавренчук та Сергій Янішевсьий, директорка Камінь-Каширського краєзнавчого музею Наталія Пась, директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський та інші фахівці й ентузіасти своєї справи», - розповіла Наталія Пахайчук.

Якщо ви бажаєте опублікувати матеріал або запропонувати тему для сайту Район.Історія, пишіть на електронну адресу history.rayon@gmail.com.

Щоб не пропускати оновлень підписуйтеся на нашу сторінку у  Facebook.

Довідково: 

Бренд Район.in.ua наразі об'єднує 28 інтернет-ресурсів.

Зокрема життя Волинської області висвітлюють видання Район.Луцьк, Район.РожищеРайон.КовельРайон.Камінь-Каширський,  Район.КіверціРайон.ЛюбомльРайон.Шацьк,  Район.Горохів,  Район.Володимир-ВолинськийРайон.ІваничіРайон.МаневичіРайон.ЛокачіРайон.ЛюбешівРайон.РатнеРайон.Стара ВижівкаРайон.Турійськ

У Рівненській області діє сім сайтів: Район.РівнеРайон.Острог  Район.Гоща. Район.Корець. Район.ДемидівкаРайон.СарниРайон.Дубно

У 2018 році у мережі Район.in.ua  запрацював діловий проєкт Бізнес.Район про ділове життя Волині. 

 У 2020-му запрацював сайт Спорт на Районі –  видання для вболівальників, спортсменів-професіоналів та аматорів, шанувальників активного і здорового способу життя і для всіх, кому цікаве спортивне життя Волині та Рівненщини, і сайт Район.Медицина, який інформує про стан медичної галузі у Волинські та Рівненській областях.  

Мережа гіперлокальних сайтів Район.in.ua працює у складі холдингу CID MEDIA GROUP, який володіє проєктами Таблоїд ВолиніСім'я і дім та радіо СіД fm

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024