Сигналізації Ajax Systems: новий рівень безпеки

31 Березня 2020, 15:25
2493

Ефективність роботи сигналізації залежить як від закладених виробником можливостей, так і від зовнішніх факторів — включаючи людський.

Для переходу на вищий рівень безпеки компанія Ajax Systems приділила увагу всім аспектам. В результаті у 2020 році охоронні системи «Аякс» стали набагато інформативнішими та навчилися виконувати свої обов’язки, враховуючи помилки користувачів.

Погана пам’ять — більше не проблема

Надійна сигналізація не зможе відреагувати на загрозу і викликати охорону, якщо користувач забуде її увімкнути. У більшості випадків такі помилки трапляються, коли вся сім’я перебуває вдома і найближчим часом не збирається покидати рідні стіни. Але якщо зловмисник помилково або навмисно проникне до квартири з господарями, справа може не закінчитися одним пограбуванням.

Виробник Ajax Systems вирішує проблему забудькуватості двома способами. Перший — використання різних сценаріїв, що дозволяють автоматизувати щоденні рутинні дії. Налаштувавши в додатку увімкнення нічного режиму охорони на певний час, можна зі спокійною совістю забути про необхідність захищати периметр щовечора.

Додаткова міра безпеки — можливість самостійно активувати «сплячий» хаб у разі небезпеки. Цій меті слугує бездротова тривожна кнопка Button, за допомогою якої можна викликати службу охорони та / або увімкнути сирену одним натисканням. Кнопка виконує дві функції — в режимі тривоги передає сигнал на пульт централізованого спостереження, а в режимі управління включає та виключає електричні прилади, підключені до розумних реле Wall Switch / Relay і розеток Socket.

Скорочення кількості помилкових тривог

Навіть найкраща сигналізація може спрацювати намарно через помилки користувача (забув вимкнути), неправильно встановленого датчика або будь-якої несподіваної події (гілка розбила скло). Для скорочення помилкових тривог компанія «Аякс» додала до налаштувань нову функцію підтвердження. При її активації хаб буде передавати на ПЦС по протоколах SIA або Contact ID два типи сигналів — один (BA) при спрацьовуванні тільки одного датчика, інший (BV) — при активації двох сповіщувачів. Отримавши сигнал другого типу, служба охорони не буде витрачати час на з’ясування обставин, а без зволікань поїде на об’єкт.

Для підвищення інформативності, крім функції підтвердження тривог, можна використовувати нові бездротові оптико-електронні датчики руху MotionCam. У них вбудовані камери з підтримкою нічної зйомки, які роблять серію з 5 знімків при спрацьовуванні PIR-сенсора. Фотографії передаються в додаток через хмарне сховище за допомогою окремого захищеного радіопротоколу Wings, не створюючи перешкод для сигналів від датчиків. Користувач отримує фотозвіт з об’єкта, що охороняється, всього за 9 секунд.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024