Масляна по-рожищенськи
У середу, 22 лютого, в Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбулося свято Масляної.
В музей завітали місцеві господині із традиційними виробами – млинцями різноманітного смаку та поділилися рецептами приготування.
Яких тільки млинців тут не було! І з сиром, і з грибами, цибулею та овочами, з м’ясом, з вишнями і навіть шоколадні!
Масляні традиції ґрунтуються на дохристиянських обрядах і віруваннях давніх слов'ян, пов'язаних з проводами зими і зустріччю весни, початком нового річного циклу, обрядами родючості і культом предків.
За християнською традицією тиждень називається сирним або м’ясопусним – через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду.
Це свято не закріплене за певним днем на календарі, а відзначається протягом останнього тижня перед Великим постом.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Коментарі