Мильськ: діти вшанували Героїв Небесної сотні

22 Лютого 2017, 11:55
2400

У школі Мильська відбувся виховний захід присвячений пам’яті Героям  Небесної Сотні «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…».

Як зазначила організатор заходу, заступник директора з виховної роботи Людмила Шепелюк найголовніша ціль це: формування в учнів розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцем.

- Маємо розуміти, що кожен несе особисту відповідальності за долю держави, - зауважила педагог. – Виховувати у собі готовність служити Батьківщині своєю працею та ніколи не забувати про тих, хто загинув захищаючи інтереси України, інтереси кожного із нас.  

Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагіч­ні події, які відбулися на Майдані у серці України – Києві – взимку 2014 року, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об'єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків. 80 днів і но­чей... Тривожних, заплаканих і вимолених...


Три місяці, залишивши свої родини, тисячі людей стояли на вулицях, день і ніч, у морози заради одного — щоб домогтися свого, щоб їхній біль хтось почув. В один день тисячі простих українців стали солдатами сво­го народу. Звичайні мирні люди. Інтелігентні, жар­тівливі, люблячі. Студенти, учні, інженери, водії, вчителі, колишні військові, безробітні.


«Ми прийшли сюди перемогти або померти», — заприсяглися вони на барикаді.

І перемога при­йшла. Велика перемога маленьких людей. Людей із гарячими серцями і мужніми серцями. Це пе­ремога кожної людини, яка стояла на майданах,  передавала гроші у церквах, їжу чи одяг, плакала чи молилася. За цю перемогу заплачено велику ціну — щонайменше сто життів.


Вони загинули за честь, за волю, за право бути народом — джере­лом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. Тому ми не маємо права забувати про їх самопожертву і великий подвиг.

 На жаль, списки імен тих, хто віддав життя за майбутнє України,  поповнюються і в наші дні, коли триває загарбницька війна на Сході нашої держави.

Летять, зриваються гранати,

Земля горить, ридає мати…

На сході української землі

Ще й досі грізні йдуть бої.

 

І кожен день, і кожну мить

Чекаєм з фронту добру вість,

Що більше вже нема війни

І мир панує на землі, ─ звучали поетичні слова з вуст дев’ятикласниці, що зачепили до щему у серці кожного присутнього .  Вдало підібрані вірші, проза та пісні наситили захід почуттями патріотизму, милосердя та співчуття до учасників та родичів загиблих патріот.


Марія Гринюк виконала пісню «Молитва за Україну», слова  якої, змусили задуматися кожного, що мир ─ це на сьогодні найцінніше та найнеобхідніше для нас, українців.

Галина Никитюк,  завуч з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Мильськ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024