Тракториста, який збив жінку в Пожарках, змусили заплатити понад 13 тисяч за її лікування

29 Березня 2020, 10:31
2928

Рожищенський районний суд розглянув цивільну справу за позовом заступника керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління фінансів Рожищенської районної державної адміністрації про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Слухання справи відбулось 12 березня. Про це йдеться у рішенні суду.

У березні минулого року у селі Пожарки Рожищенського району чоловік на тракторі «МТЗ-80» не був достатньо уважним та належно не стежив за дорожньою обстановкою та здійснив наїзд на жінку, яка в цей час рухалась по правому краю проїзної частини в попутному напрямку на велосипеді марки «Спарта».

У результаті дорожньо-транспортної пригоди велосипедистка отримала тілесні ушкодження, які за ступенем тяжкості належать до середнього ступеню тяжкості тілесних ушкоджень.

Вироком Ківерцівського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання згідно з санкцією статті. Внаслідок отриманих під час вчинення злочину травм, потерпіла проходила стаціонарне лікування у Рожищенській центральній районній лікарні. Відповідно до довідки медзакладу, розмір витрат, які заклад охорони здоров'я поніс на лікування потерпілої, становить 13 741,08 гривні.

Відповідач у судовому засіданні позовні вимоги не визнав, в задоволенні позову просить відмовити. Представник відповідача позовні вимоги не визнав. Суду пояснив, що позов є необгрунтованим та таким, що не підлягає до задоволення, оскільки на розрахунку щодо витрат понесених лікувальним закладом на стаціонарне лікування потерпілої, відсутні підписи відповідальних осіб. Інших належних доказів немає.

Суд ухвалив позов заступника керівника Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління фінансів Рожищенської районної державної адміністрації про відшкодування витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину задовольнити. З винуватця ДТП стягнули витрати на лікування потерпілої від злочину в сумі 13 741 гривню. Також чоловік заплатить в дохід держави 2 102 гривні судового збору.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024