Рожище: вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2017, 13:21
2948

У понеділок, 20 лютого, в Рожищенському РД «Просвіта» вшановували пам'ять героїв Небесної Сотні – людей, які загинули під час Революції Гідності, «Небесну Сотню, Господи, прийми».

Захід розпочався біля пам’ятного стенду героям, які були розстріляні на Майдані Незалежності.


Благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму «Різдва Пресвятої Богородиці» отець Василь Шняк відслужив панахиду за загиблими.


У своїй проповіді священик зазначив, що сам Господь, наш Ісус Христос,  сказав: «Більшої любові ніхто не має, як той, хто душу свою положить за друзів своїх», і Сам дав приклад тієї жертвенної любові. Тому подвиг героїв Небесної сотні - велика жертва цих людей в ім’я народу України.

3

Сповненими скорботи та жалю за загиблими були промови всіх, хто цього дня виступив перед присутніми на заході. Адже  всього три роки нас відділяють від тих подій, коли влучні постріли снайперів відлунювали болем цілої країни, коли, здавалося, наші серця сходили кров’ю, а душі розривалися від болю та відчаю… Коли, з вогняного пекла, один за одним йшли на небеса відважні хлопці. 




По завершенні урочистостей всі присутні пройшли до глядацької зали, щоб переглянути вечір пам’яті приурочений річниці розстрілів на Майдані «Небесну сотню, Господи прийми», який підготували працівники РД «Просвіта» та згадати страшні події від яких нас відділяють всього три роки.

Молитвою за Україну відкривала захід народна аматорська хорова капела працівників культури району під керівництвом Сергія Горбача.

1

Ведучі Наталія Марценюк та Оксана Глушко поетичними словами розкрили тему болючих спогадів про Майдан. Тим часом на екрані змінювалися кадри з місць найгарячіших баталій Революції Гідності.

4

Вся туга козацького серця за рідним краєм була вкладена в пісенний твір, виконаний вокальним жіночим тріо РД «Просвіта», під керівництвом Валентини Добровольської.

1

Бриніли сльози на очах глядачів, коли Оксана Брилевська виконувала присвяту небесні Сотні.

2

Уособленням молодої енергетики Майдану, своєрідним нагадуванням про те, що першими на Революцію Гідності вийшли студенти, став образ, який під керівництвом Наталії Марценюк, втілив учень 9-А класу ЗОШ№ 2 Вадим Юфімчук. Вірш «Мамо, я – екстреміст» у його виконанні прозвучав по-особливому пронизливо. Виступ хлопця підхопив дует у складі Оксани Пашковської та Оксани Брилевської, які вклали у свій пісенний твір увесь біль матері, яка втрачає сина.

4

3

Кожна пісня у виконанні Василя Закреви, чи то з сольним номером, чи у дуеті з Надією Козій  була сповнена любові до України та болем за загиблими на Майдані.

3

Гармонійно в тематику заходу вплелися пісенні твори у виконанні вокального ансамблю «АКВА» БДТ - керівник Людмила Семера, вокальної групи РД «Просвіта» - керівник Надія Козій та мішаного вокального ансамблю  РД «Просвіта» - керівник Алла Павлюк.

3

1

Під тужливий мотив «Пливе кача», хвилиною мовчання віддали шану подвигу тих, хто три роки тому увійшов у безсмертя, віддавши життя на майдані.

 На завершення пам’ятного заходу всі присутні, разом з Василем Закревою, виконали Гімн України.

4

Пам’ятаймо подвиг героїв Небесної сотні! Адже, найвищою нагородою для загиблих є наша пам`ять. Нехай ніколи не зітруться їх імена!

 Світла пам'ять загиблим героям Небесної Сотні!

Коментарі
22 Лютого 2017, 00:38
героїв памятаємо
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024