«Не запрошуйте луцьких гицелів до себе в місто», – закликає Луцька захисниця тварин Вероніка Федосова-Цибульська

20 Лютого 2017, 15:06
2976

Луцька захисниця тварин Вероніка Федосова-Цибульська обурилася нещодавнім випадком, пов’язаним із КП «Ласка».

Як розповіла жінка на своїй сторінці у Facebook, із притулку дивним чином зникла собачка, яку мали забрати нові господарі в інше місто. Під час рейду в «Ласку» виявилось, що факт прийому-передачі ніяк не задокументували. Це стосується й інших тварин, які на думку Вероніки, могли зникнути таким самим «магічним» чином.

Пропонуємо і вам ознайомитися з цією ситуацією. Подаємо допис без змін та доповнень.

«Куди зникають собаки з КП «Ласка» після їх відлову луцькими гицелями?

На днях ресурс Волинь24 опублікував новину про відлов гицелями КП «Ласка» собак у місті Рожище. Згідно угоди з місцевою владою, було оплачено по 792 грн за КОЖНОГО відловленого пса (як і раніше після таких «гастролей», частина з відловлених собак - домашні собаки. Так як таких зловити легше, вони довіряють людям і йдуть на контакт).

До мене звернулись волонтери з іншого міста з проханням поїхати в КП «Ласка» і забрати собаку, яка теж була відловлена на таких гастролях-підзаробітках (якщо пані Олена чи інші будуть вважати за потрібне - вони озвучать свої імена і місто).

Для цієї собаки волонтери знайшли нову сім'ю, на неї чекали люди, було домовлено з перевізником про доставку з Луцька у Київ. В суботу протягом години часу, я з чоловіком, 5 працівників і ветеринар КП «Ласки» шукали цю собаку по вольєрах. Не знайшли. Паралельно працівникам надзвонювали то керівник КП «Ласка» новарчук, то її заступник Сергій з інструкціями - так як Новарчук до останнього дня запевняла волонтерів, що собака "жива і вона на місці». 
Раптом була озвучена версія: «То ж ту собачку забрали 2 тижні тому!».

«Хто забрав?»
«Ми не знаєм, то була не наша зміна».
ок.

Вибрали іншу собачку, так як нова сім'я виявила бажання врятувати хоч когось.
Далі - логічні запитання по новій собаці: звідки вона поступила, як довго тут сидить , чи стерилізована і т.д.

Відповідь працівників - «Ми не знаєм, ми не записуєм».
Далі - маленька сценка шоу «Покажіть свій паспорт, я запишу в Акт прийому - передачі, хто і куди забирає собаку».

А де ж такі ж дані про ту собаку, яку ви «прилаштували 2 тижні тому»?!
І ще - стосовно ВІДСУТНОСТІ ОБІЛКУ собак в КП «Ласка» та їх магічного зникнення: згідно ветеринарного законодавства України, на КОЖНУ ТВАРИНУ має бути заведена ОБЛІКОВА КАРТКА. 
А то так в новарчук у КП «Ласка» по звітах утримується 300-400 собак - а в реалі є не більше 200.
І невідомо, чи то ті самі 200 собак, яких відловили минулого місяця - чи ті попередні 200 вже «зникли», а привезли нових(???).

Чомусь неймовірна увага була прикута до факту смерті ОДНОГО дикого кабана в Луцькому зоопарку, в той час як інше комунальне підприємство з ласкавою назвою, яке теж утримує тварин - взагалі не веде обліку тварин.

І ще пару слів про власне собачку, яка отримала шанс на життя: на собаці був нашийник, вона у сильному стресі і точно не становила нікому загрози. Ми передали її перевізнику на потяг, вона поїхала у Київ.

Тому, якщо у вас зникла собака - починайте пошуки з КП «Ласка», особливо, якщо це породиста собака: таких там перепродують, або вивозять в інше місце і утримують задля продажу цуценят.
Перші 2 фото - з КП «Ласка».

У тому ж жахливому брудному загоні (вольєром це не назвеш) вольєрі сидять собаки, яких «використали» для благодійної фотосесії до Дня усіх закоханих. Пофотографували, пропіарили «Ласку» - і лишили...».



 

Коментарі
20 Лютого 2017, 17:41
власники не завжди встигають, адже приходить розриватись на 2 бізнеси, поруч з ласкою треба дивитись за Пельменною
20 Лютого 2017, 19:03
Заберіть тих всіх псів до ебе і живіть собі з ними як нема чого робити
20 Лютого 2017, 23:22
МИ - ЛЮДИ !!!
20 Лютого 2017, 23:22
..
21 Лютого 2017, 12:09
більше людей видів тварин винищив тільки боженько, на рахунок 2го я не впевнений.<br/>Підчистимо і за вами
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024