В урочищі Чебені затримали браконьєра

24 Березня 2020, 09:15
8150

Протягом тижня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 28 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У період з 16 по 23 березня склали шість протоколів за частиною 3 статті 85 Адміністративного кодексу (порушення правил рибальства) та 14 – за частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу (грубі порушення). Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі..

«У порушників вилучили 44 кілограми водних біоресурсів та 12 одиниць заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 306 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 30 124 гривень», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 17 березня зафіксували порушника на озері Волянське Ратнівського району на території Залухівського гідрологічного заказника. Громадянин з дерев’яного човна здійснював вилов риби забороненим знаряддям – риболовецькою сіткою.

Того ж дня на озері Оріхове, поблизу села Межисить Ратнівського району, виявили трьох громадян, які за допомогою трьох риболовецьких сіток намагалися ловити рибу. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

20 березня на річці Стир в урочищі Чебені, поблизу села Кобче Рожищенського району, викрили аналогічне порушення. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів двома риболовецькими сітками.

На усіх вище зазначених осіб оформили адміністративні протоколи. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідково: з першого квітня розпочнеться нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Коментарі
25 Березня 2020, 03:44
Збільшоґити штрафи в 100000 разів щоб усі знали як треба ловити рибу?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024