У Рожищенській амбулаторії зробили окремий вхід для пацієнтів з підозрою на коронавірус

22 Березня 2020, 09:15
3391

Адміністрація Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги ввела деякі правила, аби розмежувати можливих хворих на коронавірус та інших пацієнтів поліклініки.

Про це розповів лікар-педіатр Святослав Соловей, пишуть на сайті Рожищенської міської ради.

«На базі центру сімейної медицини запровадили розподільний прийом відвідувачів поліклініки. Через кабінет №3 (колишній вхід до кабінету фтизіатра, – авт.) будуть проходити пацієнти, які мають ознаки вірусних захворювань, а також ті, які прибули з-за кордону, з країн де поширюється COVID-19. А загальний вхід буде відкритим для пацієнтів з іншими захворюваннями», – пояснює медик.

Читайте також: Пацієнтка розповіла, як ведуть прийом сімейні лікарі у Рожищі

За словами лікаря, такі запобіжні заходи вводяться задля того, аби не перетиналися потоки пацієнтів: тих, хто ймовірно заражений COVID-19, й тих, хто прийшов до лікаря на огляд.

«Медперсонал буде зупиняти пацієнтів, ставити багато запитань. Можливо, це буде когось дратувати, але ми дуже просимо усіх ставитися до цього з розумінням та серйозно. Наші сили, можливості та засоби індивідуального захисту обмежені, але ми мусимо зробити все, щоб запобігти поширенню інфекції в районі, вберегти пацієнтів від зараження, особливо найбільш вразливу категорію – людей похилого віку та з хронічними захворюваннями», – зазначає лікар.

У цій ситуації чоловік пригадує давню мудрість.

«Є такий вислів одного древнього лікаря, який сказав хворому: «Нас троє: ти, я і хвороба. Я борюся з твоєю хворобою. Якщо ти станеш на мій бік, ми переможемо її, але якщо ти будеш на її боці, вона отримає перемогу». Тому закликаю всіх вчинити в цій ситуації мудро та зробити правильний вибір!», – каже медик.

Також Святослав Соловей просить обмежити візити до лікарів та у поліклініку, комунікацію спершу здійснювати в телефонному режимі з сімейним лікарем чи телефонувати на гарячу лінію. Чоловік закликає людей, які повернулися з країн напруженої епідемічної ситуації з COVІD-19, зателефонувати сімейному лікарю або в амбулаторію, найближчу до місця проживання, щоб отримати консультацію про заходи самоізоляції.

Читайте також:

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром