У Рожищі обговорили доцільність об'єднання територіальних громад

17 Лютого 2017, 18:22
2530

17 лютого 2017 року відбулася розширена нарада з питань розробки перспективного плану формування спроможних територіальних громад у Рожищенському районі за участю заступника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука, директора офісу реформ у Волинській області Анатолія Пархом'юка та регіонального консультанта Василя Грома, голів районної, міської, селищної, сільських рад.

Йдеться на офіційному сайті Рожищенської РДА.

Відкрила нараду голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська, яка наголосила на доцільності об'єднання територіальних громад та зауважила, що такий процес добре було б прискорити, адже централізоване освоєння коштів відкриє чималі можливості новоствореній громаді для розвитку інфраструктури, освіти, культури та ін.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук в деталях розповів про розвиток та позитивний досвід уже створених громад.

Директор офісу реформ у Волинській області  Анатолій Пархом'юк акцентував увагу на перспективах району у форматі об’єднаної територіальної громади, зосередивши увагу на їх економічній спроможності, оскільки фінансове підґрунтя – важлива умова функціонування громади, її добробуту.

Учасники наради – міський, селищний, сільські голови, мали можливість поставити питання щодо реалізації перспективного плану, які їх найбільше хвилювали. Зокрема, наголосили про важливість врахування думки кожної громади при розробці такого плану.

Про фінансове обґрунтування ОТГ Рожищенського району розповів консультант із бюджетних питань Василь Гром. Він зауважив, що об’єднані територіальні громади отримають більше повноважень та значний фінансовий ресурс, а також прямі стосунки із державним бюджетом. Василь Андрійович акцентував увагу на виграшні, у фінансовому плані, моменти. Зазначив, що йдеться про державну підтримку ОТГ та ряд преференцій.

Наприкінці зустрічі учасники наради працювали у режимі «запитання-відповідь». Присутні задавали чимало запитань про децентралізацію та розвиток власної території, цікавилися, як в умовах реформи фінансуватимуться школи та дошкільні заклади. Фахівці ж запевнили, що ці галузі матимуть субвенцію від держави.

Голова районної ради Андрій Музика запропонував порахувати економічну спроможність всіх громад району, лише тоді приймати виважене рішення про їх об’єднання.

Коментарі
17 Лютого 2017, 20:55
В Італії зберігаються успішно живуть і працюють навіть маленькі Громади ..вибирають між собою Голову громади з усіма повноваженнями..!! Він має право надавати всілякі Довідки Посвідчувати ВСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ..а також нотаріальні дії...!! і відносини між НИМ і Його ГРОМАДОЮ що може позавидувати кожен українець..!! за всіх і ВСІ за одного..!! А що робиться в Україні..?? Закривають в селах школи дитсадки ФАПи Народ Ти що ПРИДУРІВ ?? Вибач за різкість..!! Та сьогодні за кожного жителя села кожну дитину в школі і садочку МАЄ піклуватися так щоб та дитина осталася жити в тому селі сім.ю займалася хліборобством розводила с г тварин утворювали маленькі фермерські господарства і т . ... А ХТО з "" новаторів "" цікавився Громад наприклад у Германії Італії Швейцарії і т д ..!!! села повимирають ..і ...НАКІНЕЦЬ..ОСВОБОДЯТЬ ТАКУ ЖАДАНУ ЗЕМЛЮ від її господарів..від українського народу..!! Уже наситилися заводами і фабриками які збудували наші і батьки..!! ЗЕМЛЮ їм Українську УКРАЇНЦІВ...!!! що це все - ВЕЛИКА БРЕХНЯ..!! Кожне село селище місто.це як маленька сім.я..!! Де є ГОСПОДАР там є порядок..!!! Вимирай народ..бо так Порошенко і Гройсман хочуть..!! Реформи під назвою ГЕНОД малих і середніх сіл України !!! ПРОКИНЬТЕСЯ ЛЮДИ..!! НЕ за СЕБЕ подумайте...а за СВОЇХ ДІТЕЙ і ВНУКІВ..!!! Невже їм бажаєте по ЧУЖИХ КРАЯХ з "" кравчучками "" скитатися ""...???
17 Лютого 2017, 21:08
якшо немае нрошей в держави то до дупи те обьеднання....ми вже в повній жопі...і не в порошенкові і гройсмані справа..а в тому що за 25 років україна як держава незбулася..це вже всі кажуть...домайданились..дальше майданьте...
17 Лютого 2017, 21:17
О МОСКАЛІ ЗАКУКУРІКАЛИ
17 Лютого 2017, 21:20
ти дурень повний
18 Лютого 2017, 01:20
АНамісники порошенка ти пу гайворонськоі хочуть когось з кимось поеднати...Ім до ср...и люди з іх проблемамиГнати в три шиі і робити майдан! Інакше не виживемо в цій брехні
18 Лютого 2017, 16:06
Люструвати керівний апарат 2 Інки та Шкільного тоді буде порядок
18 Лютого 2017, 16:07
Якщо книг не читати то зовсім отупіеш.Видно ти не книголюб що таке верзеш
18 Лютого 2017, 17:17
Кількість прочитаних книг- не показник розуму як і кількість прожитих років не гарантія надбаної мудрості. Читати що попало-себе не поважати. Зараз не 70ті роки і ви не в сільській бібліотеці на декілька тисяч книг. Читаючи льоліка і боліка більше розуміти в геоплотіци не станеш
18 Лютого 2017, 22:58
До пана А. Музики. <br/> Скажіть , Ви ще досі нічого не почали рахувати ?...
11 Березня 2017, 10:04
Пройде об єдняння громад то таких аферистів може недопустиь громада як Новосадиху з культури, Шкільного його коханку Лільку тупоголову Інку Сергійчучку, Жанку Звнчучку іт.д. Які получають грошв...За те що не ходять га роботу. Нвхто іх не контролює. Немає коли за пянками-гуляночками.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024