Затвердили перелік заходів, які допоможуть боротися з коронавірусом у Рожищенському районі

20 Березня 2020, 15:30
3542

Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рожищенської райдержадміністрації.

Захід організували 18 березня з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19. Про це Район.Рожище повідомили у Рожищенській РДА.

Прийняли рішення, які мають запобігати хворобі.

Доручили:           

1. Міському, селищному, сільським головам:

  • забезпечити здійснення заходів щодо заборони роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту; 
  • звернутись до керівників суб’єктів господарювання, на яких не поширена заборона роботи в умовах карантину, щодо посилення дезінфекційного режиму, забезпечення працівників достатньою кількістю засобів індивідуального захисту, умов для дотримання особистої гігієни, дотримання температурного режиму у приміщеннях об’єктів, забезпечення щоденного моніторингу за станом здоров’я підлеглих працівників в трудових колективах та при виявленні ознак ГРВІ – не допускати до роботи та спрямувати такого працівника до лікувального закладу  чи додому для подальшого лікування; проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. 

2. Рожищенському районному лабораторному відділенню Луцького міськміжрайонного відділу (Микола Демидюк), Рожищенському районному управлінню Держпродспоживслужби у Волинській області (Ігор Барвінський) здійснювати постійний контроль за дотриманням дезінфекційного режиму суб’єктами господарювання та за рівнем захворюваності на території району на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

3. Керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, органам місцевого самоврядування:

  • провести роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики (дотримання гігієни рук, утримання від дотиків обличчя руками, використання медичної маски лише за наявності симптомів  захворювання тощо) та реагування в разі появи симптомів захворювання;
  • не допускати до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання, при появі гострих симптомів хвороби безпосередньо на робочому місці – негайно ізолювати хворого, повідомити відповідний заклад охорони здоров’я, визначити коло контактних осіб та отримати настанови від лікаря щодо тактики подальших дій;
  • відмінити організацію та проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших) заходів  за участі громадян, суб’єктів господарської діяльності, представників установ, організацій та підприємств різної форми власності;
  • брати участь виключно в заходах, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  • тимчасово не проводити особистий прийом громадян, рекомендуючи подавати звернення з особистих питань засобами телекомунікаційного зв’язку;
  • оперативні наради проводити за участі мінімально необхідної кількості осіб та тривалістю до 15 хв.;
  • забезпечити провітрювання службових приміщень, вологе прибирання приміщень загального користування, коридорів, обробку поверхонь робочих місць, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, поручні східців тощо) з використанням миючих та дезінфікуючих засобів не рідше 3 разів на день.

4. Управлінню регіонального розвитку райдержадміністрації (Василь Поторась), Рожищенському відділенню поліції Ківерцівського відділу головного управління Національної поліції у Волинській області (Сергій Поторась) забезпечити здійснення заходів щодо заборони регулярного та нерегулярного перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському сполученні (крім перевезення легковими автомобілями).

5. Управлінню регіонального розвитку райдержадміністрації (Василь Поторась), відділу фінансів районної державної адміністрації (Тетяна Давидюк) підготувати проєкт розпорядження щодо виділення на безповоротній основі з резервного фонду районного бюджету коштів на придбання засобів захисту для медичних працівників та населення комунальному некомерційному підприємству «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Рожищенської районної ради (Леся Басалик) та комунальному некомерційному підприємству «Рожищенська центральна районна лікарня» Рожищенської районної ради (Віктор Редзій) відповідно до поданих клопотань.

6. Управлінню регіонального розвитку райдержадміністрації (Василь Поторась), відділу фінансів районної державної адміністрації (Тетяна Давидюк) у разі надходження клопотань щодо фінансування потреб чи заходів пов’язаних з попередженням виникнення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території району негайно їх розглядати.

Читайте також: 

Коментарі
20 Березня 2020, 23:54
Шановна владо! Я вас підтримую у всіх випадках цієї ситуації!!!<br/>Ну але є одне величезне НО! <br/>Чому ні Редзій ні Демедюк не можуть дати коментар на рахунок цієї ситуації в нашому районі і взальному по країні!!!!! Хочеться і їхньої думки почути а не тільки владу району!!!!
21 Березня 2020, 16:06
того редзія потрібно мітлою гнати корупціонера!!!!!!!
22 Березня 2020, 15:29
Станом на 23.03 Рожищенський район названо в числі тих,де є підозра на коронавірус,Чому мовчить ваше видання?Чи не варто дізнатися та повідомити про локальні загрози?Чому відсутнє повідомлнння головного лікаря району?
22 Березня 2020, 16:10
ти десь читаєш новини з майбутнього? що куриш? поділишся?))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39