Депутати Рожищенської райради звернулися до керівництва держави щодо земельного законопроєкту

19 Березня 2020, 13:26
Обробіток землі 1883
Обробіток землі

Депутати Рожищенської районної ради звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Народного депутата України В'ячеслава Рубльова щодо зупинення розгляду законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

За відповідний документ депутати проголосували під час засідання сесії Рожищенської районної ради 17 березня. Текст звернення опублікували на сайті райради.

«Ми, депутати Рожищенської районної ради глибоко стурбовані тим, що у Верховній Раді України прийнято рішення про прийняття за основу проєкту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року), який ставить за мету розпродати іноземним банкам і кредитним установам найголовніше і основне багатство України – землю, що ставить під загрозу подальше існування України як держави.

Продаж землі згідно проекту Закону №2178-10 від 10.10.2019 року призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою продовольчої безпеки та аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл та селищ.

Всупереч будь-якому світовому досвіду – це варварське розбазарювання останнього і найважливішого багатства для сьогоднішнього і наступних поколінь українського народу.

На вітчизняних чорноземах мають господарювати і мати продукти харчування та прибутки українці, а не міжнародні латифундисти.

Ми за ринок землі, але на умовах, які діють в європейських країнах, де в одні руки продають, причому не іноземцям та іноземним банкам, а своїм громадянам не більше 300 – 500 гектарів землі», – йдеться у документі.

Депутати Рожищенської районної ради звернулися з настійною вимогою:

  1. Верховній Раді України – зупинити розгляд законопроєкту №2178-10 від 10.10.2019 р. «Про внесення змін до деяких  законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».  У разі прийняття вказаного законопроєкту в цілому вимагаємо від Президента України накласти на нього вето. У випадку підписання закону Президентом звертаємось до фракцій Верховної ради про оформлення відповідного звернення до Конституційного Суду.
  2. Верховній Раді України та Президентові України – утворити робочу групу в складі представників місцевих громад з усіх областей України, органів місцевого самоврядування, професійних асоціацій і аграрних спілок, профільних міністерств, комітетів ВРУ.
  3. Результатом роботи цієї групи повинно стати утворення Єдиної національної програми реформування земельних відносин в Україні.
  4. Текст Єдиної національної програми реформування земельних відносин підлягає  оприлюдненню та схваленню  в середовищі громад та фахових спілок, породжуючи, таким чином, суспільний консенсус стосовно його змісту та суті.
  5. Лише після досягнення такого суспільного консенсусу Єдина національна програма реформування земельних відносин підлягає ухваленню Верховною Радою України та стає основою для внесення змін до чинних Законів України.
Коментарі
19 Березня 2020, 17:30
Шановна редакціє!<br/>Не оминіть увагою депутатський запит до голови райдержадміністрації Інни Гайворонської щодо надання відповідних документів по придбанню послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до локальної мережі Інтернет закладів освіти району.<br/>Це гучна справа.<br/>Дерибан бюджетних коштів на закладах освіти.<br/>Справа набирає обертів і хтось за це поплатиться.<br/><br/>http://rozhrada.volyn.ua/index.php?catid=1&amp;amp;page=2
19 Березня 2020, 20:13
Досить вже писати різні звернення.Ви нічиїх інтересів не представляєте.Такі політичні сили як:ВО Родіна,Блок Панамських Патріотів Порошенка, Самонеміч,Громадянська поза,ВО Сволота ,Ради кальні гноміки шляшка,давним -давно збиті льотчикі.Ідіть на вибори,та підтверьдте свої повноваження
19 Березня 2020, 20:55
Правильно зробили що написали.<br/>Ті хто ЗА продаж землі ті і батька рідного продадуть,за чечевичну похльобку.<br/>їх не мае що і слухати.<br/>Прислухаються до вас чи не-це інше питання.<br/>Головне ,що не промовчали і висловили свій протест<br/>Причому не лише свій особистий(як тут дехто заявляе)а всіх тверезо мислячих українців.
19 Березня 2020, 21:08
Продаж однаково буде.<br/>Це догма. Нічого не вдієш...<br/>Ми відреагували. Свідомо.<br/>Але!..<br/>Але казнокрадів типу Кузави та його помічників пора уже садити. Весна прийшла.<br/>Красти гроші у дітей вони надумали...<br/>Вам гикнеться. Дуже сильно.<br/>Повторно - Весна прийшла.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024