У Рожищенському районі горіла суха трава

18 Березня 2020, 09:16
2856

Рятувальники переконані, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності.

Про це повідомили у Рожищенському відділі ДСНС.

Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо навесні, коли починають масово наводити лад на присадибних ділянках: спалюють сміття та залишки сухої рослинності, залишаючи багаття догорати біля полів. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже в умовах поривів вітру, вогонь миттєво розповсюджується на сотні квадратних метрів на сухостій та очерет.

Лише з початку березня в Україні виникло вже близько три тисяч пожеж на відкритих територіях та в екосистемах.

У Рожищенському районі упродовж березня вогнеборці ліквідували чотири пожежі на відкритій території. Горіння зафіксовані поблизу сіл Валер'янівка, Бортяхівка, Крижівка та Ольганівка. Внаслідок займань було знищено понад чотири гектари сухої рослинності й очерету. Вогнеборці не допустили поширення полум’я на лісові масиви.

Завдяки своєчасним повідомленням, вогнеборцям пощастило приборкати вогонь на початкових стадіях загорянь та запобігти поширенню на більші площі. Проте завжди є ризик, що маленьке займання клаптика сухої трави може перекинутися на житлові будинки.

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки.

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.











Коментарі
18 Березня 2020, 17:57
Та то Едік Тимощук підпалив
21 Березня 2020, 15:08
А тобі ї..ало не розбити Рожищан ти тупарилий. Ти мені в очі це скажи криса вонюча
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50