Керівникам релігійних організацій Рожищенського району радять проводити служби дистанційно

12 Березня 2020, 14:27
3067

З метою запобігання можливого поширення на території району коронавірусу COVID-19 розпорядженням райдержадміністрації з 12 березня до 3 квітня на усій території району запроваджено карантин.

Розпорядження розробили на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».  Про це повідомили у Рожищенській РДА.

З 12 березня до 3 квітня запроваджують обмежувальні заходи

  • призупиняється відвідування усіх типів закладів освіти її здобувачами, відвідування дітьми дошкільних навчальних закладів, а також відвідування учнями Рожищенської районної дитячої музичної школи;
  • припиняється проведення всіх масових заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності зобов’язано забезпечити проведення поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

Керівникам основних релігійних організацій рекомендовано проводити служби, меси та служіння в максимально дистанційний варіант.

Читайте також: Офіційно: усі заклади освіти в Україні йдуть на тритижневий карантин

Рекомендації для громадян залишаються такими самими: мити руки та обробляти їх дезінфекційними засобами, за можливості уникати тісних контактів із великою кількістю людей, особливо – з людьми, які мають чітко виражені симптоми, за виникнення симптомів добровільно самоізолюватися і звернутися до лікаря.

«Закликаємо кожного бути свідомим та відповідальним, адже від цього залежить ефективність протиепідемічних заходів», – йдеться у повідомленні.

Коментарі
12 Березня 2020, 19:49
Дистанційно це як? Що за олень це сказав?
13 Березня 2020, 00:16
«Про вимоги закрити Церкви в різних країнах, про згоду католиків, і про те, що ряд Православних Церков заявили, що короновірус не передається через причастя і тому відмовилися закривати храми.<br/><br/>Я зараз не про умови в храмах, не про епідемії. Я про віру в Бога. Розумієте в чому справа: якщо Церква говорить, що в складні моменти життя вона закривається і вся надія не на Бога, а на людські зусилля, то чи Божа ця Церква? Ось у чому основна момент. Так, зі світського боку зрозумілі всі їхні побоювання і обурення. Так, католики заявили, що вони закривають храми і прапор їм в руки. Але, на відміну від католиків, ряд Православних Церков вже заявили, що не припинятимуть богослужіння, і в моїх очах це єдине правильне рішення, навіть якщо світська влада буде нагадувати. Якщо Церква не вірить Богу, а сподівається на силу технологій, то це ставить під питання суть віри. Я про це.<br/><br/>І з великою ймовірністю на Україні католики, як і в інших країнах, припинять богослужіння. Цілком можливо, що це зроблять СЦУшники. І якщо наші отці скажуть, що ми не будемо припиняти молитися, то нам треба бути вже морально готовими до переслідувань за віру в Бога.»<br/><br/>Автор: Олександр Вознесенський (написав у Facebook)
13 Березня 2020, 12:13
Благочинний Луцького центрального округу прот. Олександр Богданов, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, взяв участь у зустрічі заступниці голови Волинської ОДА Світлани Мишковець з секретарями релігійних організацій, які входять до Волинської Ради Церков.<br/><br/>Зустріч відбулася у четвер, 12 березня 2020 року, в кабінеті посадовиці, повідомляють в Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.<br/><br/>Світлана Мишковець звернулася до священнослужителів із проханням долучитися до інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка проводиться органами державної влади.<br/><br/>«Ми не маємо права заборонити людям відвідувати храми. Але ми разом повинні розповісти про небезпеку поширення коронавірусу, про превентивні заходи які вживаються в Україні та області. Окрім цього, потрібно популяризувати правила дотримання особистої гігієни, – звернулася до священнослужителів Світлана Євтихіївна. – Не потрібно панікувати, при перших проявах захворювання звертатися до лікаря. Якщо людина захворіла, то повинна утриматися від відвідування храму».<br/><br/>До слова, на Волині на виконання рішення Уряду призупинили навчання та відмінили усі масові заходи до 3 квітня. Таким чином, влада працює на випередження та проводить профілактичні заходи аби не допустити поширення небезпечної хвороби.
13 Березня 2020, 15:45
Тут найкращий превентивний захід це не йти до храму і не розносити інфекцію людям, які мають симптоми захворювання, тобто, кашляють, погано себе почувають, одним словом відчувають що їх бере хвороба або вже хворі навіть на застуду. Таким краще залишитись вдома і не піддавати небезпеці здоров'я інших .А якщо людина здорова хай іде і молиться
13 Березня 2020, 16:28
Дистанційно- це через інтернет
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024