Фініш сезону футзалу і старт футбольної весни: як показали себе команди Рожищенського району

11 Березня 2020, 09:13
2767

Із закінченням зими, вже традиційно в обласному спортивному календарі фінішує сезон футзалу.

Цього разу в ньому взяли участь чотири представники Рожищенського району «Юність» з Переспи та ФК «Духче» грали у другій лізі, команда Топільного – в першій, а копачівське «Торпедо» в найпрестижнішій – суперлізі Волині. Про це повідомили у Федерації футболу Рожищенського району.

Досвідчений ФК «Топільне» провів турнір на одному подиху, але чогось трішки забракло для «золота» – програш у фіналі за звання абсолютного чемпіона і фіналі кубка досвідченому «Респекту» з Луцька. Проте є успіх підвищення в класі до вищої ліги області на наступний сезон.

А в першу лігу підніметься команда Духча – підсилений добротними виконавцями колектив у своїй лізі виграв і кубок, і чемпіонство! Вагоме досягнення для команди, яка постійно прагне до нових «вершин» у футболі.

Не так вдало виступило «Торпедо», але граючи з такими грандами волинського футзалу, як «Хорів», «Вотранс», ЛСТМ, Ковель, «Любарт», біло-чорні пройшли в 1/4 змагань, де поступились чемпіону турніру, досвідченій «Надії». Враховуючи, що у різних лігах загалом стартували біля 70-и учасників, то попадання у вісімку найсильніших, можна теж вважати успіхом.

А поки футзал взяв паузу до листопада, на зміну йому прийшов «старший брат» – великий футбол. Цього року Федерація футболу Рожищенського району започаткувала новий турнір – Кубок Федерації. Мета змагань – дати командам практику для підготовки до Чемпіонату та розіграшу Кубка.

Крім шести колективів з теренів району, виявили бажання приєднатись ще три команди з інших районів. Отож, дев'ять учасників розділилися на три групи й дали старт престижному турніру. 

У Рудці-Козинській місцева «Єдність» двічі зіграла в нульову нічию – з ФК Рожище та ФК «Пірванче» з Горохівського району. За регламентом змагань, за нічийного рахунку переможця кожного матчу виявляли пробиванням пенальті. Господарі були влучніші в обох випадках – 5:4 і 4:1 відповідно. Нульовою нічиєю закінчилась гра і між іншими учасниками, а в серії пенальті успішнішою була команда з райцентру 5:3.

Група В всі матчі грала в Переспі, де господарі переграли по пенальті ФК Духче 3:1, а також «Турію» (Затурці) 3:0. Локачинський колектив поступився духчукам 0:1.

У Кременці грали учасники групи С. «Негостинні» господарі дещо несподівано обіграли ФК «Мар'янівка» 4:0, але поступились сусідам з Копачівки 0:1. А в грі «Торпедо» – «Марянівка» стався «розгром» – вісім голів без відповіді «відгрузили» місцеві у ворота гостей!

Попри результати, всі команди залишились задоволені гостинністю організаторів і найближчої неділі (15 березня) продовжать боротьбу за трофей. За підсумками групового етапу сформувалися дві півфінальні групи: в Переспі до команди господарів приєднаються Кременець і «Єдність», а на стадіоні Кременця зіграють ФК «Рожище», «Торпедо» (Копачівка) та ФК «Духче».

Перші дві команди з груп пройдуть у півфінали, які відбудуться 22 березня, а ті що займуть треті місця вийдуть у півфінал менш престижного «Кубка гостинності», де їх очікуватимуть перша та друга команди, які зіграють цього уїкенду в Рудці-Козинській – ФК «Марянівка», ФК «Пірванче» і «Турія». 

Вболівальників запрошують відвідати цікаві матчі, початок в неділю з 12:00.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39