Бібліосіті: що читають рожищенці?

12 Лютого 2017, 14:00
2230

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам.

І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 12 лютого, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Журналіст Людмила Панасюк: «Дуже люблю читати, тому читаю майже все. Особливо люблю класичну англійську літературу - як от твори сестер Бронте або Джейн Остін. Їх я перечитую по сто разів і щоразу насолоджуюся. Раніше любила вірші, зараз - хіба що іронічну поезію Капранових та КО. Сподобалася серія життєвих книг журналістки Регіни Бретт, яка починається книгою «Бог ніколи не моргає». Раджу усім! Зараз дочитую Трампа «Шлях вгору». Чекає своєї черги «Список Шиндлера». Але читати такі важкі книги зараз «не сезон», тому, думаю, повернуся до неї влітку. Наступна бібліопокупка, яку планую - французько-англійський словник. Кажуть, так можна вбити два зайця у вивченні мови».

Студентка 4-го курсу факультету філології та журналістики СНУ ім.Лесі Українки, Юлія Нікітюк: «В силу свого фаху доводиться читати все. Від літератури потоку свідомості (до прикладу В. Вулф) до антиутопій Орвелла та Гакслі. Цього року відкриттям для мене стала драма Петера Вайса «Дізнання». П'єса має реальну основу — судовий процес, що стосувався Освенціму. Думаю, що такі речі треба читати всім, щоб усвідомлювати увесь жах війни... На читання таких книг, як то кажуть «для душі» маю мало вільного часу. Але якщо він з'являється, то надаю перевагу читанню української літератури. Серед улюблених Дара Корній «Тому, що ти є», Юрій Яновський «Майстер корабля». Серед зарубіжних один з улюблених Ремарк».

Депутат Рожищенської районної ради Оксана Філіпчук: «Час від часу читаю наймудрішу книгу життя – Біблію. Також люблю Псалтир. Захоплююся романами, Дейлом Карнегі. Цей тиждень пишу проект, не вистачає часу читати. А так, щовечора по буднях читаю літературу 5 класу з старшим сином, а з меншим казочки.

Найбільше, що я читаю, то це, звичайно, романи, наукову літературу, і обов’язково друковану пресу, інтернет-видання, щоб бути в курсі всіх новин».

Солістка Рожищенського БДТ Катерина Василевська: «Нещодавно прочитала роман «Всьому винні зірки». Автор – Джон Майкл Грін. Ще фільм є на цю книгу, але твір набагато кращий. Ну дуже вже мені сподобався. Я, як дівчина, люблю таке почитати».

Пастор церкви Євангельських Християн Баптистів Вадим Бандура: «В першу чергу, читаю щоденно Біблію. Також перечитую книгу Френсіса Чана «Приголомшлива любов». Ця книга мотивує до правильного життя.

Читаю книгу, яка входить в топ кращих ХХ ст. «Цілеспрямоване життя». Автор – Рік Уоррен. Книга гарно побудована. Задум цієї книги, аби прочитати її за сорок днів. Кожного дня відкривається певна істина. Основна мета не лише прочитати твір, а знайти можливість реалізувати ці речі. Це не просто якась художня книга, вона багато чого вчить.

Зазвичай переглядаю богословську літературу, слово Боже, а потім застосовую в житті, тобто літературу, яка змінює моє життя».

Товарознавець в магазині «Простор» Марія Фірчук: «Останнє, що прочитала, то це романи «До зустрічі з тобою» і «Після тебе». Автор – Джоджо Мойес. Планувала їх прочитати ще як вийшли фільми. Зазвичай дивлюсь кінострічки після того як прочитала книгу.

Думала, що прочитаю щось радісне, а в результаті довго проплакала. Та книги все ж прочитала до кінця з поваги до автора. Адже він творив, створював певний задум, і потрібно було його дізнатися.

Дуже люблю, коли книга написана від першої особи, бо тоді ти розумієш події в книзі через призму емоцій героя. Тобто не читаєш якусь статтю в журналі. Читати люблю у різних жанрах. Не важливо, чи жіночий чи пригодницький роман, аби цікаво було написано».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024