У Рожищі священик допомагає хворим діткам

11 Лютого 2017, 15:19
3414

На електронну пошту Район.Рожище надійшов лист зі словами подяки.

Автор листа – Святослав Соловей, завідуючий дитячим відділенням Рожищенської ЦРЛ, дякує Сергію Василіву, священику УГКЦ у Рожищі.

Особливу ж подяку лікар висловлює від імені півторамісячної дівчинки, яка перебуває на лікуванні.

Отець Сергій неодноразово допомагав іграшками, памперсами, мяким інвентарем, одягом для діток, а також мудрими настановами, - запевняє Святослав Соловей.

Коментарі
11 Лютого 2017, 20:07
Знаю отця Сергія як порядну милосердну людину.Хай Бог вертае йому сорицею за зроблене добро і даруе міцне здоровя його родині
11 Лютого 2017, 23:35
Слава Богу за священика Сергія! <br/>Особисто знаю цього досконалого Божого мужа, служителя, пастиря. Віруючого не тільки на словах, але й на ділах. Життєрадісний, позитивний, ініціативний, комунікабельний,- який служить людям, який любить людей,- таким і повинен бути священик.<br/>Нехай Господь благословить в нелегкому служінні священослужителя, поповнить церкву християнами, які служитимуть Богу, змінюватимуться в кращу сторону, змінюватимуть на добро членів своїх сімей та оточуючих людей міста Рожище!
12 Лютого 2017, 20:58
Підтримую повністю попередніх коментарів Ольгу і Андрія. Дійсно отець Сергій - дар Божий для нашого міста. Дай Боже йому здоров`я, щоб всі його благі наміри здійснилися!
12 Лютого 2017, 21:27
Греко-католицьку церкву в Рожищі, як і в інших містах, фінансує Папа. Люди, як ви не розумієте, що зараз робиться все, щоб витіснити православ'я з нашої землі і щоб глобально впровадити католицизм. Що ми робимо? Куди кидаємося? Це не наша церква, вона ніяка не українська!!! Вони спеціально спекулюють нашими емоціями і користуються ситуацією в Украіні, щоб ввести нас в оману. Звідси і прапор на їхній капличці, і ці спонсорства, і таке інше. Нас попросту знову купляють, а ми ведемся. Самі подумайте, де церква, в якій 20 чи 30 прихожан бере такі кошти, що і садочок має відкрити, і скрізь грошима розкидається? В наш то час...Ми повинні пам'ятати, що православні. Наші прадіди були православними, і діди були православними. Можливо, цей Сергій і хороша людина, але те, що він присланий в Рожище з певною метою і активно прокладає собі шлях - цього не бачать тільки сліпі. <br/>Прохання до редакції не видаляти коментар, адже він нікого не ображає, а лише відображає іншу точку зору, яку підтримує не один рожищанин.
12 Лютого 2017, 21:58
Шановна пані, а що це у вас за фанатизм? Точка зору, але якась кульгава. В Україні діє Конституція України, де статтею 35 передбачено, що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров’я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей. Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа ѕ від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.<br/>Моя думка така: ми не йдемо в церкву до якоїсь конкретної конфесії: УКГЦ, УПЦ МП, УПЦ КП, УАПЦ, баптисти, адвентисти, п'ятидесятники та інші. Ми йдемо в церкву до БОГА, різниця лише в тому, що кожен громадянин вибирає для себе комфортний храм для молитви. <br/>До того ж у статті сказано, що жодна релігія не може бути в країні обов'язковою. То до чого оті брєдні про витіснення православ'я з україни? За часів Галицько-Волинського, Великого князівства литовського в Україні, а на Волині поготів був цілий релігійний мікс. В тому ж таки древньому Луцьку мирно уживалися євреї та їх синагога, православні храми, вірмени мали свій храм, римо-католики, налічувалося кілька католицьких монастирів (орденів). Всі ці релігійні громади зіграли велику роль у формуванні соціального, культурного, освітнього середовища Волині. <br/>Висновок: начхати, хто звідки і за що фінансується - робиться блага справа для суспільства, а саме для знедолених дітей, яким по-суті помогти нікому. А що ви особисто зробили для тої дитини? Тож кожен вірить у те, що хоче, ходить куди хоче. І не треба тут розпалювати ворожнечу на релігійному підгрунті. Всіми тварі БОЖІ!
13 Лютого 2017, 00:29
Але вашу думку може поділяти лише людина, яка, дійсно, вибирає, де молитися комфортніше і вигідніше для неї. Жоден по- справжньому віруючий не погодиться з вами, чи то католикам, чи баптист, чи єговісти, чи православний УПЦ. Ви взагалі Біблію читали?
13 Лютого 2017, 00:42
Що це за брєд? Де комфортніше молитися? То ви що до крішнаітів би пішли, якби там було комфортніше? В них теж Бог Крішна. В католиків служба недільна триває 30 хвилин і сидіти можна, то туди піду, а завтра в єговістів кави захочу попити, то до них піду. Така ваша позиція? Така некульгава точка зору? З такою точкою зору люди хіба раз на Паску в церкву ходять і то де ближче. Ви хоч розумієте, що названі вами вище церкви різняться своїми постулатами і по- різному, іноді навіть суперечливо трактують Святе Письмо? А це уявіть собі важливо, адже від цього залежить чи будете ви почуті Богом, чи навпаки будете хулити Всевишнього. Звичайно, кожен має право вибирати своє віросповідання. Але людина повинна бути чітко, як ви зазначаєте, в якійсь мірі навіть фанатично переконана у своїй правоті і в істинності саме її віросповідання. Таку людину я скоріше буду поважати, хоч і вважатиму її вибір хибним, але такого як ви ніколи. Адже ваше розуміння молитви до Бога і віри просто вбиває мене. Це свідчить лише про те, що ви не є віруючою людиною і зовсім далекі від Бога. Вибачте, якщо образила, але прошу задуматися.
13 Лютого 2017, 01:51
Я не мала на увазі поневірятися щонеділі по інших церквах. Мала на увазі те, що людина робить свій вибір свідомо, вирішує де їй молитися раз, і назавжди, або не назавжди (промивка мізків різних релігійних течій потужна буває). Не виривайте слова з контексту, і не придирайтеся не розуміючи основної думкт.А що стосується віри в Бога, то будь ласка, не ображайте мої почуття як людини досить близької до релігії. Бо якою є милість Божа, я знаю як ніхто інший. Будучи прихожанкою одного храму, і прихильницею однієї конфесії, якщо вам стане легше - православна. Я ще поважаю духовний вибір інших людей, хоч і не розділяю його. Моє діло мовчати, а не нав'язувати свою точку зору комусь. Ваш пост про &quot;гноблення православ'я&quot; і злих католиків ну дуже нагаду Кісєльов ТВ &quot;про утіскі русскоязичних на Украінє которих нужно защіщять от злих біндкровцев&quot;.
13 Лютого 2017, 02:17
....
13 Лютого 2017, 11:38
Агов люди ви що подуріли вже священика гадите з якої церкви він не є йому РЕСПЕКТ за те що допомагає дітям
13 Лютого 2017, 14:55
В кожній церкві, чи то правословній чи греко-католицькій людям проповідують любов до ближнього , а жіночка, яка виписує тут дурниці і є дуже вже обізнаною, забула дуже важливу річ: ЛЮБИТИ БЛИЖНЬОГО,ЯК СЕБЕ САМОГО! Чому ж ходите до храму, а ближніх ображаєте? Не грішіть, а краще моліться. А Папа аж ніяк нас не фінансує, приходьте і самі подивитеся в неділю!
13 Лютого 2017, 16:56
Ой. пані! Не надривайтеся. Мадам рожищанка - адепт секти московського патріархату. Путінські методи в дії. Влізти зі своїм уставом в чужий монастир, обгадити на рівному місці людей, які чинять добро ницо, прикриваючись утисками канонічного православ'я в Рожищах. Люди просто не усвідомлюють, що таке релігійна свобода. З коментарів, не знаючи ні людини, ні її життєвої ситуації робити висновки про глибину віри можуть лише релігійні фанатики, які крім власної точки зору не знають нічого, і при тому ще намагаються її нагло нав'язати.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром