У рожищенському притулку перукарі-благодійники підстригли 26 дітей

06 Березня 2020, 14:24
3866

День краси відбувся у притулку для дітей у Рожищі.

5 березня перукарі-стилісти підстригали, укладали, заплітали волосся вихованцям. Про це йдеться у сюжеті Суспільного: Волинь.

Оголошення про те, що дітей потрібно постригти, розмістила в інтернеті благодійна організація «Дарунок», яка співпрацює з притулком. На це прохання відгукнулися перукарі одного з луцьких салонів, розповів перукар Андрій Оліферчук.

З 10-ї ранку перукарі-стилісти готувалися до процесу.

Тим часом, дошкільнята, які тимчасово перебувають у притулку, займалися: вивчали овочі та фрукти. Після заняття – стрижки й зачіски від перукарів-благодійників. До кожної дитини підхід – індивідуальний, каже перукар-стиліст.

Вихованка Олена, зізнається, що процес їй подобається.

«Дуже гарна ідея, що вони до нас приїхали, вирішили нас зробити трішки іншими. Настрій у нас хороший, приємний, весняний», – каже дівчина.

Перукар Андрій Оліферчук розповідає, що благодійні стрижки роблять не вперше. Приводили до ладу дитяче волосся у луцькому Будинку маляти. Нині, у Рожищі, працює шестеро майстрів.

«Пів дня. Я забрав нашу команду із салону і ми працюємо тут. Треба працювати швидко, бо вони непосидючі, це не старші люди. Враховуємо особливості обличчя, текстуру волоссячка, побажання модників і модниць», – розповідає перукар-благодійник.

Такі заходи допомагають зробити перебування дітей у притулку веселішим і допомагають у виховному процесі, каже завідувач Леонід Матвійчук.

«Хочемо у дітях також виховати почуття вдячності, що хтось для них старається і хоче зробити корисне і приємне», – зауважує завідувач Притулку для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації Леонід Матвійчук.

У притулку тимчасового перебування нині 26 дітей, усі вони отримали нові зачіски.

Коментарі
07 Березня 2020, 15:32
Супер ідея!!! Перукарі молодці!!!
07 Березня 2020, 19:48
Це такий дрес-код у перукарів? Де їхній офіс розташовано в місто Рожище?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024