Рожище: демобілізовані бійці АТО підтримали побратима в суді

09 Лютого 2017, 12:42
2115

В середу, 8 лютого, у Володимир-Волинському міському суді відбулось чергове судове засідання у справі 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини.

Підтримати побратима приїхали демобілізовані військовослужбовці з Рожищенської спілки учасників АТО.


Розгляд справи триває вже понад рік: молодшого сержанта Хваса, який отримав інвалідність ІІІ групи, судять за нібито самовільне залишення частини з 1 листопада 2014 по 16 лютого 2015 року. Натомість екс-військовослужбовець стверджує, що з частини додому його відпустили командири для вирішення сімейних обставин.


Незмінним захисником бійця виступає адвокат з Луцька Василь Нагорний.


В суді оголошувалась перерва для повторного допиту свідка Миколи Харчука для усунення розбіжностей, які мають місце в показаннях інших свідків. І в учасників суду виникли ще деякі питання до даного свідка.


Суд вислухав показання Миколи Харчука та Валерія Комара.

Суддя Олександр Лященко об’явив перерву, щоб опитати ще одного свідка обвинувачення – Вадима Немировця (начальника стройової частини, в якій проходив службу Олександр Хвас, оскільки він не зміг прибути на дане засідання. Судове засідання перенесли на 13 березня.


З цього приводу Василь Нагорний написав промовистий пост у себе на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні. Суд. Боєць 51 бригади Саша Хвас. Справа сьогодні вкотре була відкладена, в зв’язку з тим, що прокурор забув допитати (справа слухається в суді 1 рік і 1 місяць!) свідка обвинувачення, якого допитував рік тому на досудовому слідстві. Просто про нього забули! Питав я в прокурора, що цей свідок нам скаже. Відповів: «розкаже порядок внесення в списки СЗЧ…».

Так, це дуже важливо, дізнатись про порядок, який визначений законодавством. Зрештою, суд очікувано погодився і вирішив викликати свідка обвинувачення, який ніби зараз у відпустці. Таким чином, завершення справи перенесено на 13!!! березня 2017 року. Комусь дуже треба , щоб справа затягувалась.

Я не маю права спілкуватись, але, хто знає свідка Немировця, офіцера 51 бригади, дуже вас прошу, попросіть, щоб він 13 березня прийшов до суду, бо є така думка, що прокурор зробить все, щоб заявлений ним свідок не з’явився і зірве справу хоча сьогодні прокурор дав слово честі офіцера, що цей свідок буде!!!

Допитали ми і ще одного свідка обвинувачення сьогодні, якого привів прокурор. Попри попередню розмову з прокурором, виявилось, що він ніц не знає про СЗЧ Хваса. Мені навіть соромно було задавати питання цьому бойовому офіцеру, який в суді переживав більше, як на сході…

Чесно, думав, що сьогодні справа не відбудеться через погодні умови. Як добирався сьогодні свідок, якого вирішили повторно допитати з дальнього району Рівненської області, важко передати, але приїхав, щоб не зривати справу. Микола, Патрульна поліція Рівного, Сергій Мерчук — знайте, що серед адвокатів у вас є друг в Луцьку, який не продається і готовий вам прийти на допомогу.

Після суду була думка попросити Хваса відмовитись від мене, як від захисника. Не можу я справитись з підлістю військової прокуратури і системою правосуддя, а «рішати», просити, домовлятись — не можу! Але та підтримка, яка сьогодні приїхала, показала, що щось я таки роблю правильно, і 51 бригада це не міф, а реальність.

Так, не вся 51 герої, але ті, хто сьогодні були в суді, хоча б заради вас треба цю справу довести до завершення. Сьогодні, Андрій Панасюк казав, чого так мало 51-ї приїхало. Чому не має тих 500, по кому зупинені справи? Андрій, хіба ж це мало. Зате надійні!!! Та й сподіваюсь наступного разу буде більше. Приємно, що попри погоду приїхали бійці з Рожища, Аліна Кривов’язюк — дякую. Любомль, щира дяка вам - Ані Карась, Віктор Козел, Олександр Положевець. Нововолинськ – Ігор Диня, Ковель – Андрій Панасюк, всім хлопцям, які не злякались заметів, - щиро дякую. Юрій Букія, який щоразу приїжджає підтримати Хваса – воїн він всюди воїн. Ну, і Микола Кравчук, таж 51-ша, який сьогодні своїм автомобілем доставив мене у Володимир, я б реально своєю не доїхав, а назад на нервах, точно!

Щира дяка також: Ірині Адамук, Наталії Романчук, Людмилі Рудик — кава смачнезна!!! Може ще когось забув – вибачте!!!

Попереду місяць нервів і закулісних ігор. Як боротись з системою я не знаю, але треба йти вперед! 51 бригада - Герої!!!» - йдеться в дописі адвоката.



 

Коментарі
09 Лютого 2017, 21:40
того прокурора вночі вивезти в авдіївку і поставити під обстріли тоді може за сутки все вирішить офіцер
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024