У Рожищі для школярів організували екскурсію у відділення поліції

29 Лютого 2020, 12:49
4550

Дізнатися роботу кожного підрозділу поліції, приміряти поліцейське спорядження, побачити зброю, яка знаходиться на оснащенні поліції, та посидіти за кермом новенького патрульного авто – усе це чекало на учнівську молодь ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 міста Рожище під час візиту до Рожищенського відділення поліції.

Захід влаштував 28 лютого Рожищенський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Про це Район.Рожище повідомили організатори.

Двері Рожищенської поліції гостинно відкрилися для старшокласників. На юних гостей чекало знайомство із завданнями, які виконує поліція, та особливостями роботи кожного підрозділу.

Розпочалася екскурсія з чергової частини – місця, куди люди звертаються за допомогою в першу чергу. Школярам розповіли специфіку роботи цього підрозділу, а також дії співробітників поліції при отриманні виклику на номер «102». Школярі оглянули оснащення патрульного автомобіля, робочі місця поліцейських, спортзал та тир, де тренуються працівники поліції.

Далі гостей запросили до світлиці, де в рамках проєкту «Професійний діалог поколінь» відбулася зустріч молоді з ветераном органів внутрішніх справ – Володимиром Зінчуком (у 60-х роках ХХ століття очолював райвідділ міліції) та нинішнім очільником відділення поліції Олександром Басаликом, які розповіли про особливості проходження служби в колишній міліції та теперішній поліції.

У діалозі поколінь також взяли участь працівники Рожищенської районної філії Волинського обласного центру зайнятості та Рожищенського краєзнавчого музею.

По завершенню зустрічі співробітники поліції розповіли учням про призначення та види спеціальних засобів й вогнепальної зброї, які використовують правоохоронці у службовій діяльності. Кожен із присутніх мав змогу приміряти шолом та бронежилет, потримати в руках гумову палицю та на хвилинку відчути себе захисниками правопорядку.

Окрім цього поліцейські нагадали дітям про відповідальність, яка наступає за скоєння протиправних діянь.




















Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024