Бібліосіті: що читають рожищенці?

06 Лютого 2017, 09:42
1654 Джерело: pp.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 6 лютого, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Вчитель української мови та літератури Алла Новосад: «Читаю інтернет-видання Район.Рожище. Нещодавно працювала над добіркою Олени Пчілки і дуже багато прочитала матеріалу.

Ось до фантастики, наприклад, не дуже прихильно відношусь. Якщо, звичайно, фантастика такого комічного характеру, то ще можу переглянути, а якщо жорстокого – ні. На жаль, дуже часто таке показують по телевізору.

Люблю читати, але бракує трішки часу. Адже специфіка роботи пов’язана з переглядом великої кількості літератури, то часто-густо читаєш те, що потрібно.

На даний момент читаю Ліну Костенко. Перечитаю вже вдруге перший прозовий роман «Записки українського самашедшого». Дуже подобається твір. Людина фактично бачила все наперед. У той момент коли писала, то критично оцінювала ситуацію. Ліну Костенко, взагалі, можна прирівняти до Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, адже вона теж філософ в деякій мірі.

Також дуже хотілося б, щоб люди більше цікавились творами волинських письменників. Адже небагато людей знають про них детально. Наприклад, Леся Українка. Вона велика особистість, яка дуже багато зробила для розквіту української літератури, культури в нас на Волині».

Настоятель храму Св. Івана Милостивого в селі Любче Сергій Савієвський: «Основна книга, яку кожного дня читаю – це Біблія. Також зараз читаю книгу професора Альфреда Мірека «Червоний міраж». Вона про історичні події від революції 1917 року по 90-ті роки  ХХ ст. Про страшну діяльність радянської влади. Дуже цікава і реалістична, яка відкриває правду про «червоний терор» більшовицької влади проти Православної Церкви і видатних діячів науки і культури».

Депутат районної ради Сергій Дунець: «Останнє, що недавно прочитав, то це книгу Василя Шкляра «Чорний Ворон». У книзі прекрасно показана історія про боротьбу українського народу проти російських окупантів. Подобається те, як Шкляр правдиво показав історію. Взагалі, дуже захоплююсь історичною літературою. Всім раджу прочитати цю книгу.

Також купив книгу Володимира Лиса «Діва Млинища». Планую її прочитати.

Якось їхав зі Сходу через Харків, і там на книжковому ринку придбав книгу Омара Хаяма «Любовний напій». Теж прочитав. Ця книга складається з чотиривіршів.

Також люблю читати спеціальну літературу (юриспруденцію, медицину). Про медицину дуже багато цікавлюсь. Не знаю чому, але це так. Певно, всі після 60-ти років починають цікавитись медициною і підтримувати своє здоров’я (сміється.– Авт.)».

Учасник Православного молодіжного братства «Ніка» Ірина Карпець: «У мене трохи мало часу, аби читати художню літературу, адже навчаюсь на керівника хору, і дуже багато часу йде на практику. Але нещодавно прочитала твір «Перевтілення». Автор – Кафка Франц. Книга дуже цікава і багато чого вчить».

Екс-журналіст газети «Наш край» Неоніла Остапчук: «Дуже люблю читати твори Люко Дашвар. Улюблена книга «На запах м’яса». Люблю психологічні твори, тому, певно, захоплююсь цим автором. У цій книзі кожен рядок бере за живе. Вже навіть внучку підсадила на цю книгу і подарувала їй.

Взагалі, я є членом Харківського клубу «Клуб сімейного дозвілля» і часто виписую різні книги. Також маю книги Ірен Роздобудько, Володимира Лиса. Переважно захоплююсь творами сучасних українських авторів. Дуже люблю шукати щось нове. Цікавлюсь детективами, реалістичними творами. Фантастики не признаю.

Читати люблю страшенно ще з дитинства. Навіть вчителі зі школи ще говорили моїй мамі, щоб вона вже трохи забороняла мені читати, бо читання було забагато».  

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

Коментарі
06 Лютого 2017, 19:03
я
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024