Смертельна ДТП під Луцьком: п’яний водій їхав на Рожище

04 Лютого 2017, 09:29
4075 Джерело: https://nnovosti.info

Поблизу Луцька батько «бурштинового» прокурора Володимир Боровик, будучи напідпитку, збив на смерть матір двох дітей і втік. Після затримання він визнав те, що на момент ДТП був п’яний, але своєї вини в тому не бачить.

У селі Княгининок, що поблизу Луцька, автомомбіль «Subaru» на великій швидкості виїхав на узбіччя та збив жінку, що разом із сином поверталася додому. Семирічний хлопчик дивом уцілів, а ось його матір загинула, - пишуть Надзвичайні новини.

«Тут дитинка лежала, на матері, плакала, двоє дітей осталося», - каже очевидець Олександр.

Водій «Subaru», мабуть, навіть не усвідомив, що збив насмерть людину. Ніби нічого не сталося, він поїхав далі, але вже за кількасот метрів його наздогнали й заблокували очевидці.

«Він не пам'ятає нічого, кажу, за що ви мене тут тузаєте. Так він готовий, він не знає, не пам'ятає, куди їхав. Казав, що їде на Ківерці, а їхав на Рожище. Він взагалі не пам'ятав, що сталося - каже, навіщо ви до мене причепилися», - розповідає родич загиблої Олександр.

Після приїзду копів чоловік раптово усвідомлює всю серйозність ситуації, однак не кається. І навіть не ховаючись від камери, винуватець ДТП пропонує хабар.

«Ми вирішимо по-людськи це все. Воно тобі потрібно?», - сказав чоловік поліцейському, пропонуючи хабар.

Винуватець ДТП - Володимир Боровик, батько «бурштинового прокурора» з Рівненщини Андрія Боровика, якого влітку 2016-го затримала Генпрокуратура. Його звинувачують у покриванні незаконного промислу бурштину. На свій вирок колишній прокурор чекає в Лук'янівському СІЗО у Києві.

Уже в наркодиспансері Володимир Боровик визнає - він таки вживав алкоголь, але при цьому продовжує переконувати, що нікого не збивав.

«Ви в тверезому стані? - Ні, випив 50 грамів, і що? - Я нетверезий, так, але я не за кермом, я поки що тут. Вони розказують, що якась трагедія сталась, що хтось когось збив - якби я когось збив, то мене б забрали відразу, але ніхто не забрав. Що, я схожий на вбивцю, чи я втікаю кудись?» – сказав винуватець ДТП.

Попри зізнання у вживанні алкоголю, проходити перевірку на стан сп'яніння Боровик відмовився. Але медикам достатньо й зовнішніх ознак, аби підтвердити, що чоловік напідпитку.

«Згідно з моїм обстеженням, моїм заключенням: алкогольне сп'яніння. Запах алкоголю, набрякле лице почервоніле, порушення координації, змазаність мови. Людина уникає огляду», - каже лікар-нарколог Сергій Дудка.

У поліції вже відкрили кримінальне провадження, проте офіційних звинувачень Володимиру Боровику ще не висунули.

«Водій після вчиненого ДТП залишив місце пригоди і намагався втекти, однак був затриманий цивільними особами. За даним фактом відомості було внесенодо ЄРДР, розпочато розслідування за частиною 2 статі 286 КК України», - говорить керівник відділу Головного управління поліції Волинської області Юрій Угланов.

У поліції обіцяють завершити розслідування у найкоротший термін, і вже зараз призначено низку експертиз. За вчинення смертельної аварії Володимиру Боровику загрожує до восьми років в'язниці.

 

Коментарі
05 Лютого 2017, 02:23
Та його вбити мало суку таку
05 Лютого 2017, 14:10
сподіваюся що наша феміда, дасть цьому уроду по заслузі
05 Лютого 2017, 15:41
І все таки врто було перевірити на алкоголь.Сдів до справи не підшиеш...А такі люди вміють викручуватись...
05 Лютого 2017, 21:07
Відбудеться.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024