Рожищенським школярам показали, як зробити музичний інструмент із борщівника

14 Лютого 2020, 15:38
2493

Для учнів 7-Б класу Рожищенської ЗОШ № 2 організували майстер-клас з народною майстринею Галиною Бичковою. Жінка, яка завітала до школярів на запрошення класної керівниці Алли Новосад, показала дітям, як виготовити ритуальний музичний інструмент – дощовицю – із борщівника.

Про це повідомили на сторінці класу у фейсбуці.

«Багато цікавого пані Галина розповіла про дощовицю, яку виготовляють із пустотілих стовбурів рослин – кактуса, бамбука, соняшника та борщівника, який поширив свої володіння у нас. Дощовиця є оберегом житла, тому її зберігають біля вхідних дверей або біля вікон. Цей оберіг захищає людину від заздрощів та злоби. Також є гарною прикрасою інтер'єру, адже «вишитий» в українському стилі. У кожен виріб майстриня вкладає частинку свого серця, своєї душі, прагне, щоб витвір відволікав від негативу та буденності», – йдеться у повідомленні.

Вироби майстрині із борщівника можна побачити на ярмарках на День міста, на фестивалях українського духу. Нещодавно жінка виготовляла велику кількість оберегів для воїнів АТО.

З великим захопленням учні слухали розповіді пані Галини, а згодом придбали обереги для своїх родин, домівок. Гості діти побажали здоров'я, радості, добра.


Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром