Запитай у юриста: колишня дружина не дозволяє бачитися з сином

02 Лютого 2017, 14:46
46117 Джерело: amazingwoman.ru

У редакцію Район.Рожище звернувся Сергій Бугаєнко з Копачівки. 

Чоловік стверджує, що колишня дружина не дозволяє бачитися з сином, тим самим перешкоджає йому брати участь у вихованні дитини. За словами Сергія Михайловича, ігнорують його й в службі у справах дітей Рожищенської РДА та відмовляються супроводжувати для безперешкодної зустрічі з дитиною.

Сергій Бугаєнко, попросив роз'яснити, чи має право колишня дружина забороняти навідувати сина. 

Відповідь на це питання надав начальник Рожищенського бюро правової допомоги Луцького місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Лясковський.  

«Сім’я – чи не найголовніша цінність в нашому бурхливому житті для кожної людини. Особливо для дитини, яка, безперечно, хоче жити в повній i щасливій родині, поряд з батьком i матір’ю. Натомість дедалі частіше сім’ї розпадаються, батьки розлучаються, розходяться, і страждають від цього в першу чергу їхні діти, які зазвичай прагнуть спілкування з кожним із батьків.

Статтею 141 Сімейного кодексу України визначено, що мати i батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

В Україні поширена суспільна думка, що після розлучення батьків діти повинні залишатися з матір’ю. Така позиція суспільства виходить із моральних цінностей перш за все материнства, впевненості в тому, що кожна дитина повинна рости з матір’ю, що тільки мати може забезпечити дитині належний рівень життя, дати їй необхідну любов та турботу.

Жодним чином не заперечуючи таку чесноту нашого суспільства як піклування про материнство, дозволимо собі визначити одну із нагальних сучасних проблем у царині сімейного права - проблема визначення місця проживання дитини за певних обставин разом батьком.

Це питання останнім часом набуло неабиякого резонансу та є болючим для тих чоловіків, котрі за обставин окремого проживання від дитини втрачають можливість вільного спілкування з дитиною, активної та безпосередньої участі в її вихованні.

Актуальності така проблема набуває тоді, коли суд встановлює місце проживання дитини з матір’ю, а мати, маючи негативні відносини з батьком дитини, у будь-який спосіб намагається перешкоджати вільному спілкуванню батька з дитиною.  

Сімейним кодексом України встановлено, що місце проживання дитини, яка не досягла 10 років, визначається за згодою батьків. Місце проживання дитини, яка досягла 10 років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла 14 років, визначається нею самою. (Ст. 160 Сімейного кодексу України). 

Таким чином, за наявності спору між батьками, основним критерієм визначення судами місця проживання дитини є її вік та власне бажання (по досягненню нею 10 років).

Зокрема, приймаючи рішення про встановлення місця проживання малолітньої дитини, суди керуються принципом, закріпленим в ст. 6 Декларації прав дитини від 20 листопада 1959 року, про те, що дитина не може бути розлучена з матір’ю. 

На мою думку така позиція судів суперечить іншим нормам цієї ж Декларації прав дитини, нормам Сімейного кодексу України та Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків», якими закріплено рівність жінок i чоловіків в правах щодо дитини», - коментує Сергій Лясковський.

Крім того, відповідно до принципів 4, 7 Декларації прав дитини, дитині мають належати права на здоровий ріст та розвиток, належне харчування, житло, розваги, медичне обслуговування, отримання освіти. Найкраще забезпечення інтересів дитини щодо її освіти та навчання має бути керівним принципом для батьків при вирішенні питання місця проживання дитини.

Адже, проживання дитини з матір’ю не завжди може бути запорукою її всебічного розвитку, належної освіти та навчання, здоров’я як фізичного так i морального, духовного. В багатьох випадках саме батько може сприяти дитині в здоровому розвиткові, належній освіти та вихованню. В питаннях місця проживання дитини необхідно спиратися саме на те, хто із батьків може найкраще забезпечити її законні інтереси, приділятиме найбільше уваги її вихованню. 

Зауважимо, що упереджена позиція суддів на користь проживання дитини разом із матір’ю з 2010 року розпочала повільно змінюватися, відколи Судова палата у цивільних справах Верховного суду України постановила рішення у касаційному провадженні щодо встановлення місця проживання дитини з тим із батьків, хто може найкраще забезпечити її інтереси. 

Так, Ухвалою від 02.06.2010 р. №6-3401св10 Верховним судом України чи не вперше в Україні було постановлено залишити малолітню дитину проживати разом з батьком з огляду на те, що саме він має більш сприятливі умови для її нормального розвитку та приділяє більше часу вихованню дитини, на відміну від матері. З того часу все більше суддів, приймаючи рішення про встановлення проживання дитини з батьком, послуговуються саме такими критеріями при ухваленні рішення. Утім навіть із урахуванням таких змін застаріла тенденція беззастережного встановлення проживання дитини разом з матір’ю змінюється достатньо повільно – з практики вбачається, що суди в своїх рішеннях радше стають на бік матерів. 

Водночас почастішали випадки, коли дитина залишається проживати з матір’ю, котра у свою черг усіляко чинить перешкоди вільному спілкуванню дитини з її рідним батьком, не дає можливості брати учать у вихованні дитини, бачитися з нею, або навіть не надає інформації щодо навчання, медичного обстеження, проводження дозвілля їх спільної дитини. 

Тож, хочемо надати декілька слушних юридичних порад щодо того, як варто чинити у разі неправомірного перешкоджання законному праву спілкування з дитиною.

Відповідно до статті 153 Сімейного кодексу України мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, крім випадків, коли таке право обмежене законом. Крім того, згідно із статтею 157 Сімейного кодексу України той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь в її вихованні i має право на особисте спілкування з нею.

Згідно з цим, той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини. Законом встановлено механізм захисту одного з батьків від такого перешкоджання з боку іншого. 

По-перше, статтею 158 Сімейного кодексу України закріплено право того з батьків, хто проживає окремо, звертатися із заявою до органу опіки та піклування з метою визначення способу участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею. Проаналізувавши умови життя батьків, їхнє ставлення до дитини, інших обставин, орган опіки i піклування вирішує, з ким буде проживати дитина i затверджує графік часу спілкування з дитиною кожного із батьків. Варто зазначити, що рішення органом опіки та піклування, є обов’язковим до виконання. 

По-друге, той з батьків, чиє право на спілкування з дитиною порушено іншим із батьків, має право звернутися до суду. Якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки i піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод (ст. 159 Сімейного кодексу України). Крім того, у разі ухилення одного із батьків від виконання рішення суду або рішення органу опіки i піклування, той з батьків, хто  проживає окремо, має право на відшкодування матеріальної i моральної шкоди. 

Якщо ж, не зважаючи на рішення суду, яким встановлено певний графік спілкування батька з дитиною, відбувається подальше перешкоджання дотриманню встановленого порядку та графіку спілкування з дитиною, то варто вчинити наступні дії: 

1. Подати заяву до органу виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження щодо виконання відповідного рішення суду. 

2. В рамках вже відкритого виконавчого провадження подати заяву про здійснення державним виконавцем виходу за місцем проживання дитини задля складання акту про те, що мати не надає доступу до житлового приміщення, чим чинить перешкоди у спілкуванні  з дитиною та ухиляється від виконання рішення суду.

Слід також звернути увагу, що задля підготовки доказового матеріалу з метою підтвердження ухилення від виконання рішення суду, відповідні заяви до виконавчої служби та складання актів за фактом виходу державного виконавця за місцем проживання дитини, необхідно здійснити принаймні декілька разів.

3. Наступним кроком має бути подання заяви з вимогою до державного виконавця скласти акт про порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження» та про звернення державним виконавцем до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення до відповідальності за умисне невиконання рішення суду відповідно до ст. 382 Кримінального кодексу України.

4. Маючи акти державного виконавця про те, що обмежується доступ до житлового приміщення, чим чиниться перешкоди у спілкуванні з дитиною та відбувається ухиляння від виконання рішення суду, необхідно подати до прокуратури заяву про порушення кримінального провадження про притягнення до відповідальності за умисне невиконання рішення суду за ст. 382 Кримінального кодексу України. 

Крім того, в тому випадку, коли Ви позбавлені будь-якої інформації щодо життєдіяльності Вашої дитини, пам’ятайте про своє  законне право на отримання такої інформації та доправляйте відповідні запити до школи, в якій навчається дитина, до медичних закладів, в яких вона обстежується, до секцій, які відвідує, щоб дізнатися, коли вона приходить, коли йде додому, як навчається, чи здорова тощо.

Зрештою, маючи всі необхідні докази того, що має місце ухилення матері від виконання відповідного рішення суду та продовжується незаконне обмеження у спілкуванні дитини з батьком, батько має право подати позов до суду про встановлення місця проживання дитини з ним відповідно до ст. 159 Сімейного кодексу України: «у разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину на проживання з ним». 

В позові необхідно обґрунтувати, що мати продовжує чинити перешкоди спілкуванню батька i дитини з посиланням на акти державного виконавця, обґрунтувати, що саме з батьком дитині буде комфортніше жити, батько має необхідні статки та можливості і буде приділяти більше уваги на відміну від матері вихованню дитини та опікуватися інтересами дитини.

У випадку доведеної позиції по усіх вищезгаданих моментах, а також  наявності власного бажання дитини проживати з батьком, суд може задовольнити даний позов. 

Отже, шановні батьки, слід пам’ятати, що i мати, i батько є рівними в своїх батьківських правах, й українське законодавство стоїть на сторожі захисту інтересів кожного з Вас, тож не доводьте ситуацію до абсурду та не забороняйте один одному продовжувати спілкуватися з дитиною, адже це спілкування досить важливе для подальшого всебічного розвитку дитини, а будь-які чвари щодо цього будуть впливати на психіку дитини». 

 

Коментарі
02 Лютого 2017, 17:44
нащо тобі юристи зроби як я зробив вваздали в лоб так щоб ніхьл не бачив і все буде норма!
02 Лютого 2017, 18:17
За ст.153 та157 коли дитина була з батьком,матері перешкоджали неодноразово брати участь у виховані. Це майбудь є зареєстровано в поліціі.
02 Лютого 2017, 19:16
Бугаєнко!!!!! Ти зовсім чокнктий?????? Чи то мама тебе надоумила???? Це ж ти з мамою вижили Наташку!!!! А ти забув, що ти їй виробляв? То ще в неї золотий характер!!! Та інша вже б тебе давно по стукнула!!! Ти псіх безробітний!!!! Ще тобі дитину, щоб ти виростив таке, як сам!!!!
02 Лютого 2017, 19:18
В тієї дитини дуже хороша мама!!!! Дуже порядна!!! А Бунаєнко брехун!!! Люди не слухайте його!!!
02 Лютого 2017, 19:50
Я підтримую. Бугаєнко і його мама на голову хворі. Впершу чергу дитина повина бути з мамою яка ту дитину виносила 9 місяців і вмуках народжувала а не з батьком придурком. Бугаєнко хай не займається дурницями а іде десь працювати на роботу ато наскількі мені відомо з попередньої роботи його вигнали.
02 Лютого 2017, 19:51
Комедія)))))А ви в певнені, що за законом батько має право не надавати спілкування з матерою дитині,як він робив весь час!!!!!!!!До того як дитина попала до рідної матері, після шоку, що їй втовкли татусь з бабусею, що мами не існує, при тому, що вони її нахабно з побиттям витовкли зі свого дому!!!!!!!А про викрадання яка мова?????Дитину віддали в руки матері, так як і батькові, в кінці робочого дня садочку! І не один папір не затверджував це!!!))))Схаменіться Бугаєнки!!!!!
02 Лютого 2017, 19:52
Комедія)))))А ви в певнені, що за законом батько має право не надавати спілкування з матерою дитині,як він робив весь час!!!!!!!!До того як дитина попала до рідної матері, після шоку, що їй втовкли татусь з бабусею, що мами не існує, при тому, що вони її нахабно з побиттям витовкли зі свого дому!!!!!!!А про викрадання яка мова?????Дитину віддали в руки матері, так як і батькові, в кінці робочого дня садочку! І не один папір не затверджував це!!!))))Схаменіться Бугаєнки!!!!!
02 Лютого 2017, 19:58
Придурку іди на роботу будь мужиком а то лежиш на дивані і з мамою думаєте кому то на.........ти в душу.
02 Лютого 2017, 20:46
Цьому батькові давати дитину!!! Він руйнує психіку малого!!!
02 Лютого 2017, 21:06
Ти Бугаєнко КРАСАВА....... Ще може не всі знали що ти дибіл---- а тепер знає весь РАЙОН. Ти памятаєш як ти недавав спілкуватись Наталці з батьками? А ти знаєш що це тебе треба ізолювати від суспільства ... і вчасності від дитини твоєї. Мені здається ти загрався вже. Дай спокій Наталці і Вові. Не будь егоїстом .Або будь- іди і полікуйся. А то устроїв тут первіснообщинний лад.
02 Лютого 2017, 22:11
В цій ситуації ви праві, як можливо, ніколи!!!! Цього чоловіка не можна допускати до дитини!!! Спілкування з цим чоловіком шкодить малому!!! Було б правильно рішенням суду заборонити Бугаєнку наближатися до дитини!!!
02 Лютого 2017, 22:30
А я от не згідний, що служба у справах дітей права. Він же просить зустрічі в присутності людини з цієї служби. Але ж там нема кому йти. Краще посидіти, почекати. А не дай Бог що вийде з під контролю, скажуть нічого не знаємо не бачили. А що краще було б якби двері ламав? Вони є для того, щоб урегулювати конфлікт, а не ховати голову в пісок. Добре так отримувати гроші.
02 Лютого 2017, 23:07
Служба не виконує своїх прямих обов'язків. Та впринципі, коли їх там мають виконувати, якщо їх ніколи немає на місці. Постійно хворіють, в лікарні і т. п. А щоб щось допитатися та достукатися, то треба ходити по пару разів. Ну хіба відразу дійде, що треба щось принести...
02 Лютого 2017, 23:09
Бугаєнко,який ти мужик,що підняв руку на жінку та шантажирував дитиною,ніхто тебе не підтримає , колишня дружина молодець,що забрала сина від тебе псіха.Іди на роботу ,а не сиди біля маминой спідниці!!!!
02 Лютого 2017, 23:19
Буаєнко схаменися придурку!!!!Нащо ти роздуваїш свої сімейні проблеми на Волинську область?!!!!!Всі давно знають що твоїм мозгом керує твоя мама як вона скаже так і маєк бути.І я не сумніваюся що ця стаття теж її рук справа.Ти чудо не позорся і дай спокій дитині і Наташкі тобі дитину нівякому разі давати неможна!!!!!!!!!!
02 Лютого 2017, 23:20
Це неможливо читати....тай журналісти-перш ніж писати всяку нісенітницю,потрібно проконсультуватись з юристами,з сусідами,з обома батьками обома-тоді тільки робити висновки та заключення.Щиро радію з коментів адекватних людей,яким не байдужа доля цієї дитинки-ЯКА ОДНОЗНАЧНО МАЄ БУТИ З МАМОЮ!!!і ніхто не буде забороняти тобі бачити сина-якщо ти будеш поводитись як дорослий мужчина!!!не будь ідіотом!!!візьмись за розум!!!
02 Лютого 2017, 23:22
Ви не знаєте ситуації. Чому це чудо Бугаєнко не йшов у службу вирішувати конфлікт, як не допускав матері до дитини, як розказував трирічному пацану, що мама погана, що її взагалі нема. Як маму своєї дитини, хорошу і порядну жінку, власноруч вигнав з хати?
02 Лютого 2017, 23:26
Буаєнко схаменися придурку!!!!Нащо ти роздуваїш свої сімейні проблеми на Волинську область?!!!!!Всі давно знають що твоїм мозгом керує твоя мама як вона скаже так і маєк бути.І я не сумніваюся що ця стаття теж її рук справа.Ти чудо не позорся і дай спокій дитині і Наташкі тобі дитину нівякому разі давати неможна!!!!!!!!!!
03 Лютого 2017, 00:01
Сергій стань перш за все батьком і чоловіком, а не маминим синком... Все буде добре!!!
03 Лютого 2017, 00:11
Шановний читачу, ми не пишемо "нісенітницю", як ви кажете. Людина звернулася за пояснення до юриста. На сайті Район.Рожище є рубрика "Запитай у юриста", за умовами якої ми, спільно з Рожищенським бюро правової допомоги, маємо надати відповідь на питання громадян.
03 Лютого 2017, 14:46
Бугаєнко напевно хотів стати відомим тільки незнав як....от тобі і слава .Тепер як відомий як Путін.Тільки Путіну нетреба маминої спідниці .Зпозорив батькове прізвище а його ще дитині носити.........Да позор тай все.
08 Лютого 2017, 23:00
Сергій ти лох!!! Всі проти тебе!!!! Дай спокій Наташі і маленькому Володі!!!!!! Добре було жити за рахунок дружини!!!! А тепер немає за що пива купити!!!!!! Іди на роботу і допоможи дитині матеріально і морально!!!!! Я просто в шоці як Наташа тебе терпіла і жила взагалі з вами!!! А ти вже повинен вирости а не маму слухати і жити так як вона скаже!!!! Вигнали бідну Наташу,а вона все робила і порядок навела хоч трохи а то як бомжі живете!!!! Я за Наташу хоч і мало її знаю!!!! Вона порядна,працьовита людина!!! І мама вона найкраща!!!! А тебе Сергій і татом тяжко назвати!!! І до речі тобі ніхто не забороняє бачитися з дитиною!!!!! Ти просто хочеш забрати малого від мами!!!! Наталочка тримайся ти краща ми з тобою!!!!! Шкода дитину а батько тільки про себе і думає!!!! Робить як мама скаже! Мама схаменіться дайте спокій внукові і допомагайте чим можете а не влаштовуєте пекельне життя всім!!!!
11 Лютого 2017, 18:00
Люди не верте етим комментариям! Все соседи по ул.Садова только за Сергея,и прикрасно знают ситуацию что ево ребёнок только хочет бить с отцом,и с роботи ево не виганяли а доглядивает за ребёнком в отпуске,потому што мать не имеет времени на ребенка! А обосрать человека незная ситуации каждий может подписавшись соседями,соседом.Сергей в отличие от Наташи думает о ребенке,а не о работе и когда ево син болел он бил с ним,а не мать так што дорогие люди непешите х..ни,когда не знаете правди и только ведьотесь на дурние наслишки таких отцов ещо надо поискать.Обращаюсь к тебе Наташа поверь придьот время и Ваш ребьонок узнает правду от живших людей,а не от видуманих персонажей но будет поздно ЗАПОМНИ! А такие служби как РДА о делах малолетних и их начальников надо гнать в три шеи!ви роботайте в интересах ребёнка,а не в интересах (матери) какая за четири года не заслужила любовь ребёнка,а сейчас с вашей помощью отобрала у нево самое дорогое что он имел.За вашу роботу вас к стенке надо поставить!!!!! И Ви люди побойтесь бога,ведь наверняка у многих у Вас есть дети,и родители и каково будет Вам если Вас заберут от них без Вашево согласия или Ваших детей.Поверье хоть Наташа более двух недель прятала ребьонка постав мать и отца он пойдёт к Сергею! Тебя Наташа как матери мне жаль но как человек ти ГАВНО и мять ти НИКАКАЯ! Сергей держись пройдьот время малиш подростьот и будет у ВАС все хорошо!!!!!!!
11 Лютого 2017, 18:20
Підтримую повністю Іру,тільки додам від себе!Наташа ти брехлива людина,і радій що Сєрий адекватна людина бо якби був я на його місті ти дійсно була б бита так як ти всім брешиш!тобі нетільки дитину воспітувати тебе лічити треба і то в дурці! ХТО ПРОЧИТАЄ ЦЕ ДАВАЙТЕ ЗІЗВАНЮВАТИСЬ І ВИСВІТЛИМ ПРАВДУ!
11 Лютого 2017, 18:40
Сергій ніколи не забороняв колийшній бачити дитину,а навпака навіть приізджав до неі на роботу з малим,ми робим з Наташкою на одній роботі і прикрасно все бачили.І доречі офіційно він працює,а не звільняний тільки зара відпуск по догляду за малим,і до речі нормально він справляється.Непишіть дибіли всяку срань і неслухайте ту полоумну,вона на роботі вже так пробрихалась і...
11 Лютого 2017, 18:57
Доброго дня шановні готі та підписники. Я не знайоми ні з батьком ні з матірю,але скажу Вам чесно в мене була подібна ситуація і довести свою правоту як батькові не можливо всі служби у справах дітей як правило стають на сторону матері нешукаючи істини,та правди,а матері бачучи підтртмку цього ОРГАНУ всячискі стараються нашкодити колийшньому.Отже шановна громада зі свого гіркого пізнання скажу Вам чесно і в цій ситуаціі є підводні камні щодо батька,якось неписано все однотонно.
11 Лютого 2017, 20:41
В коментарях такі ж люди як і Сергій!!! Всі друзі які підтримують такого батька!!!! Іди тато на роботу як всі нормальні чоловіки а мама буде глядіти дитину!!!! І хто це всі сусіди за Сергія??? Кого опитували??? Одну хату поруч???
12 Лютого 2017, 14:36
Наскільки мені відомо Сірьога і так нормально заробляє,а мама його дитини коли вони жили разом особо дитиною нецікавилась,завжди малого глядів Сєрий,і я незнаю хто опитував яку хату і в кого,але скажу запитайте в любоі людини з Копачівки.А РДА дійсно жеруть наші податки даром.Навіщо щось взнавати проще сидіти жопи гріти.Я ЛЮДИ НЕПРОТИ ПІТИ ВСІМ ДО РДА І БУТИ ТАМ ПОКИ НЕВІДРЕАГУЮТЬ АБО ХАЙ ІДУТЬ НА НА РИНОК ТОРГУВАТИ,ТАКІМ ЧЕСНОТАМ САМЕ МІСЦЕ!
12 Лютого 2017, 15:00
Це дійсно чесна,порядна сімя.Ви вже віддали борг людям який брали Наталці на весіля? НІЩЕБРОДИ,БРЕХУНИ.Ваш знайомий з вул.Драгоманова.
12 Лютого 2017, 16:42
Як Ви всі можете судити чи тато поганий чи мама.Людина звернулась за порадою значить був факт заборони бачитись з дитиною.Набагато гірше коли батько чи мати забувають про дітей.А щодо наших служб-це дармоєди,прогнила в нас система,танцюють тим хто заказує музику!Нажаль закони до них гуманні,ось і получаються в людей такі конфлікти.Виконуйте своі обовязкі,або як хтось вже писав ідіть на ринок,хотя що Ви вмієти -тільки займатись бездіяльністю.
12 Лютого 2017, 17:28
Ага я з цею Наташою працювала в Добродію сама чеснота,скільки через цю совість недостачі було,я незнаю,що в них трапилось з дитиною,але не здивуюсь,що боргів вона чоловікові залишила достатньо.
13 Лютого 2017, 12:02
Такаж ситуація була в ночніку коли Данилючка там торгувала,благо що вигнали.Я не здивуюсь,що батькові дитини прийдеться платити,щоб побачити малого.Полічи голову Наташа я тобі давно казала.
13 Лютого 2017, 12:53
Таке враження що всі коменти пишуть друзі Сергія!!! А може і він сам. Сидить вдома не працює.
13 Лютого 2017, 17:28
ДИБІЛЕ НЕДОРОБЛЕНИЙ!!!!Всі вже зрозуміли хто це все про Наталку пише.ЦЕ ТОБІ ПОТРІБНО ПОЛІКУВАТИСЬ!!!Не вдалось розповсюдити брехню через одних сусідів взявся за інших та за робочих та за знайомих???Мало на зернопункті відрами ваздаляли по голові???І на Рударі підмітав(бо на більше ти не здатний)???А заробити якісь гроші хоч на папіроси можеш лише на КОВЕЛЬСЬКІЙ ТРАСІ бо мама може набереться розуму і перестане вже купляти?І ВСІ БІДИ ВАШІ ЙДУТЬ ВІД ТОГО ЩО ТВОЯ МАМУСЯ КЛЯНЕ ТА ЇЗДИТЬ ПО РІЗНИХ БАБКАХ І ОБСИРАЄ ВСІХ ЛЮДЕЙ І СУСІДІВ!!!ТА ЩЕ ВАМ КАРА ЗА ТЕ,ЩО ТОРГУВАЛА(З ПІД ПРИЛАВКА) СПИРТЯКОЮ В МАГАЗИНІ ЯКОМУ ПРАЦЮЄ!!!
13 Лютого 2017, 18:01
Дійсно шо коменти пишуть друзі Наташи або родичі,ви дійсно дибіли,відстаньте від людей,якщо не знаєте Сєргєя мамка працює в магазині який відношення до спирто горілчаних товарів НЕМАЄ. і неслухайте хворих людей,ато нарветесь на свого теж захворієте.
16 Лютого 2017, 00:30
А кому яке діло, що хтось щось позичав і чи уже віддав? Всадіть свого носа в ... А на рахунок вищевказаного можу сказати тільки одне - кожен має сім'ю, родину і, перш за все, нехай дивиться на себе, а не обсирає інших. А щодо Бугаєнка, БУГАЄНКО - ти " зірка" в соцмережах.
31 Січня 2018, 22:57
а якщо колищня жінка не дозволяє дитину забрати до мого дому хоть на 2-3 дня куди звертатися,?? (в мене набагато кращі ніж у неї умови)
31 Січня 2018, 22:58
дякую
17 Серпня 2018, 17:59
Що робити якщо батько дитини не йде на зустріч та нехоче проводити час з сином? Бачить його один раз на декілька місяців. Чи можна в судовому порядку забов&quot;язати його хоча б два дні в тиждень приїздити до сина чи брати його до себе?<br/>Дякую за відповідь.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024