Від працівника колгоспу до власного підприємства: історія успіху рожищенського бізнесмена

10 Лютого 2020, 13:23
Анатолій Давидюк 6123
Анатолій Давидюк

Про те, як віднайти своє місце під сонцем, як правильно вибрати професію, яка б стала змістом життя, покликанням, від якого отримувати не тільки матеріальне, але і моральне задоволення, розповідають на прикладі життєвого досвіду знаного на Волині та за її межами будівельника, керівника та засновника приватного підприємства «Зевс-Гарант» Анатолія Давидюка.

Мотивуючу історію успіху чоловіка підготував провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Рожищенської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Ярослав Гулавський.

Анатолій Давидюк народився в селі з цікавою історією та мальовничою назвою Любче, що в Рожищенському районі. Перш ніж знайти своє, чоловік пройшов чимало випробувань та змінив багато професій. Після закінчення у 1976 році Переспівської середньої школи, де була можливість отримати посвідчення тракториста, почав працювати у колгоспі. 

Потім армія. Після демобілізації навчався у Здолбунівському професійно-технічному училищі, здобувши фах помічника машиніста тепловоза.

Пропрацювавши більше двох років в депо вирішив повернутися в рідне місто Рожище на відомий в країні завод «Рожищефермаш», пройшовши кар’єрною стежкою від слюсаря до старшого майстра збирального цеху.

Довелося випробувати себе на посадах головного інженера, голови СВК «Руднянський». Також довелося багато вчитися, додатково здобувши вищу освіту та спеціальність менеджера.

Завдяки набутому досвіду та життєвій ситуації, яка склалася на той час, Анатолій Давидюк 10 грудня 2008 року заснував приватне підприємство «Зевс-Гарант», яке почало займатися виготовленням залізо-бетонних виробів та їх реалізацією, а також ремонтом і будівництвом.

Щоб мати замовлення, треба йти в ногу з часом, вивчати та втілювати у виробництво новітні технології, чому в значній мірі допомагають семінари асоціації будівельників, постійним учасником яких є підприємець. 

Будівельна галузь це частково сезонна галузь. У пік будівельних робіт на підприємстві працює близько 40 чоловік, середній вік яких становить понад 30 років, які отримують заробітну плату від 8 до 10 тисяч гривень.

«Звичайно, мало, проте все робиться і буде робитися й надалі для того, щоб ці показники були значно вищими. Бути керівником – це відповідальність не тільки перед замовником за термін та якість, але перш за все – відповідальність перед найманими працівниками перед їхніми сім'ями та родинами», – каже керівник.

Основою підприємства є керівник та інженерно-технічний склад. Завдяки активній співпраці зі службою зайнятості Рожищенського району, підприємство продовжує працювати та розвиватися. Протягом 2018-2019 року там працевлаштували 10 чоловік будівельних спеціальностей: мулярів, штукатурів, бетонярів, підсобних робітників.

Керівник вдячний за те, що служба зайнятості допомагає йому як роботодавцю вільно почувати себе у мінливому законодавстві.

«Безцінними є послуги та наради, бліц-навчання, які надають фахівці», – вважає підприємець.

Стимул до роботи та розвитку підприємства «Зевс-Гарант» тато двох дорослих дітей та семи внуків черпає в родині та друзях, адже їх підтримка та розуміння сприяє та надихає до подальшої роботи та життя.

Коментарі
10 Лютого 2020, 15:59
Якби не я і не моя "лотерейка" цей осел би ще КСи красив
10 Лютого 2020, 16:37
Підтверджую ваші слова, дорогенький Раісій Євгенович, а також можу ще двох бізнесменів назвати - Новогосада Сергія Миколайовича і Безверхого Володимира Степановича. Це кристально чесні люди і біснесмени. Особливо той, що дерево нідерландське місту подарував.
10 Лютого 2020, 16:59
Все сказали? А тепер збирайтеся і на зміну працювати, бо сім'ю треба кормити. А на рахунок вище перечислених людей - повністю підтримую, є можливість - чого б її не використати. Плюс вони роботу дають таким заздрісним людям, як ви. Не забуваєте про це.....
10 Лютого 2020, 18:45
А ще у статті забули вказати хто дружина у цього чоловіка і її кар'єрну дорогу. А якби, ще й співставили у часі етапи її кар'єрних злетів, та його здобутків в плані успішного бізнесмена, то вийшла б вельми цікава картина. Щоправда ця картина дуже типова для України - це коли у сім'ї хтось держчиновник на мінімальному окладі, а чоловіки, жінки, діти, мами, тати цих чиновників прям генії бізнесу.
10 Лютого 2020, 19:30
Що Давидюк,що Безверхий з Новосадом одного поля ягоди.Одним гамном мазані.
10 Лютого 2020, 19:42
А мене забули? Я теж найчесніша людина серед рожищенських землевпорядників. Після мене з Безверхим і красти більше нічого не треба.
10 Лютого 2020, 20:10
Більш гнилих і заздрісних як наші рожищани в області точно нема, сируни диванні, а хто тобі одному з другим мішає?
10 Лютого 2020, 20:37
мішати ніхто не мішає, але не у всіх Раїса така є...))))
10 Лютого 2020, 22:29
Не у всіх Раїса є, не для кожного завод Сільмаш і тесть є, не у всіх є земельна ділянка під тц кальдо замість дитячого кафе і громадської уборни, не всі в конвертах платять, не всі ...... Короче, маємо що маємо. Їду в Польшу.
11 Лютого 2020, 03:29
Нема більш про кого писати?
11 Лютого 2020, 11:18
Цікаво почитати, розквжіть детальніше хто що з себе представляє. Вважав їх уважаємими бізнесменаси....
11 Лютого 2020, 14:15
Толік купи Олічці чоботи на високій шпильці, а то на низькій платформі ще більш клишава ніж Раїса
13 Лютого 2020, 17:09
Передвиборча агітація. На рахунок того хто дає роботу то Роботу дають Рожищанам Кромберг, Сир завод і заробітки. А за Союзу давала держава. Поки верхівка не прогнила і не прихватизувала все. Хочеться сказати Раїсі ні. Поліщук справляється зі своїми обовязками. Хочеться щоб він залишився. Ну і щоб Музика пішов.
14 Лютого 2020, 16:12
То цей Олень на мера мітить ? Та воно ж тупе як валянок.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024