У рожищенській бібліотеці облаштували дитячу кімнату для дозвілля мам та малюків

09 Лютого 2020, 14:06
3465

У Рожищі організували креативний простір для проведення майстер-класів, цікавих ігор, навчання, зустрічі з письменниками і навіть відпочинку для мам з малюками.

Презентація проєкту «Граю, читаю – успішним зростаю!» відбулася у середу, 5 лютого у Рожищенській районній бібліотеці для дітей. Про це повідомляють на сайті Рожищенської міської ради. 

Проєкт покликаний створити комфортний простір в дитячій бібліотеці для адаптації дітей, зокрема, з кризових сімей та з особливими потребами.

За словами директорки книгозбірні Світлани Матвійчук, зародилася ідея організувати заняття з мамусями та їхніми маленькими дітками у бібліотекарки, депутатки Рожищенської міської ради Тетяни Панасюк. Саме вона написала проект Active Citizens Ukraine від Британської ради та NGO Youth Platform ГО «Молодіжна Платформа» та виграла грант.

Завдяки грантовим коштам вдалося облаштувати кімнату, де мами з дітками зможуть не тільки гратися навчаючись, але й спілкуватися та ділитися щасливими моментами материнства. Авторка проекту Тетяна Панасюк розповіла чому виникла така ідея та як її втілили в життя.

«Цьогоріч одинадцять громад виграли кошти на реалізацію своїх проектів. Приємно, що серед них єдина бібліотека – і це наша», - ділиться враженнями Тетяна Панасюк.


«Оскільки ми розташовані в центрі міста, парк недалеко, а місто в нас невеличке й особливо, крім дитячих майданчиків немає куди піти, тому задумали створити простір для спілкування та навчання. За виграні, грантові кошти, закупили книжечки, іграшки, різноманітні конструктори, олівці, гарні килимки, стільці, все яскраве та цікаве. Заняття проходитимуть в неділю. Буде такий собі недільний вихідний для спільних тематичних занять та чаювань», - додає Тетяна Леонтіївна.

Гральний простір «дитячої кімнати» обладнаний спеціальними меблями, заповнений іграшками, розважальним приладдям, цікавими дитячими книжками. Це неповний перелік того, що чекає на малюків у книгозбірні, з цікавинками якої вже, у неділю, 9 лютого, познайомляться перші відвідувачі, які записалися на заняття.

Детальніше про цей захід читайте: У Рожищі логопед-дефектологиня проведе семінар для мам

«Ми сподіваємося, що цей проєкт стане корисним. Хочемо згуртувати, хоча б з десяток сімей. Збираємося залучити їх до читання, а також показати, що в бібліотеці можна й погратися, і поспілкуватися. Адже мам теж треба відпочивати, мати середовище, де можна почути поради та поділитися власним досвідом у вихованні малечі. Ми будемо дуже раді, коли все це вони отримуватимуть у нашій книгозбірні». – зауважує директорка закладу Світлана Матвійчук.

Читайте також: 





















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024