У Рожищі сільгоспвиробників вчили користуватися Державним аграрним реєстром

08 Лютого 2020, 10:32
1899

У рамках пілотного проєкту «Державний аграрний реєстр», що реалізовується за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», у районній державній адміністрації відбулася зустріч мобільної групи операторів з сільгоспвиробниками району.

7 лютого у робочій зустрічі взяли участь заступниця директора департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Людмила Петриканин та голова районної державної адміністрації Інна Гайворонська.

Агровиробників району проінформували про проєкт та надали практичну допомогу у внесенні відомостей про себе у систему.  

Державний аграрний реєстр – це новий безкоштовний онлайн-сервіс для аграріїв, який впроваджується Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, щоб зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною і простежуваною.

За допомогою Аграрного реєстру планують надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.

Аграрний реєстр надаватиме низку послуг для аграріїв. На пілотному етапі, у своєму онлайн-кабінеті аграрій зможе слідкувати за інформацією про себе, отримавши інформацію з чотирьох реєстрів: Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних та фізичних осіб, Реєстру речових прав та Реєстру тварин.

Після внесення до реєстру, учасники зможуть подавати заявки на виправлення помилок та реєстрацію земельних ділянок в кадастрі. Зокрема, спеціалісти Держгеокадастру будуть здійснювати опрацювання заявок на виправлення помилок та реєстрацію ділянок із використанням можливостей камеральних робіт та на основі архівної документації із землеустрою.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024