Суд задовольнив позов рожищенського підприємства до місцевої телерадіокомпанії

07 Лютого 2020, 15:26
Суд задовольнив позов рожищенського підприємства до місцевої телерадіокомпанії 4859
Суд задовольнив позов рожищенського підприємства до місцевої телерадіокомпанії

Господарський суд Волинської області розглянув справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фурніро», що знаходиться у Рожищі, до телерадіокомпанії «Аверс» про визнання інформації недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію.

Слухання справи відбулось 4 лютого. Про це йдеться у рішенні суду.

Господарський суд Волинської області вирішив позов задовольнити.

«Визнати недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію, інформацію про ТзОВ Фурніро у вигляді фактичних тверджень «це саме та фірма, яку підозрюють у незаконній вирубці та вивезенні лісу, чию незаконну діяльність викрили журналісти Аверсу», що була поширена Дочірнім підприємством Телерадіокомпанія АВЕРС відкритого акціонерного товариства Корпорація АВЕРС 07. 11. 2019 у прямому ефірі телепрограми «Новини на часі», – йдеться у рішенні суду.

Суд зобов'язав телерадіокомпанію спростувати недостовірну, що принижує ділову репутацію, інформацію про ТзОВ Фурніро шляхом оприлюднення резолютивної частини ухваленого у справі судового рішення у прямому ефірі телепрограми «Новини на часі» ТРК Аверс не пізніше місяця з дня набрання судовим рішенням законної сили. Резолютивна частина судового рішення має бути зачитана диктором у тій самій передачі і в той самий час ефіру, в якій була поширена недостовірна інформація. Редагування органом масової інформації тексту судового рішення або коментар до нього не допускаються.

Також «Аверс» сплатить  на користь ТзОВ «Фурніро» відшкодування завданої моральної шкоди у розмірі одна гривня та 5 763 гривні витрат по сплаті судового збору.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024