Рожище: вшанували пам'ять Миколи Ткачука

30 Січня 2017, 18:39
4545

У районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного", присвячене пам'яті талановитого земляка, поета, художника Миколи Ткачука.

Микола Ткачук народився 29 січня 1956 року в селі Залісці Рожищенського району. Трудовий шлях розпочав фотокореспондентом районної газети. Закінчив філологічний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. Вчителював, працював директором школи, був на господарській та партійній роботі, – повідомляють у Рожищенській районній бібліотеці.

З - під його пера вийшли чудові  поетичні збірки "Самоцвіти", "Столітня трава"," Лагідна лють", "Прощання бджоли".

Рубіконом життя і творчості для Миколи Федоровича стала тяжка недуга, яка вирвала з рук перо, але Бог повернув його до життя, бо лише Він знав, що не все Микола зробив та виконав у земному житті. Відняв у нього праву руку із пером поета, та у ліву вклав пензель художника.

З 2008 по 2012 роки написав більше 80-ти пейзажних полотен олійними фарбами. Світ побачили його образи. У кожному з полотен - його душа та часточка рідного краю.

Спогадами про талановитого земляка поділилися кореспондент газети "Наш край" Раїса Мацюк, методист ЦБС Катерина Олексюк та читачі бібліотеки Марія Гейне та Віктор Марюк, які були особисто знайомі з Миколою Федоровичем.

Працівники бібліотеки прочитали вірші  Миколи Ткачука, які справили на них найбільше враження.



1







2

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024