У Рожищенському районі планують скоротити фельдшерів

04 Лютого 2020, 11:17
Фельдшерсько-акушерсткий пункт. 4888
Фельдшерсько-акушерсткий пункт.

У залі засідань районної ради під керівництвом голови райради Андрія Музики відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування за участю міського, селищного, сільських голів, голів ОТГ та керівників комунальних установ району.

Захід відбувс 30 січня. Про це повідомили на сайті Рожищенської районної ради.

На порядок денний засідання координаційної ради виносили ряд важливих та актуальних питань. Зокрема, головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій проінформував присутніх із станом реформування вторинної медичної допомоги в районі.

Посадовець наголосив, що в медичному закладі нині готуються до укладання договору із Національною службою здоров’я України. Від того, за якими пакетами Програми медичних гарантій будуть підписані договори, буде залежати об’єм медичної допомоги, який надаватимуть у лікарні з 1 квітня.

Жваве обговорення членів координаційної ради викликало питання щодо особливостей роботи Рожищенського центру первинної медико-санітарної допомоги. Директор медичного підприємства Леся Басалик проінформувала присутніх щодо планування організації роботи на 2020 рік.

Посадовиця зазначила, що у зв’язку з недоотриманням близько 2,5 мільйона гривень (кошти Національної служби здоров’я України та місцевих бюджетів) адміністрація підприємства змушена буде оптимізувати штатну чисельність працівників фельдшерських та фельдшерсько-акушерстких пунктів, оскільки на них Національна служба здоров’я України коштів не виділяє, тож праціаники вважаються додатковим медичним персоналом.

За результатами розгляду цього питання члени координаційної ради прийняли рішення щодо спільного напрацювання механізму подальшого функціонування закладів охорони здоров’я у населених пунктах району директором Рожищенського центру ПМСД, головами місцевих рад та виконавчим апаратом районної ради.

Також під час засідання координаційної ради керівники комунальних установ коротко ознайомили голів місцевих рад району із особливостями співпраці у 2020 році, а головний спеціаліст відділу з питань організаційного забезпечення діяльності районної ради Надія Зінгель проінформувала щодо заповнення декларацій у 2020 році.

Коментарі
04 Лютого 2020, 14:02
Якщо хочуть по селах мати ФАПи то хай них фінансують ОТГ. Ато в об'єднаних громадах понабирали по 9 бухгалтерів і кричать нехай держава на медицину дає .
04 Лютого 2020, 16:01
то хай там всіх скоротять і лишать по одному фельдшеру штатному згідно по посадовій інструкції і одного водія,, а то понабирали. Організовують пянки і каждий бензину після зміни вечері спускає. то де те фінансування буде. Викликів 4 на добу а спускає все з баку, для чого тоді було ним закупляти відеореєстратори виділяючи кошти з місцевого бюджету. Абсурд просто , як зле стане то незавжди швидко дістануться до тієї хворої людини, а як вона знайде шлях дістатися до закладу то недостукаєшся в двері сплять добре, то навіщо це все. Спасибі Редзію ти зробив все супер для лікарні на чолі з моргуном
04 Лютого 2020, 16:45
а про Редзія з Моргуном ви серйозно ?
04 Лютого 2020, 20:26
чому закрили денний стаціонар, де тепер капись?
04 Лютого 2020, 21:58
Медична реформа, скоро все прзакривають...
05 Лютого 2020, 00:46
А капись тепер будемо у сімейного лікаря.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром