У Рожищі відбувся вечір пам'яті героїв Крут

30 Січня 2020, 13:23
Кадр з фільму «Крути 1918» 2565
Кадр з фільму «Крути 1918»

У актовій залі Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького відбувся вечір пам’яті героїв Крут. 

Захід 29 січня організували працівники Рожищенського районного дому «Просвіта». Про це повідомили у Рожищенській райдержадміністрації.

Участь у дійстві взяла голова РДА Інна Гайворонська, студенти та викладачі коледжу.

Історичний екскурс ведучої Наталії Марценюк переніс присутніх у далекі події початку ХХ століття, що відбулися на території України, а також нагадав про скорботні події сучасності. 

Звертаючись до учасників заходу голова райдержадміністрації Інна Гайворонська підкреслила, що подвиг Героїв Крут став символом героїзму української молоді у боротьбі за незалежну Україну та наголосила на важливості подальшої розбудови Збройних Сил України, як запоруки незалежності України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували воїнів-земляків, які загинули, захищаючи незалежність нашої Батьківщини.

Коментарі
30 Січня 2020, 20:11
Нічого не змінилось за сто років. Є політикани, баригі, лже-патріоти, і всі вони ніяк неможуть поділити владу, гроші, майно. Головне при цьому великому шабаші і кіпіші незабувати розказувати байки стаду оленів. Три сотні студентів боролись за Українську державу в 1918 році, всі інші боролись за владу, або думали про свою ср@ку. Кацапи, як завше, ще сто років тому були г@ндонами.
30 Січня 2020, 21:02
Через тижня два знову вийдуть під пам'ятник в Рожищах лже-патріоти та бариги і будуть стаду розповідати як вони були на майдані і як покращили життя чи будують Державу.Хоча насправді всі ці 6 років набивали собі кармани бюджетними грошима.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024