Безпритульних собак у Рожищі незабаром виловлять

28 Січня 2017, 09:00
4981

Нарікання від мешканців Рожища, щодо скупчення безпритульних собак на вулицях міста останніми днями почастішали.

Справді, інколи серце у п’яти скочується, як доводиться оминати зграю собак на вулиці. А як бути дітям?

Традиційне «собаче» питання вкотре хвилює наших рожищан. А соціальні мережі зарясніли їхніми обуреними коментарями.


Жорстокі радянські підходи відійшли у минуле: завдяки зусиллям зоозахисників, вбивства тварин заборонено українським законодавством. На жаль, це не врегулювало чисельність популяції безпритульних собак та не зменшило загрозу поширення інфекцій.

Як пояснив нам Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук, робота по відлову безпритульних собак ведеться постійно.

«Відлов бродячих собак в місті систематично проводить Луцьке КП «Ласка», яке, на жаль, єдине у Волинській області. Тому замовлень має дуже багато. Міська рада  звернулася до них ще напередодні нового року. Кошти виділили. Знову виловлювати собак підприємство має орієнтовно 6 лютого, - каже В’ячеслав Анатолійович. – Ставити когось іншого, не спеціаліста з комунгоспу, боротися з цією проблемою, я, як міський голова не можу. Відстрілювати – це суперечить законодавству. Тому поки лишається обережно обходити зграї собак».

Нагадаємо, що напередодні Нового року КП «Ласка» виловило в місті 11 собак. За одну собаку доводиться платити близько 600 грн.

За словами міського голови, 80% бродячих собак мають власників. Люди самі створюють проблему. Часто-густо працівники КП «Ласка» виловлюють господарських собак, які без прив’язі. Доля вини самих рожищан в цій проблемі беззаперечно є.

Тим часом, безвідповідальні рожищани продовжують викидати на вулиці своїх чотирилапих вихованців, не тримають їх на повідку (багато з тих собак, які бігають містом – з ошийниками, - авт.). Можна сказати, що корінь зла не тільки у собаках — проблема в людях.

Безпритульні тварини у місті – показник культури утримання домашніх улюбленців та ставлення суспільства до братів наших молодших.

Коментарі
28 Січня 2017, 11:11
люди!майте хоч трохи совісті не викидайте на базар нещасних котенят!задумайтесь вони теж живі і хочуть жити!
28 Січня 2017, 14:02
а чому б кожному не забрати по 1 песику додому до себе?
28 Січня 2017, 14:05
Не мели дурниць. Нікому не потрібен старий чумний скажений пес. Чому б тобі не забрати всіх собак і з ними бавитись?
28 Січня 2017, 14:15
я забрала кілька і бавлюся)<br/>Гарна штука, і тобі раджу і всіх запрошую!<br/>сам менше їстимеш, ожирінням не страждатимеш і на спортзалі зекономиш.<br/>Натомість на діток ніхто не нападе і не покусає!
28 Січня 2017, 14:15
в Рожищі немає скажених псів!
28 Січня 2017, 14:16
є скажені люди!
28 Січня 2017, 14:20
не тринди дурного - візьми і зроби добру справу для міста.<br/>Принаймні з псами розберися!
28 Січня 2017, 15:19
Дуже багато собак з ошийниками. Значить в них є господарі, які мають відповідати за своїх тварин. Я розумію, що то нереальні фантазії, але якби на ошийниках були бірочки з контактами господарів, яким би вліпили хороший штраф за безвідповідальність.... Але з нашими людьми... Собак не треба...
28 Січня 2017, 20:51
Сьогодні, проходячи центральною вулицею міста, ще раз переконалася, що наша влада зовсім не думає про рожищан. По- перше, ця зграя неадекватних собак ледь не збила з ніг ( пане Поліщук, яке 6 лютого? Чекаєте біди, а потім будете заходів вживати і співчуття висловлювати? Як ще більше тижня співіснувати з цими псами? Дитину в садочок страшно вести), по- друге, ужасний гололід на тротуарах. Не кажу вже про інші вулиці, але це ж центр міста. За день проходять тисячі людей, а тротуар жахливий, не пройдеш ні на каблуках, ні без них. Особливо жах біля так званого дитячого кафе, якого чомусь немає, а яке було цільове призначення будови? Забули?, зупинки та Приватбанку. Що за бездіяльність? Не можуть комунальники посипати, то залучіть і зобовяжіть власників оцих caldo, Єви, Копієчки і інших, які тільки гроші зашибають, до них же народ іде і спотикається. Не всі ж на авто, як ходити? 3 днв слизота і чекаємо відлиги? Сипнуть жменьку піску, аби рахувалося і все. ПОЗОР!!!! І все ж коли буде дитяче кафе? Чи на супермаркетах і перукарнях все закінчиться?
28 Січня 2017, 22:03
То що вам мер сам має йти псів ловити? Чуєте, що черга. І, взагалі, якщо ви такий знавець в &quot;адекватності-неадекватності&quot; собак, то хоч одну зловіть і вивезіть з міста
28 Січня 2017, 22:14
це точно...це брати наші менші...
28 Січня 2017, 22:51
Ну звичайно, і собак піду ловити, і лід посиплю, і вулиці підмету, і сміття зі смітників повивожу, і гілки в парку спалю... А для чого в нас міська влада і комунальні служби? Для обслуговування міста і забезпечення нормального життя жителів цього міста. І на їхні зарплати йде частина моїх податків, як і податків інших містян. Ніхто не каже меру собак ловити, але й чекати більше тижня не вихід. От побачите, поки чиясь дитина в лікарню не потрапить, не ворухнуться. Годину тому чоловік знову від них ледь відкараскався, ці пси стали ще агресивніше.
28 Січня 2017, 22:59
По-перше - я не мер. А якби був мером, то вистріляв би всіх собак і тебе разом з ними. Бо вже задрали люди, які тільки скавунчать під забором як їх х..рово живеться. Ти от, платнику податків, шо зробив для міста? Може хоч якусь пораду дєльну дав? Шо з собаками робити? Якшо закон не дозволяє відстрілювати і травити? Давай тебе хай наймуть! організуй свою хвірму, вумнику. Ти як бурий, а мо` він і є? Ходиш свої ідєйкі толкає, а сам то тільки пріариться... пройдисвіти
29 Січня 2017, 00:36
комунальників де набрати на всіх?<br/>3 двірника руками не напосипаються усі.
29 Січня 2017, 00:38
&lt;p&gt;хлопці-мисливці&lt;br /&gt; Зорганізовуємося і відстрілюємо вночі то всьо псюрство&lt;/p&gt;
29 Січня 2017, 00:38
хлопці-мисливці<br/>Зорганізовуємося і відстрілюємо вночі то всьо псюрство
29 Січня 2017, 03:09
А ви думаєте що Ласка цих вовкодавів виловить?вони тільки таких щоб під руку можна було взяти.Перед новим роком тільки таких і виловлювали а ці як бігали так і бігають.На моїх очах дві невеличкі собаки взяли під руку і закинули в машину а 3 великих залишилися далі сидіти біля Богдана.
29 Січня 2017, 03:48
&quot;То що вам мер сам має йти псів ловити?&quot; Якщо не може нормально організувати і забезпечити безпечне життя містян, то хай іде і ловить. Хай іде і посипає піском той гололід, бо складається враження, що мер по вулицям не ходить і навкруги нічого не бачить.
29 Січня 2017, 12:07
Зробіть притулок і бездомних стане менше !
29 Січня 2017, 14:14
https://vk.com/id175641525
29 Січня 2017, 15:07
Підтримую
29 Січня 2017, 23:03
хочеш постріляти то на схід.. стрілок херов!!!....... .а це брати наші менші...притулок треба організувати якийсь...
29 Січня 2017, 23:52
В Ківерцях від сказу померла дитина, яка в дитсадку ніби-то контактувала з хворим собакою. Зробили цапами відбувайлами вихователів. Якби батьки знали, що така трагедія станеться з їхньою дитиною,- вони б заплатили тисячі долларів, щоб виловити всіх собак міста. Але дитину, якій жити і жити, вже не повернеш...<br/>Я не знаю, наскільки регулярно, ретельно та якісно проводиться відлов бродячих собак, але я знаю, що моя дитина боїться ходити по місту, тому-що там дуже багато бродячих собак. <br/>В'ячеславе, ви не допрацьовуєте! Хіба для того, щоб дійсно зайнятися цією проблемою, переламати закон та нашу ментальність,- потрібно почути в новинах, що чиюсь дитину загризли бродячі собаки? Рекомендації мера міста, захисника громади, обходити собак підходять для здорових мужиків, але не для дітей, не для вагітних, не для пенсіонерів.<br/>Журналісти неодноразово підіймають дане проблемне питання, а влада спить.<br/>Не мені вчити мера, владу, депутатів, але сядьте за комп'ютер, зв'яжіться з благодійними ветеринарними організаціями, які відловлюють, стерилізують та вакцинують собак. Запитайте успішних мерів сусідніх міст, як вони вирішують дану проблему, можливо, навіть обходячи недосконалі українські закони. <br/>Поборіть нарешті дану проблему, прикладіть зусилля!<br/>Якщо ми, наші і Ваші діти будемо безпечно ходити по місту, В'ячеславе, Вам люди подякують...
30 Січня 2017, 01:51
Андрія Ш.
30 Січня 2017, 12:15
Кажете &quot;брати наші менші&quot;. Можливо. Але до тієї пори, доти у котроїсь із цих собацюр не починається &quot;шлюбний період&quot;. Бо тоді ці звірі стають просто скажені гарчать, скаляться і можуть напасти цілою зграєю на будь-кого. Сама нещодавно була свідком подібної ситуації. Повірте, це реально страшно. Я особисто не проти, щоб будь-хто (в тому числі і власниця магазину &quot;Подарунки&quot;) приютила бездомних тварин чи знаходила їм сім'ю, будь ласка, на здоров'я - АЛЕ не треба цього робити за рахунок комфорту та безпеки усіх інших жителів та гостей міста. Не треба робити притулок під відкритим небом на тротуарі центральної вулиці міста. Хто буде відповідати, якщо станеться якесь нещастя???? Власниця магазину швиденько відхреститься від цих собак. А тому, якщо хоче їх кормити, то нехай робить це у спеціально відведеному місці, або у своїй квартирі чи гаражі. Собачнику у центрі міста - не місце.
30 Січня 2017, 12:18
От якраз сьогодні вранці і був свідком такого &quot;собачого весілля&quot;, правда не так весілля як самого акту розмноження навпроти бару &quot;Містечко&quot; через дорогу. Гидота я вам скажу.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024