Листоноша районного відділення зв’язку Ірина МАСАЛОВА: «Можливо, саме на таку роботу чекала все життя»

09 Жовтня 2015, 12:54
2167

Сьогодні – Всесвітній день пошти. Пам’ятаєте ті часи, коли ще не було електронних адрес і ми писали листи «від руки»? Ті неймовірно приємні хвилини, коли листоноша вручає тобі довгоочікуваний конверт? Нині листи пишуть не всі, але люди все одно нетерпляче чекають працівників пошти зі «свіжою» пресою, ще краще – з пенсією. Словом, листоноша – людина шанована, особливо в невеликих містах чи селах, тим паче для людей самотніх, вона – не просто представник «Укрпошти»,  вона – чи не єдиний зв’язок із навколишнім світом.

Дев’ять прекрасних жіночок працюють сьогодні листоношами у Рожищенському районному відділенні зв’язку. Виконують не тільки посадові інструкції, а подекуди й роль психолога.

Радує те, що колектив поповнюють молоді працівники. Вже півроку працює листоношею Ірина Масалова. Попри те, що в неї економічна освіта, з усмішкою каже: «Можливо, чекала на таку роботу все життя». За її словами, спілкування з людьми – це основна перевага цієї професії. Тому й не дивно, що молода листоноша вже знає безліч історій із життя стареньких одиноких людей. З приємністю згадує «молодих» пенсіонерок, які, жартуючи, просять казати на пенсію «стипендія», маленького Артемка, який чекає, коли вона принесе газети бабусі й дідусеві.  Попри те, що розносити пошту потрібно і в сніг, і в дощ, і під палючим літнім сонцем, Ірина Масалова каже, що поганих професій немає, якщо дійсно любиш те, що робиш.

Найбільш неприємним моментом, за словами поштовиків, сьогодні є те, що суттєво зменшилась передплата на періодичні видання. Через низькі доходи багато людей змушені відмовляти собі у задоволенні передплатити улюблений журнал чи газету. Та, попри фінансовий бік, наші люди періодику все ж читають, найбільше в районі виписують газету «Наш край», на нижчих  щаблинах – «Волинь», «Вісник», «Сім’я і дім» та «Віче».  

Тож зі святом дорогі працівники пошти! Нехай вам завжди світить сонечко, а душу зігрівають слова вдячності ваших передплатників!

 

Коментарі
09 Жовтня 2015, 23:44
У районі лише 9 листонош? Ото район дожився... Колись у кожному селі була поштарка.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024