Вихованці Рожищенського будинку дитячої творчості вибороли відзнаки всеукраїнського конкурсу

17 Січня 2020, 11:25
3816

Справжньою лавиною перемог завершився 2019 рік для шести творчих об’єднань Рожищенського будинку дитячої творчості.

Маленькі рожищани, які взяли участь у всеукраїнському дистанційному конкурсі «Лавина талантів», що відбувався 25 грудня у місті Київ, всі вибороли перші місця. Про це Район.Рожище повідомила методистка Рожищенського БДТ Світлана Мура.

«Пишаємося тим, що, оцінюючи здобутки вихованців закладу позашкільної освіти, журі конкурсу відмітило Рожищенський БДТ особливою відзнакою та нагородило дипломом і кубком за розвиток талантів підростаючого покоління», – йдеться у повідомленні.

Днями колективи отримали поштові відправлення з нагородами, подяками керівникам конкурсантів та рецензіями. У кожному класі засяли зірочки-медалі. На полиці зразкової студії вокального та сольного співу «Зорепад» (керівник Людмила Семера) з поміж багатьох нагород – кубок конкурсу.

Оцінюючи виступ квартету «Аква», члени журі відмітили гармонійне виконання твору, зазначивши, що вокалісти впевнено почуваються у своїх партіях, вдалим є переплетення голосів виконавців від унісону до багатоголосся, а досконалі образи відповідають пісні та повністю передають характер твору.

Чітким та досить успішно вивіреним є малюнок хореографічної постановки зразкового ансамблю танцю «Росинка», його композиційні переходи є результатом кропіткої попередньої роботи. Тому кубок переможця всеукраїнського конкурсу «Лавина талагнтів» є очікуваною і бажаною нагородою.

Керівниця обдарованих танцівників Алла Ковальчук зазначає, що одне з важливих завдань ансамблю – навчити дітей згуртовано працювати в команді, бути єдиним цілим, і при цьому не втрачати свою індивідуальність та унікальність. 

Розгледіти дитячий талант, запалити його маленьку іскорку, яка переросте у справжнє полум’я творчості, або ж надасть потужного поштовху для втілення оригінальних і самобутніх рішень – прагне кожен керівник творчих об’єднань Рожищенського БДТ. Успішно ці завдання вирішують у народній студії декоративного мистецтва «Мурчикова майстерня».

Вихованки Світлани Мури Марія Репш, Марія Сасовська та Дарина Волощук вразили суддів здатністю бачити в побутовому та буденному красиве та естетичне. Дівчата свої зірочки-медалі за здобуті перші місця отримали завдяки вдалому використанню принципу деталізації, що знайшло своє втілення у копіткому і ретельному зображенні саме отих маленьких нюансів, які створюють чіткий художній образ.

Колористична палітра робіт вихованців зразкової студії декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва «Художній дивосвіт» (керівниця Оксана Шатунова) Юлії Сурмач, Оксани Дорощук, Андрія Качеровського є особливою відмінністю, яка і стала запорукою перемоги юних художників.

«Доволі гарно витриманий саме колористичний баланс. Відтінки, що використовуються, створюють необхідну для вдалого усвідомленого сприйняття амосферу», – зазначають у рецензії, яка була скрупульозно виписана організаторами конкурсу.

Софії Шкоді, Владиславі Магдевич – юним вихованкам зразкової студії декоративно-ужиткового мистецтва «Чарівниця» під керівництвом Людмили Тивонюк – перші місця у номінації конкурсу «Декоративно-ужиткове мистецтво» допомогли здобути вдала робота з різними матеріалами і фактурами, свідоме художнє поєднання яких дозволяє досягати несподіваних художньо-естетичних результатів.

Розкриває не тільки творчий потенціал обдарованих молодих музикантів, але й відповідний професійно-технічний рівень їх майстерності, необхідний для вдалої сценічної презентації обраної п’єси, виступ юних віртуозів ансамблю гітаристів «Ad libitum».

Ірина Сіробаба, керівниця цього творчого об’єднання Рожищенського БДТ, володіє справжнім талантом запалювати все нові і нові зірочки. Адже на суд поважного журі було представлено виступи і старшої, і молодшої групи ансамблю, власне, для якої здобутий кубок «Лавини талантів» за отримане перше місце став першим, можна сказати дебютним, вдалим досвідом участі у конкурсах всеукраїнського рівня.

«Вітаємо наших вихованців та їх педагогів! Нехай рік прийдешній стане для вас не менш переможним та успішним!» – зазначають у повідомленні.







Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024