«Чотирирічного сина зробили вбивцею на всю Березолуківську сільську раду»

21 Січня 2017, 11:20
7973 Джерело: mamaclub.info

В редакцію Район.Рожище звернулася Жанна Кузьмук із села Березолуки.

Справа дуже делікатна, адже в «головній ролі» виступає її чотирирічний син, Богдан. Жанна Миколаївна розповіла, як її «чотирирічного сина зробили вбивцею на всю Березолуківську сільську раду».

За словами Жанни Миколаївни, проблеми сина в садочку виникли, коли на зміну попередній виховательці, яка пішла в декрет, прийшла нова – Наталія Бурачук із Залісець.

Новий працівник, як стверджує мама, прискіпливо відносилася до її сина, звинувачувала у тому, що дитина постійно ображає інших. А розпочалося все, як каже Жанна Кузьмук, після того, коли вона зробила зауваження Наталії Бурачук.

Через кілька днів її дитина невідомо з яких причин розплакалась і сказала, що більше не піде в садочок. З того часу почалися розбірки про, які сьогодні й згадувати не хоче, але мама наважилася розповісти у нашій рубриці «Позиція», аби інші розуміли, що завжди потрібно шукати правду.

Подаємо лист написаний Жанною Миколаївною без змін.

«Садок і школа в Березолуках знаходяться в одному приміщенні.  Я, як педагог цієї школи,  неодноразово бачила, як діти із садочку вибігають на другий поверх, то на вулиці бавилися, то в шкільному саду при свідку їли не миті яблука і лізли на дерева (а поруч -  електрощитова!!!), то на цементі  біля школи сиділи.  

Одного я навіть підіймала з цементу. А вихователь лише дала відповідь: «Ну біг, впав – буває». Кажу: «Ні, він лежав і сміявся, а поруч на його вчинок дивився інший вихованець з садочку», на що Наталя Петрівна відповіла: «Якщо йому так добре – хай би лежав!».

Син неодноразово приходив  додому й казав: «Більше в садок не піду, бо б’ються всі, а я винен». Було таке, що Богдана в пах вдарили, в нього аж все опухло, де тоді була вихователька? Хоч би попередила про можливі болі в дитини.

Я, як педагог, вирішила  прояснити ситуацію мирно і прийшла поговорити з Наталею Петрівною». «Я всіх за руку не зловлю», - байдуже відповіла вихователь. Про що ще можна говорити?

Через деякий час син поскаржився на болі в животику. Учні в школі розповіли, як вихованець з садочка «копнем з ноги» вдарила Богдана в живіт.

«Цікавими» були іноді  й прогулянки вихованців біля скла і відстійної ями. Син прийшов одного дня з садочка і каже: «Може курточку попрати , бо ми гуляли, хлопчик пхав палку з шнурком в яму і ми нюхали який запах буде»…

Діти часто кричали в приміщенні. «Кричать – бо їм так подобається!»  - дала відповідь Наталія Петрівна одному з педагогів нашої школи..

Дійшло й до того, що вона закривала приміщення садочка на ключ, а сама на невизначений термін йшла в сільську раду (в садочку були дітки 4 - 6 рочків, і в приміщенні є предмети з гострими кутами і робочі резетки!).  Іншим разом просили п’ятикласницю побути з дітками, поки вона піде в сільську раду. Зі слів дівчинки діти гралися, билися, а вона не могла дати їм ради.

Дійшло до того, що Наталія Бурачук зібрала батьківські збори в садочку і при всіх - і батьках, і дітях, які також були присутні, почала розказувати дивні дива. Наприклад, що мій син поклав дівчинку на стіл і почав її душити, а коли вона, вихователька, його хотіла відтягнути, то «намагався і її душити», це при тому, що дитині чотири роки.

Крик, ґвалт  на зборах, - це просто не передати. В садочок ходять 12 діток. Відносини з мамами в мене були нормальними. Проте, вихователька й тут внесла свою думку, накручувала їх. На зборах одна  з присутніх мам  заявила,  що в неї є «зв’язки» в прокуратурі й вона доб’ється, що поставлять сина на облік в поліції.

Сторону виховательки тримала й сільський голова Лілія Коцюбайло. Адже перед цим вона щиро взялась засуджувати мене стосовно виховання  сина. Мовляв, новий вихователь, треба допомогти…

Поки новий вихователь добиралася велосипедом до школи я  і стільчик, і лавочку приносила під двері садочка, і заспокоювала, бо діти шуміли… Як кажуть – «заробила подяки». Аж тепер випливли цікаві і страшні факти «добирання» вихователя до школи. А саме, невідомо з яких причин вона  кілька разів падала з велосипеда і при цьому нецензурними словами згадувала наших діток. За що?

На зборах голова з мамами «постановила», щоб мій син два тижні не ходив у садок, а перебував удома на так званому «перевихованні». А де ж мені його подіти? Батько в мене після двох мікроінсультів, мама теж літом перенесла мікроінсульт , та й не дивно, бо її син, а мій брат, якраз перебував в зоні АТО… Не дай, Боже, нікому!…

Тому таки привела Богдана у дитсадок. Такий вчинок викликав нову хвилю обурення в деяких мам, які понесли клопотання в сільську раду, аби депутати на черговій сесії прийняли рішення про виключення сина із садочка.

Так, син в мене активний, що я й не приховуючи, написала в анкеті, коли ми йшли в садок. «Активність можна переламати», - почула одного разу від виховательки.

Далі – як в страшному бойовику: ми відстоювали своє місце в садочку і коли ситуація вже набула стану критичності - я  звернулася до голови Березолуківської сільської ради Лілія Коцюбайло розібратися в ситуації.  Реакції не було і лише після мого звернення в район, через 19 днів сільська голова створила комісію, на якій  вихователь на  запитання: чому мою дитину не пустили в туалет ( дитина плакала – просилася!) -  вона просто посміхалася мені в обличчя.

Лілія Коцюбайло знову говорила про «перевиховання», спробу знайти психолога, щоб поговорила з  Богданом… Нема слів, щоб все описати…Я покинула приміщення, адже це не розгляд моєї заяви, а відстоювання інтересів вихователя, і знову при дітях…

Далі  Наталія Бурачук прийшла на роботу ще з однією молодою людиною, і протягом дня провокувала ситуацію, звинувативши мою дитину. А о 12.15 год. виставили за двері садочка,  мотивуючи так: «він хоче до мами». Дитина розплакалась при учнях школи, і знову сказала, що в садочок не піде.

Наталя Петрівна не дозволила сину навіть вийняти їжу, яку я дала дитині в рюкзачок. Тобто  дитина з 8.00 год. до 12.15 год. була голодна!

Того ж дня були «батьківські збори»,  чи то пак «справунки», про які я не знала,  де при всіх одна мама обізвала мене нецензурними словами і не вагаючись пригрозила, що «нашлю мужиків – хай розберуться»…Даруйте, а за що розберуться? Я так само, як і інші мами привела свою дитину в садочок, а що з того вийшло?

Вихователь безупину вказувала на мене пальцем і говорила, що це я все наробила і неодноразово наголошувала на моє звернення в район.  Даруйте, я стукала в усі двері за допомогою! Де ж мені ще було шукати правду?

Справжнім шоком були «побої», які зняла мама дівчинки, які їй, нібито, наніс мій син. «Забій стінки носа…» -  звучав діагноз на цілий абзац. Прикро до сліз, бо ціле літо в моєму дворі було багато дітей різного віку, і ніяких бійок не було! Та й вихователь стосовно цієї «бійки» дала на слідуючий день відповідь: «Ну бігали діти, і Богдан тицьнув пальцем в очі дівчинці, а ніс подряпав нігтем. То я навчу, щоб від нього втікали». Шановні! лишень вдумайтеся в ці слова!

Совість є? Чому вихователь  і молода дівчина, яка була «свідком»  промовчали,  що бійки не було, і перебиття носа чи то пак «забою стінки» тим паче ?

Повісили клеймо і раді. Дитину за два тижні до Нового року я забрала з «горе-садочка», оскільки вона відмовилась категорично туди іти. Вихователь порадила, що треба було  виховати, щоб ходив, або ж застосувати силу! Даруйте, має своїх трьох дітей – нехай так виховує, хоча «за таке виховання» нині можуть  позбавити батьківських прав!

Через два дні до мене звернулась мама одного вихованця за допомогою, бо її сина теж копнули в живіт і що їй робити. Що і потрібно було довести! Вже мій син не ходив в садочок, а діти продовжували битися. Чому? Скільки мені це коштувало нервів і здоров’я  - не передати словами. Не витримала і моя мама – в лікарні довелося пролікуватися, адже далися взнаки  серце і високий тиск.

Дякувати Богу і керівникам в районі , які розібралися в цьому страхітті. Вихователя звільнили, шкода, що за власним бажанням – хтось підказав.

Страшно, коли ось так калічать психіку дітей і відповідальність за них перекладають на самих дітей. Тож будьте пильні, дорогі батьки, коли доручаєте долю своїх кровинок в чужі руки. Цікавтеся, хто буде для них «другою мамою»… І нехай мій гіркий досвід стане Вам у пригоді».

Жанна Кузьмук (село Березолуки)

Коментарі
21 Січня 2017, 13:42
Та вчителі і вихователі нині просто оборзіли, вони хочуть сидіти на місці, а не займатися дітьми. Воно буде сидіти за столом і хоче щоб діти не кричали і не билися. Була свідком, коли одна дитина била іншу, копала, той хлопчик впав. Забіяці кажу, що ти робиш, кличу вчительку, яка сидить телефоном грається за столом і не бачить що в кінці класу робиться. Вона нарешті соізволила стати і ... насварила того, кого били!!! Бо забіяка - її улюбленець. От такі нині вчителі, не всі звісно, але є такі які ходять не виховувати, а за нічого гроші отримувати. Ще й першою буде кричати, що мало платять. Такі вчителі та вихователі сором нашої держави! Прикро лише, що через таких от, клеймо буде й на інших.
21 Січня 2017, 14:06
Це не поодинокі випадки на сьогодні.Зараз вседозволеність.Якщо так роблять батьки, вчителі,а діти все ж копіюють,то чому ж дивуватися.?Вчитель п'яний на уроці-норма,лаятися при дітях-норма,палити разом з учнями-норма.Знаю Жанну прекрасно-гарна людина,чуйна і відверта...І 4-річний малюк ще мало що усвідомлює.хоча розуміє,що щось не так..І у нього вже зломана психіка через отаких вихователів.Така ж ситуація у нашому садочку в Рожищах,діти навть голодували,щоб не ходити,кажуть б'ють і діти,і вихователі.так що не здивована,Звільнили там,десь пристроять в іншому,як у нас ..От і так живемо,жаліємося.а це потрібно якось змінювати,викорінювати.
21 Січня 2017, 14:37
Коли це прочитала, аж мову відняло...як так можна??? Що то в нас за люди вже такі???!!! Ну звичайно, виховують ось так в садочку, прищеплюють зло, зневагу, насильство, а потім діти такими виростають...тоді ж дорослі починають скаржитися: "що то за діти пішли зараз?".....звичайно, стають такими, коли з дитинства виховують так і показують, який наш світ "хороший". Згідна, що є діти, які перегинають палку з дитинства..але ж треба з цим щось робити, перевиховувати, а не показувати, що це нормально і ще й самими бути такими!!!!
21 Січня 2017, 16:30
А з головою сільради розібрались ? Чи на неї впливу нема ?
21 Січня 2017, 17:33
Так, не треба на вчителів гнати!! Ці люди за копійки виконують нелегку роботу. Із сучасними дітьми не так легко справитися, бо всі діти знають свої права, але одиниці знають свої обовязки, а основна маса не знає що таке культура і поведінка. Батькам теж треба займатися дітьми, а не здавати в садок чи школубез мінімальних знань правил культури, а потім крутити головою, шо хтось псує їхніх дітей!!! Дякую!!!!
21 Січня 2017, 17:34
А ви попробуйте хоч би день посидіти в школі чи в садочку і будете знати як там працювати
21 Січня 2017, 17:41
Ви праві - це вседозволеність і кумовство! А зараз за це ще й зарплату їм підвищать! Рейтинг по ЗНО один з найнижчих - це якраз про "якість" роботи в робочий час. Бо ж надання якісних послуг краще здійснювати за додаткові "репетиторські" гроші. Звичайно, є і хороші вихователі, які люблять і наших дітей, є й хороші, совісні вчителі, але сьогодні таких днем з вогнем треба шукати...
21 Січня 2017, 17:44
Шановна,Жанно,облити брудом легше всього,але чи не бачите ви в цій ситуаціі своєі провини?Перш за все ви теж педагог і знаєте які складні ситуаціі бувають з дітьми.Складається враження,що ви не займаєтесь своєю беспосередньою роботою в школі,а лише контролюєте роботу колеги і бесперестанку строчити ці кляузи.А що буде,коли ваша дитина піде у школу?Не заздрю вчителям,які будуть вчити вашу дитину,бо впевнена вони вас ще не раз почують.
21 Січня 2017, 18:55
ВЧИТЕЛЯМ в наш час жити і не вмирати !!!!!!!!! немає їм біди : зарплата в них зовсім не копієчна: і діти після уроків ще і по репетиторах бігають не дуже вони* напрягаються*!!!!!!!!!!!!!!!!
21 Січня 2017, 19:22
Шановна освітянко, ви або та сама вихователька, або НЕ ДАЙ БОГ ВИ ВИКЛАДАЄТЕ В ШКОЛІ! Щоб звинувачувати матір, яка захищає свого ЧОТИРИРІЧНОГО!, не десятирічного, не п'ятнадцятирічного, а чотирирічного сина, ви, ОСВІТЯНКА, є ніхто інший, як низька особа. Цю матір можна було б звинуватити тоді, коли б вона пустила за течією і, не дай Бог, ще сварили сина за нібито "погану поведінку". Якщо дитина активна, то що їй тепер на світі Божому не жити? А за що ж мають отримувати вчителі гроші? За "копняки", за образи, за приниження при дорослих і дітях???? Таки освітяни гниди і ніхто інший! По коментарях видно вашу сутність! Через таких вчителів і вихователів діти й не хочуть йди до школи й садка. Бо ви не спраляжтеся зі своїми обов'язками! Бо ви навчилися перекидати все на "поганих дітей". Але якщо вже діти в чотирирічному віці вам погані, то я впевнена - проблема саме у вас! Колись вчителі були інтелегенцією, а тепер коли самозакохана вчителька так себе називає хочеться плюнути між очі. Бо інтелегентна вчителька не виноситиме на розгляд батьків і дітей такі речі ,а шукатиме шляхи вирішення тільки з батьками! Не буде бігати шукати підтримки у сільських голів і директорів, а говоритиме з дитиною і батькам! Та що там казати, коли вчителька відкрито каже які їй сережки золоті купити чи кулончик на день народження. Інтелегенція...
21 Січня 2017, 19:31
Освітянко, а що буде, якщо вашу дитину будуть принижувати при батьках та дітях? Дуже цікавить ваша думка!
21 Січня 2017, 20:31
Я - педагог з величезним стажем, прекрасно знаю можливі ситуації з усіх сторін, але... у мене завжди девіз один: винуваті дорослі! До дитини, а тим більше, 4 роки, якщо вона не є хворою, підхід завжди можна знайти і забути "воно ще мене не слухає?", не слухає - зроби так, щоб послухало ( воно ще не знає як, йому і є прощення). Громада - не вихід! Взаємоввічливість вихователя і батьків - оце джерело вирішення справи!
21 Січня 2017, 20:58
Шановні, якщо 8-10 тисяч - це копієчна зарплата для вчителя, то я вже не знаю, що говорити про інші зарплати..
21 Січня 2017, 21:21
Підтримую думку попередніх коментарів. В голові не уявляється,як маленький малюк чотирирічний може душити вчительку ......бавитись і битись з дітьми це - дитяче й природнє життя кожного малюка. Що ж ти за вихователька?????????Дитячу , крихітну душу ніколи не обманеш, якщо дитина не хоче у садочок іти - шукайте причину відразу, шановні батьки.Підхід завжди є - і вихід є! Запросіть керівництво з Райво, психолога врешті- решт!
21 Січня 2017, 22:08
В районній газеті була публікація про те, що найвища зарплата в освітян. А які відпускні! Ціле літо дома! І ви ще плачете? Тоді що вже робити всім іншим?
22 Січня 2017, 00:05
Колись були правжні вчителі і вихователі а тепер в цій галузі багато випадкових людей які вивились за довте сало.Що вони можуть ? А нічогіснькоі
22 Січня 2017, 00:48
І я ж про те, що кошти, які отримуватимуть вчителі немалі, а от чи викладатимуться на повну - побачимо. Навряд, бо тоді хто ж репетиторством займатиметься...
22 Січня 2017, 01:06
Вчителі..Вихователі.А батьки для чого?Щоб одягати і вбивати в голову що ти особливий!От тому і багатьом дітям потрібна допомога психолога,на можливо і психіатра.Сьогоднішні діти агресивні злі.Батьки не цікавляться як дитина себе поводить в школі з ровесниками на які теми ведуть мову на перервах батьків цікавлять тільки оцінки.А крайні вчителі і вихователі.
22 Січня 2017, 01:10
Чому рахувати чиїсь гроші, обмивати комусь кісточки. Вставайте з дивна йдіть до університету. Будете мати таку саму зарплату.
22 Січня 2017, 01:14
Почитай, як вихователька повелася з дитиною. Чотирирічною дитиною! Що вона засвоїть від такого виховання? Що насилля править світом? І тут не допоможе мама, бо вона не завжди поряд! А я Жанну і іі сім'ю знаю особисто. Там поганого не вчать. Що то за вчителі такі пішли. В них все батьки винуваті. А батьки вас нівчому не винують ви тільки будьте тим педагогом на якого хочуть рівнятися діти. Як ми в свій час мріяли бути схожими на свою вчительку. Але ж ні. Ви майстри склоків, обговорень на коридорах і звинувачень ОТ ЯК БАТЬКИ ВИХОВАЛИ. Гидко
22 Січня 2017, 02:05
НУ по перше я не педагог і навіть не мріяла ним бути.Якби діти круглодобово знаходились садках то можливо б вони і рівнялись на вихователя, але ж у діток є мами і тати ось на кого вони різняться!А вихователі, як і мами з татари можуть бути з дивинкою
22 Січня 2017, 02:27
якщо я почну скаржитися батькам на поведінку дитини, я розпишуся у своїй неповноцінності, як педагог.
22 Січня 2017, 03:50
Перший раз чую про зарплату вчителыв у 8 тисяч...це в якій країні?
22 Січня 2017, 04:45
Мене теж обурює міф про 8-10 тисяч зарплати вчителів!!! Якщо отримує 4000, то це коли є 20 років стажу. А робота в них не набагато леша, ніж в нововолинських шахтах!Сядь і спробуй втовкмачити в ту голову бодай щось. А стосовно "довгого сала",то за сало вчать юристів, економістів і прокурорів. Не путайте грішне з праведним, дорогі земляки.
22 Січня 2017, 12:38
Ця стаття з неперевіриними фактами! І вона непрадива.
22 Січня 2017, 12:39
Ця стаття з неперевіриними фактами! І вона непрадива.
22 Січня 2017, 12:41
Ця стаття з неперевіриними фактами! І вона непрадива.
22 Січня 2017, 12:46
Ця стаття з неперевіриними фактами! І вона непрадива.
22 Січня 2017, 13:06
Шановна Віко, перш, ніж писати такий коментар, з'ясуйте для себе поняття "стаття" та "листи від читачів". В цьому випадку це є лист від читачки для рубрики "Позиція". Де кожен має можливість висловити свою позицію та бачення. А те, що такий конфлікт був, то ми це добре знаємо. Бо неодноразово спілкувалися і з вихователем, і з сільською головою. Оскільки це питання досить делікатне, то ми його не висвітлювали на сайті. Як бачимо конфлікт вирішили компетентні люди, які відповідають за цю сферу діяльності.
22 Січня 2017, 13:32
Жана я знаю тебе і знаю виховатиля.Я незнаю що в вас трапилось.але знаю точно своєю брехнею ти дитину не виховаєш в правильному напрямку.з такою брихнею писати фільми жахів.
22 Січня 2017, 13:44
Тримайся!!!! В борися за свою дитину!!! Щоб тут не писали, ти все чиниш правильно!!!! Інтереси наших дітей крім нас самих ніхто відстоювати не буде!!!
22 Січня 2017, 13:49
яккий же ви "вчитель" якщо у вашому коментарі такі грубі граматичні помилки......... отак і вчимо.....
22 Січня 2017, 13:50
який же ви "вчитель" якщо у вашому коментарі такі грубі граматичні помилки......... отак і вчимо.....
22 Січня 2017, 13:58
Ви яскравий приклад теперішнього "вчителя" - цитую: "Я не знаю! що в вас трапилось.але знаю точно своєю брехнею...". Ви не знаєте, що трапилося, але відразу судити матір за "брехню"! Отак і в школі, яка дитина подобається (у кого впливовіші батьки) та й завжди права. І не важливо для вас, що можливо, навіть і той бешкетник в тисячу разів буде не винен, але ж ви поставили на нього клеймо, значить має "розхльобувати" кашу за всіх.
22 Січня 2017, 14:50
<p>таких вихователив та голову сильськоъ ради знаете куда нада? В _________зразу видправляти ! Яб ъъ .....................! Повирте!</p>
22 Січня 2017, 14:53
Цікаво,як відреагували у віддііли освіти,Чи принаймі була розмова з даною вихователькою та ммамою разом.А то також відомо,що маму ніби підтримують,а коли розмовляють з вихователем окремо та мама винна.Таких вихователів потрібно не допускати до дітей.Питання також до завідуючої садочком.Чому дана посадова особа не слідкує за діяннями своїх вихователів.Ми знаємо,наші діти не мед,але до кожної дитини потрібно знайти підхід,і якщо з вихователем не цікаво дитині,то вона може і чимось займатись іншим.Тому потрібно насамперед працювати над собою,робити все для того,щоб зацікавити дитину.Коли працівники відділу були на заняттях у садочку.Напевно ніколи.
22 Січня 2017, 14:56
А, знаєте, така ситуація не тільки в Березолуках... Ви заїдьте в будь - яке село і побачите те ж саме. Зарплата не висока у вчителів , кажете, а подивіться скільки вчителів-пенсіонерів по школах. Якщо так важко з дітьми, то ідіть на заслужений відпочинок.Один крик, п'янки і брехні.... В нас кажуть, якщо хочеш знати останні новини - зайди в дитячий садочок чи в школу. Мої діти вже дорослі, але у моєї подруги дочка теж активна дівчинка, так їй теж кожен день клюють, що ти не така і все в тебе не так, при тому, що дівчинка розумна, творча. Але ж з такими дітьми треба займатися, а хто хоче це робити? Легше язиком почесати...
22 Січня 2017, 16:06
Якби це було брехнею,то чому ж тоді вихователька як почула що діло смаженим пахне швиденько написала заяву на розрахунок ? а тому, що знала , як втрутиться район то ще, дійсно, звільнять за статтею, та про цей так званий "інцидент" знають всі: і діти,і мами з татами,вчителі,і ті хто частіше їздить в маршрутці,бо дуже жваво обговорювали за того хлопчика
22 Січня 2017, 20:03
&quot;Життя прожить - не поле перейти&quot;...проте,не забуваймо бути ЛЮДЬМИ! Я дякую людям, які прокоментували або, принаймні, перечитали мого листа.Не дарма в народі кажуть: &quot; Істина народжується в суперечці&quot;,однак боляче, що так звану &quot;суперечку &quot; затіяли дорослі ,на перший погляд освідчені люди,а мій хлопчик пройшов &quot;сім кіл пекла&quot; . Свій лист я написала як крик душі,бо про таке не можна мовчати. Я не хотіла,щоб дійшло до такого конфлікту і неодноразово просила врегулювати всі спірні питання разом, а не&quot; виносити з хати сміття&quot;. Я жодного разу не почула , що зробила вихователь для покращення ситуації, а натомість чула таке : &quot; я -завідуюча і вихователь в одній особі&quot;, &quot; мною не треба керувати, мій начальник - сільський голова&quot;. А хіба цікавитись чому діти знаходяться в школі чи поза її межами без вихователя -це &quot;керувати&quot;? Як наслідок - винна чотирирічна дитина. А Вам душа не боліла б? <br/>Р. S. Я не шукала вихователя &quot;для справунків&quot;, і не бігала контролювати( !), це вона мені серед уроків приводила сина, бо &quot; не давала ради&quot;. Даруйте! В нас було три вихователі , яких учні й досі згадують з теплотою як рідних мам ( це при тому , що діток в садочку було більше і всім давали раду)! А три дні в тиждень з 9ї до 13.00 год. можна зацікавити діток, щоб не бились, і не ходили де їм заманеться!
22 Січня 2017, 20:17
Я сама пропрацювала в садочку в Луцьку нянею 8 років -і скажу,що з кожним роком діти стають все більш енергійніші,тому треба кожен день думати чим їх зацікавити і на заняттях і на прогулянках.В цю професію(саме вихователем)треба йти по зову душі..,і на те садочок чи школа ,щоб навчити дитину навіть тому,на що мама з татом не має часу.І ще одне-у мене син і в садочку( і в школі зараз) по поведінці-&quot;оторви и выбрось&quot;,але по навчанню-відмінник.....так що за такими &quot;вредними&quot;дітьми ,можливо,наше майбутнє(а не за тими ,що завжди перелякані по кутках сидять).....
22 Січня 2017, 20:28
Жанна!В трьох вихователів просто небуло таких дітей як твій малий.P.S.виховуй і все буде добре.
22 Січня 2017, 20:48
Ти молодець!!! З таких як ти треба брати приклад! Скільки дітей яких м'яко кажучи недолюблюють в навчальних закладах? І скільки батьків, які замість того щоб відстоювати права дитини, намагаються задобрити вчителя, або вихователя!
22 Січня 2017, 23:58
Считаю,что воспитатель просто расписалась в своей не компетентности! Все детки иногда конфликтуют. Задача воспитателя разрулить конфликт. Воспитатель обязан смотреть за безопасностью деток. Телефоны,вернее их круглосуточное использование в ДУ вообще -нонсенс-куда смотрит заведующая?<br/>Очень люблю наш детский сад и наших воспитателей. Моей дочери 5 и всегда с удовольствием ходит в сад и не любимчик,но детками занимаются.Везде есть ньюансы,но обвинять 4хлетку взрослой тетке с образованием воспитателя- просто смешно. Что же вы сделали ребенку, о горе воспитатель, что бедный малышь от отчаяния вас здоровую сильную душить полез? 18-20 кг? <br/>Как мать ,автора статьи понимаю,если мать его не защитит,тогда кто?
23 Січня 2017, 01:40
Жанна, ти повинна свою правоту обов'язково в!дстоювати, не зважаючи на перешкоди. Нехай правда переможе! Н!хто немаэ права 4-р!чн!й дитин! &quot;ламати долю&quot; ще в такому ранньому в!ц!, тим паче &quot;ставити клеймо&quot; . Дитина так зазнала , потрапила до горе- &quot;вихователя&quot;, по !ншому не назвеш( це ж треба додуматись провокувати дитину на конфл!ктну ситуац!ю ). Шкода, що знайомство з колективом залишить такий неприэмний спогад для маленько! людини, яка починаэ жити в сусп!льств!, знайомитися з правилами повед!нки, манерами сп!лкування. В наш час багато жорстокост! в людей, в цьому вся проблема. Але все починаэться з с!м'!, якби вдома батьки розмовляли з сво!ми д!тьми, навчали з дитинства, що добре, а чого робити не потр!бно, не було би такого знущання, ненавист!, жорстокост!. Шановн! мамочки, вч!ть сво!х д!ток добру, вони ж наш! маленьки коп!!, що пос!эш, те й пожнеш. Ви вдома плануэте, як Жаниного хлопчика зробити &quot;бандитом&quot;, не допустити до Вашого Колективу, а вдома чада мотають все &quot;на ус&quot;, вони все чують, бачать, в них вже формуэться своэр!дна модель повед!нки. Тому не дивуйтеся, коли з Вашо! дитини в майбутньому виросте зла ! невдячна людина, яка сво!х батьк!в буде мати за &quot;н!що&quot;, ви сам! це робити, вчите !х жорстокост!. Жанна, працюй з Богданчиком, старайся розмовляти з ним, як з дорослим, пояснюй, вчи, нехай цей неприэмний випадок швидше забудеться в його маленькому серц!. В наш час спостер!гаэться дитяча г!перактивн!сть, але в цьому немаэ н!чого поганого, просто потр!бно спрямувати в правильне русло. А &quot;вихователю&quot; -Бог суддя. Вона повинна була б не &quot;роздувати&quot; конфл!кт, а вир!шити мирно з батькама. В чому винн! 4- р!чн! д!тки? Це &quot;пластил!н&quot; в наших батьк!вських руках+руках педагога, що зл!пимо, те й будемо мати. Садочок- модель колективно! повед!нки, де дитина навчаэться жити в соц!ум!, сп!лкуватися з однол!тками; дуже прикро, що не вс!м щастить потрапити у колектив на чол! з мудрим наставником в образ! Вихователя!!!
23 Січня 2017, 01:44
Ти вже навчилася брихати то бриши не збрихойся!!! Як ти будеж далі працювати в школі? Чи ти дітей учиш брихати?
23 Січня 2017, 01:59
&quot;Брехати&quot; пишеться через &quot;е&quot;, в!д слова &quot;брехня&quot;. P. S. Жанна, тоб! не заздрю в ц!й ситуац!!. Попробуйте поговорити, не кажу про те, що б розумно вир!шити питання з такими &quot;досв!дченими&quot;
23 Січня 2017, 02:20
СГК им. Мичурина
23 Січня 2017, 04:37
Перш ніж тут варнякати, писати навчися грамотно. На крайній випадок візьми в руки словник. Знаєш що то таке? Якщо ні, запитай у &quot;премудроі&quot; виховательки, яка знайшла собі ворога відповідного віку.
23 Січня 2017, 13:51
ТАКІЙ ВИХОВАТЕЛЦІ ЯКА БУЛА У ВАШОГО СИНА,ЖАННО, НАВІТЬ ВІВЦІ НЕ МОЖНА ДОВІРИТИ, НЕ ТО ЩО ДІТОК. СПІВЧУВАЮ. ЗА &quot;БАРАНА&quot; ВЧИЛАСЯ І ЗА&quot;БАРАНА&quot; ВЗЯЛИ ЗАВІДУЮЧОЮ У ВАШ САДОЧОК....
23 Січня 2017, 19:12
Спершу ,,жана'' це не правильно а правильно Жанна. Далі якщо цю жінку взяли на роботу значить вона вивчилась і знає свою справу.Я її не знаю але думаю спершу потрібно познайомитись з людиною а тоді судити про її ,,брехні&quot;
23 Січня 2017, 20:56
Зичайно ,хотілось би почути думку 2 сторін. Де хто пише про брехню , але шановні , де ваши факти ? Якщо уявити ,що навіть 50 % це неправда, то ті факти що е правдою свідчать про те ,що вихователь займае не свое місце. Я навіть уявити не можу ,що я б зробила на місці мами. Але таким вихователям не місце у садочку та й взагалі у роботі с дітками не пускати.<br/>А всім вихователям нашего днз √3 низький уклін !!!
23 Січня 2017, 22:24
Шановна Жанно. розумію Ваше бажання захистити свою дитину, а &quot;побої&quot; іншої дитини, які навіть зняла мама, для Вас ніщо? Ви, я так розумію, місцева жителька, вчитель, педагог з великої літери, то чому ваші односельців зайняли сторону такої &quot;некомпетентної&quot; , &quot;падаючої &quot; чомусь з велосипеда, виховательки, яка добиралась не знати звідки? та ще й так, що пішли знімати побої та шукати знайомих в прокуратурі. Шановна, дитиною треба займатися, замість того, щоб писати подібні мемуари і шукати винних. Вихователь не Бог. Можливо така ситуація, що втихомирювати Вашого сина їй було і не під силу, адже остальних я розумію вона влаштовувала. Цікаво, яка ситуація тепер у садку, чи влаштовує Вас новий вихователь?
23 Січня 2017, 22:43
працюю вихователем багато років і бувають ситуації різні але завжди можна вирішити проблему поговоривши з батьками інколи пояснити батькам поведінку дитини а іноді і вибачення попросити за свої недопрацювання а сварками і образами нічого не вирішите пробачте за помилки освоюю копютер
23 Січня 2017, 22:49
Прямий обов'язок вихователя -дивитися ,щоб не було нещасних випадків. Так організовувати дітей щоб не ставалися травматичні випадки. Але це э діти.за ними треба слідкувати а не в мобілках гратися. То що інша мама зняла так би мовити побоі ,свідчить не тільки проти дитини ,а насамперед проти виховательки ,знающи що е гіперактивна дитина не змогла організувати дітей таким чином щом не було травм. В нашому садочку у 2 рази більш дітей у группі і всяке бувае ,але такого безглуздя немае. Це просто байдужість виховательки та й юатькив до першого нещасного випадку недай боже.<br/>Дуже зручно звинувачувати маленького хлопчика, який сам за себе постояти не може на рівні дорослого
23 Січня 2017, 23:02
Згідна з Вами 555. Але розумію що на намагання вихователя донести проблему до батьків реакція була теж не дуже мудра. працюючи в одному приміщенні не можна знайти спільної мови? ну не вірю. Жанна виховательку виїла, але від того її син не став вихованішим, розумію, що яка погана вихователька обговорюється при дитині, які погані оточуючі, а він ображаючи їх невинна жертва, теж систематично вкладається у вуха дитині. Вихователь пішов, знайде іншу роботу, не думаю що садок ваш таке блатне місце, та в неї своїх троє дітей, не пропаде, а Вам шановна жити з Вашою дитиною, потрібно вчити поважати оточуючих. Скоро він піде в школу, не виховаєте - всіх вчителів не виживете, а далі доросле життя. задумайтесь. Вже не той час що будуть односельці мовчати з поваги до вас яке до вчителя, а дойдуть і до прокуратури, якщо будете так по-хамськи плювати на голови.
23 Січня 2017, 23:45
Скажите , а каким образом мальчик 4 лет может образити влспитателя? У педагогов же есть методики... к любому ребенку можно найти подход ,если захотеть.а конфликт с ребенком это прямой путь к конфликтам с родителями
23 Січня 2017, 23:52
А вообще и в школах и садах стоит установить вебкамеры. У каждого своя правда а так истину можно узнать.
24 Січня 2017, 00:05
Кожна медаль має дві сторони. Тому судити заочно важко.<br/>З однієї сторони розбещені діти, проєвропейська вседозволеність, комп'ютерно-залежна дитяча агресивність, копіювання аморальності дорослих. З іншої сторони вихователі, вчителі, які працюють не за покликанням, навчалися &quot;за сало&quot;. <br/>Знаю одне (з подібною ситуацією стикався і консультувався): чотирирічний вік дитини- це не той вік, коли дитині виставляють вирок, діагноз. Тут все ще поправиме. І вина тут недосвідченого вихователя, який повинен знайти методи впливу на чотирирічну дитину. Але має бути співпраця з батьками. <br/>Але я та ви не вихователі за професією.<br/>Тому, ШАНОВНА РЕДАКЦІЄ, пропоную вам написати статтю, інтерв'ю з вихователем нашого міста, району, про яку батьки відгукуються, як &quot;вихователь від Бога&quot;. Нехай професіонал прокоментує ситуацію, підкаже методи виходу з проблемних ситуацій. А ми, батьки, прочитаємо, зробимо правильні висновки, будемо вдосконалювати себе і наших дітей. І таких проблемних випадків стане менше.
24 Січня 2017, 15:34
як приклад можна написати статтю про Вікторію Юріївну з ДНЗ №1, є чому повчитися
24 Січня 2017, 19:21
ЖАННА.я б на місті тієї мами(дівчинки),який твій син неодноразово бив до такого що дівчинці знімали побої &quot;а не те що ти написала подряпав&quot; я б тебе зітерла порошок.Ти ж навіть невибачилася перед тією дитиною ,а просміялася перед всіма батьками,тим самим показуєш своє виховання дитини.Чому ж ти в своїй розповіді несказала за перші побої дитини грудної клідки,коли твій син бив її стільчиком,тільки тобі та мама пробачила,тому що хотіла мирно рішити але ти не ідеш на співбесіду із батьками.Мама дівчинки правельно зробила що другий раз не пробачила і написала заяву в міліцию.Після приходу міліциї ти злякалася за їхнє попередження і забрала сина із садочка,і почала писати які ви пухнасті і всі до вас цепляються.P.S.і мою дитину він також неодноразово бив!
24 Січня 2017, 21:32
Згідна з Анрієм-зараз всі дітки дуже активні.Просто вихователі повинні бути на своєму місці-зацікавити ВСІХ діточок на занятях і тим більше на прогулянках.В нашому садочку,в Луцьку,діток по групах по 30-40,навіть ясельних- ДО 3 РОЧКІВ,буває по 20-25,і я ні разу не чула про якісь конлікти,хоч ходило 2 дітей своїх,.Просто до однієї виховательки бігли з радістю,а до їншої просто йшли притому що менший син гіперактивний був-але знаю що він мав 2&quot;ПІДШЕФНУ&quot;дівчинку (трішки хвореньку-можна сказати відсталу)якій у всьому допомагав-заняття,вдягнутись,на прогулянці слідкувати.....треба вихователю пустити енергію в їнше русло і звичайно вчити...вчити...
25 Січня 2017, 00:41
А де в той час коли дітки билися була вихователька? Не занадто часто в іі групі бійки?
25 Січня 2017, 01:08
Поки Жанни син неходив в садочок ніяких бійок не було!
26 Січня 2017, 09:19
Чого домоглася? Садочок завдяки їй зараз не працює. Вона ж так і говорила: &quot;Я доб'юся, вона, ТОБТО ВИХОВАТЕЛЬКА, тут не буде працювати&quot;. От і добилася, вже майже місяць дітки не відвідують садочок, <br/>тому, що ніхто не хоче через таку ситуацію іти туди працювати.В своєму листі кілька разів наголошує, що вона ПЕДАГОГ, а поступає так непедагогічно.і Минув час і знову навіщо це ворушити?!<br/>Зла і мстива особа ти, Жанно!!!!!!!!
26 Січня 2017, 11:25
Відомо, що в статуті садочка прописано, що закллад мають відвідувати діти. яким виповнилось 5 років, тобто дошкільна група. ВЕЛИКЕ ЗАПИТАННЯ, як так сталося, що в закладі опинилося кілька дітей, які не відповідають тим віковим категоріям? Заклад примітивний: без свого санвузла, харчоблоку (одна класна кімната) і, до реч,і без няні , одна тільки вихователька на більше десятка дітей різного віку. Ось вам і причина цієї ситуації.Але всіх інших батьків це влаштовувало. Одну лише Жанну, яка працює в школі організатором позакласних заходів і тільки починає свій педагогічний шлях, і її сину тільки 4 роки, не влаштовує вихователька, і працюючи під одним дахом не змогли знайти спільної мови та виходу з цієї ситуації. Треба ж зробити так, &quot;Якщо погано мені, то нехай буде погано всім&quot;.Чому ти радієш: що ти стала відомою на весь район, і навіть область, що тепер всі батьки.і родичі дітей, які тепер завдяки тобі не ходять до садочка згадують тебе&quot;ДОБРИМИ СЛОВАМИ&quot;
26 Січня 2017, 11:33
От ви і показали свою сутність! Купа безмозглих людей. Вас не цікавить психіка 4-річної дитини, яка реально постраждала, вас цікавить свій шкурний інтерес - дітей нема де подіти. От вам і ситуація, яка має свій наслідок в Топільному! Всі думали за себе і плювати хотіли на те як живеться дитині, 13-річній дитині, яка одного разу не витримала таких от &quot;розумних&quot; умовививодів всіх навкруги і захитіла покінчити з життя. От ви є ваша гнила душа, ви люди, які не тільки не вмієте виховувати дітей, ви калічите й інших. Бог вам суддя!
26 Січня 2017, 14:49
ЩО СТОСУЄТЬСЯ ВИХОВАТЕЛЬКИ: ЦЕ ЛЮДИНА, ЯКА НЕ МАЛА ДОСВІДУ В ПЕДАГОГІЧНІЙ РОБОТІ, КРІМ ТОГО МАЄ НЕВИХОВАНИХ ТРЬОХ ДІТЕЙ, ЧЕРЕЗ ЯКІ ПОСТІЙНО ВИНИКАЮТЬ КОНФЛІКТИ В ШКОЛІ МІЖ ДІТЬМИ ТА ВЧИТЕЛЯМИ. Я НЕ ДИВУЮСЯ І ВІРЮ ЖАННІ ЩОДО ПОВЕДІНКИ ВИХОВАТЕЛЬКИ. <br/>ЇЙ ТІЛЬКИ СВИНІ ГОДУВАТИ, А НЕ ВИХОВУВАТИ ДІТЕЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26 Січня 2017, 23:14
а в Березолуках,як завжди, дурдом... вирішення конфліктів доходить до маразму, ніхто нікого не чує, не розуміє і розуміти не хоче... дорослі люди, а поводяться гірше тих дітей
27 Січня 2017, 01:12
Саме з таких як ви і починається вся біда! Це що за метод - &quot;ЗІТЕРЛА б в порошок&quot;? Кому легше від того було б? Вам? Чи постраждалій дитині? Чи хлопчику, може, на якого всіх&quot; собак повісили&quot;? Головою, по-моєму, треба думати перш за все, а не нервозністю своєю нездоровою! Просніться, люди!!! Чому ви дітей своїх вчите? Який приклад подаєте? В цьому випадку мені лише діток шкода, їм не лише з вихователем, а й з батьками не дуже пощастило.
27 Січня 2017, 21:23
Для кожної матері своя дитина найкраща,тому непотрібно робити цирк в селі а вирішувати все всередині садочка. Цирку і вкраїні хватає.
28 Січня 2017, 13:06
Шановна Жанно! Ваш лист, зввичайно резонансний і , дещо наводить жах. Але містить такі дивні і навіть направдиві факти. Ну, скажімо, що Вашого сина назвали вбивцею.Вже обговорюючи вашу статтю, навіть мешканці села , і ті ж самі батьки із садочка все заперечують, ніхто таких слів на адресу Вашого сина не казав. То де ж правда?! Погодьтесь, що ви дуже незадоволені, коли вам дають зауваження відносно поведінки вашого сина. Звичайно, садачок для того, щоб виховувати. Але ж і Ви - мама, тим більше - Педагог, як в своєму листі не один раз наголошували. Чому ж замість того, щоб пояснити сину, що таке дружба, що не можна кривдити дівчаток, підготувати дитину до того, що вона буде проводити деякий час у колективі, Ви так агресивно сприйняли зауваження відносно його поведінки. Розуміємо всю вашу любов до дитини, тим більше, ви його виховуєте без батька. Але і Ви задумайтесь над тим, що сьогодні - садачок, а завтра - школа, ВУЗ, трудовий колекти, де на буде мами. Навіщо роздувати, перебільшувати, писати заяви різного змісту, тим більше не перевірені, ніким не підтверджені факти ( &quot;одна вчителька&quot;), (&quot;одна з пятикласниць&quot;), (&quot;одна із батьків&quot;) в різні інстанції, коли можна було розібратися на місці. Ну ніяк не віриться, працюючи під одним дахом мама - педагог і вихователька не змогли знайти спільної мови!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04 Лютого 2017, 08:24
Якщо уважно почитати (Шановна Жанна), то ваша &quot;історія&quot;,якось не клеїться з &quot;показами&quot;батьків,які, то за вас,то проти!Ну реально, прочитайте ваш лист!!!!І згадаючи себе:(гуляв поки мама не шукає,не кличе обідати,їв ті самі яблука, які і ви Жанна(їли не миючи їх)!!!Шановні читачі!!!почитайте цю писанину,в якій тільки правильність написання головніша за правду і логіку листа!!!(реально почитайте ПРАВИЛЬНО!!!)
04 Лютого 2017, 08:38
І вчителі зараз майже ті,що вчили нас 12-10 років (це після школи) не змінили своє ставлення до учнів за ці роки роботи в НАШІЙ РІДНІЙ ШКОЛІ!!!!
04 Лютого 2017, 08:38
І вчителі зараз майже ті,що вчили нас 12-10 років (це після школи) не змінили своє ставлення до учнів за ці роки роботи в НАШІЙ РІДНІЙ ШКОЛІ!!!!
04 Лютого 2017, 08:38
І вчителі зараз майже ті,що вчили нас 12-10 років (це після школи) не змінили своє ставлення до учнів за ці роки роботи в НАШІЙ РІДНІЙ ШКОЛІ!!!!
04 Лютого 2017, 08:41
РЕАЛЬНО РОЗБЕРІТЬСЯ В ЦІЙ СИТУАЦІЇ!!!(ЯКЩО ПОПИТАТИ ДЕЯКИХ ЛЮДЕЙ,ТО ТЕКСТ 'КЛЯУЗИ&quot; зміниться!!!!
04 Лютого 2017, 08:47
Чотирирічного сина зробили вбивцею на всю Березолуківську сільську раду» &quot;вбивцею&quot;?кого?як?я розумію освіта по профілю!
04 Лютого 2017, 08:59
Написав не так як всі!!!Хто почитав зрозуміють!!!!))
04 Лютого 2017, 08:59
Написав не так як всі!!!Хто почитав зрозуміють!!!!))
06 Лютого 2017, 23:59
Повністю з вами згідна. Виховательку добре знаю, тому дуже здивована, як вона потрапила на таку роботу. Її скрізь супроводжують якісь конфлікти. Їй і самій не завадило б виховання.
10 Січня 2019, 03:46
учителі в цій школі завжди були сраколизами у начальства тодішнього довбаного колхоза розісраного кроватеньськім бараном бо керівник з нього був всі знають якій .. діти бідних сімей впердаляли на колгоспній картоплі і. т. д- для того щоб діти учителів голови колгоспу та іншого начальства іздило по екскурсіям... не за науку діти начальства отримували золоті медалі а за жопопідтирання учительського колективу. на дітей бідних сімей не раз піднімали руку часом навіть пяні вчителі і не треба ля ля що такого не було .тепер рукі не ризикують протягувати бо часи не ті .та й батьки рильце можуть натовкти .
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024