Потрібна допомога важкопораненому рожищенцю!

20 Січня 2017, 19:35
4883

Пораненому 29-річному солдату 2 батальйону 14 ОМБР Сергію Катеринюку з Березолук потрібна допомога.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала помічник-консультант народного депутата України у Верховній Раді України Наталія Попова

«Сергій пішов на службу до ЗСУ з села Березолуки, Рожищенського району Волинської області. Зараз після важкого поранення 18.12.2016 знаходиться на лікуванні у Київському шпиталі. 

Те, що Сергій сьогодні разом з нами – справжнє диво! 18 грудня ввечері на бойовій позиції під Старим Айдаром на Луганщині Катеринюк отримав від ворога чотири кулі… Хоча він був у бронежилеті, дві кулі пройшли на виліт в обох руках, одна прошила внутрішні органи та застрягла в хребті, а друга застрягла в грудях… 

Хлопець смутно пам'ятає як стікаючого кров'ю з поля бою, з під обстрілу його витягали командир Василь Лемець та побратим з позивним «Людоїд».

Перша операція одразу, в польовому шпиталі. Пощастило неймовірно - оперував більше 10 годин в польових умовах сам Хоменко Ігор Петрович – головний хірург Міністерства оборони.

Якби не він та команда військових медиків в польовому шпиталі – нашого Сергія б вже не було б серед нас. Йому видалили селезінку і нирку… Прийшов до тями боєць вже в літаку на Київ 19 грудня.

В Київському шпиталі Сергію другу кулю з хребта змогли витягти лише 29 грудня. В те, що він буде ходити майже ніхто не вірив. А наш Сергій встав на ноги і пішов через 2 тижні!!! За це боєць неймовірно вдячний своїм військовим лікарям Борису Віталійовичу Андронатію, Артуру Васильовичу Сотникову та Георгію Георгійовичу Макарову з відділення невідкладної хірургії Київського шпиталю. Це справжні професіонали, які роблять неймовірні речі задля здоров'я наших захисників. Честь їм і земний уклін!!!!

Допомагають Сергію і київські волонтери з Волонтерская Сотня Госпиталь: посиленим харчуванням, одягом, бандажами та калоприймачами… Хоча Сергій оточений професіоналами та чудовими людьми, прогнози сьогодні не втішні: довге лікування, ще операції...

Швидше за все I перша група інвалідності… За місяць після поранення він схуд майже на 20 кг. Але оптимізм не втратив: «Головне, що я живий!! І то вже диво».

Вдома солдата чекає велика і дружна сім'я – дружина Катерина та 3 дітей. Старшій донечці Христинці 8 років, Вікторії 3 роки, а найменшенькому Віктору  – в березні буде 2 рочки. Їх він не бачив вже понад 3 місяці…

Боєць мріє одужати та побудувати власний будинок для своєї сім'ї, мріє виховувати малечу в мирі та щасті. В Сергія є великий життєвий приклад – батько Катеринюк Віктор Васильович, який разом з дружиною виховав і поставив на ноги 8 своїх і прийомних дітей!!!

Віктор Васильович теж УБД - воював в зоні АТО у складі 72 бригади. Сергій не втримався вдома, коли в країні війна. Підписав контракт і у складі 14 ОМБР вирушив на Схід захищати свою Україну і своїх дітей. І навіть після важкого поранення Сергій повен віри і надії: «Я ні про що не жалкую,- каже Катеринюк, - життя продовжується. Ми переможемо! Будемо жити!».

Щиро надіюся, що Господь, після таких випробувань подарує нашому Герою життя сповнене сімейного щастя і здоров'я, благополуччя та злагоди» - йдеться у повідомленні Наталії Попової. 

Рожищенці, 26 січня у Сергія ювілей! Йому виповниться 30 років! Давайте зробимо йому цей день максимально щасливим і святковим. Надсилайте вітання для нашого Героя на електронну скриньку [email protected] з позначкою «Для Сергія Катеринюка». Подаруйте захисникові добре слово, бо він для нас готовий був «подарувати» своє життя! 

Також всі, хто має можливість допомогти важкопораненому рожищенцю Сергію Катеринюку коштами, може їх перерахувати на його картку в Приватбанку 5168 7573 1558 5465.

5

 

Коментарі
20 Січня 2017, 23:33
Привітав Героя фінансово! Удачі йому!
21 Січня 2017, 00:48
Пане Олеже ! Ви молодець!! Не словом, а ділом!!!! Хай повертається вам сторицею!!)
21 Січня 2017, 18:12
А де наші голови Музика та Гайворонська поможіть Героєві фінансово
21 Січня 2017, 23:02
З миру по нитці, бідному сорочка. Надіслав скільки міг. Одужуй скоріше.
26 Січня 2017, 18:26
Братику вітаю тебе здем народженням бажаю здоровя одужуй скарійі приїжай скорій
26 Січня 2017, 21:08
Дорогий наш Сірожа ми тебе вітаємо з цим знаменитим днем народженням бажаємо багато здоров'я натхнення у житті ми тебе любимо і ждемо додому повертайся скоріше
23 Грудня 2018, 23:35
звісно добре що в нас е такі чоловікі які без відговорок йдуть захищати батьківщину.але де той голова сільради Григорук І його свита. преміі то вони одержали за добру мобілізацію в селах Кроватка-Березолукі-Підгірне то нехай ті гроші й віддасть. то буде хоч один добрий вчинок.Бо е ще хлопці які після ато з запоя не виходять ім навіть дякую нема кому сказати...
23 Грудня 2018, 23:41
дякую що е люди які співчувають і які допомагають. навіть словом інколи це важливо .
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024