Голову сільської ради з Рожищенського району затримали на хабарі у 4,5 тисячі доларів

09 Січня 2020, 12:00
Фото пресслужби прокуратури області 10273
Фото пресслужби прокуратури області

Голову однієї з сільрад області та підприємця-проектанта викрили у отриманні хабаря. Вони за попередньою змовою одержали від громадянина 4,5 тисячі доларів за сприяння в отриманні рішення сільської ради про дозвіл на розробку проекту землеустрою із надання у власність земельної ділянки комерційного призначення.

Про це повідомила пресслужба прокуратури області. З власних джерел Район.Рожище стало відомо, що голова сільської ради з Рожищенського району.

І посадовця, і проектанта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України. Вирішують питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Згідно із санкцією статті, за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Голова сільської ради на Рожищенщині вимагав 15 тисяч доларів хабаря

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024